Så morsomt, det er et kult navn. Ser veldig fram til å høre dine innspill, særlig spennende siden du kan sammenligne originalspråket med den norske oversettelsen.
Kanskje du kan si litt om hvorfor man, i russisk litteratur, ofte ser mer enn ett navn bli brukt om en og samme person?
og så seier dei ikkje noko og alt er avgjort og det er ikkje noko som korkje skal eller bør seiast, alt er likevel sagt og alt er likevel avgjort
så legg han armane sine kringom Alida og så held han henne inntil seg og så sit dei der og kjenner på kvarandre og dei kjenner at dei høyrer det same og dei kjenner at dei no svever saman og er saman i svevet og Asle kjenner i seg at han bryr seg mykje meir om Alida enn om seg sjølv og at han vil henne alt godt som i verda finst til
Om "å spela":
...og vart han spurd om kva det hadde med å gjera, så svarde han at det vel helst hadde noko med sorg å gjera, sorg over noko, eller berre sorg, og i spelet kunne sorga letna og bli til flog, og floget kunne bli til glede og lukke, så difor måtte det spelast, difor måtte han spela, og noko av denne sorga hadde vel nokon kvar og difor var det mange som likte å høyra på spel, slik var vel det, for spelet lyfte jo tilværet og gav det høgd, anten no gravøl skulle drikkast eller bryllaup skulle feirast eller folk berre skulle møtast og det skulle dansast...
Det er den Gazdanov har tatt seg av :)
Godt forsøk, men jeg savner poesien.
Takk for innspillet, det var nettopp en slik enklere og «tørrere» formulering jeg var ute etter. Du klarer å si det samme, på en veldig enkel måte.
Dette var definitivt en enklere måte å si dette på. Takk for innspillet.
...forstod hun hvorfor mennesker har et hode, og hva det vil si, og at evnen til å tenke må brukes.
Det var fint å høre, Ingunn! Jeg begynte å lure på om jeg var alene om denne tolkningen, som for meg var ganske innlysende.
Så kan det jo også ligge noe mer mellom linjene.
Jeg forsto setningen akkurat som deg. Dette med splittelsen har jeg ikke funnet ut av. Leser sakte og har bare kommer til side 111 av 168.
Ny tråd i Lesesirkelen: Diskusjonstråd til felleslesing av "Triologien" av Jon Fosse
Skjønner hva du mener, Harald. Når det er sagt, så er det ikke uvanlig at stemmene fordeler seg jevnt på bøkene, og noen ganger vinner en bok med liten margin. Men du tenker sikkert på dette med kun en stemme (nytt i denne runden). Det hadde vært fint om flere kom med sine tanker om dette. Vi kan godt gå tilbake til at vi MÅ bruke to stemmer når vi skal stemme på en bok. Som det er nå, så har vi en deltaker som har uttalt at h*n ønsker å kun gi en stemme ved valg av bok, og deg som ønsker at vi skal måtte stemme på to bøker når vi velger fellesbok. Hva tenker dere andre?
Til Lesesirkel
Ny diskusjonstråd:
Da håper jeg alle har fått tak i Triologien av Jon Fosse og er superklar for felleslesing.
Og så håper jeg på stort engasjement underveis i lesingen her i denne tråden.
Leseperioden begynner i morgen, tirsdag 23. januar 2024 og varer i ca. 3 uker, evt. lenger om dere ønsker det.
Ny runde med forslag til ny bok kommer i begynnelsen av mars.
Når dere skriver innlegg, er det en fordel om dere angir i begynnelsen av innlegget hvor langt dere er kommet i boken.
Lenke til hovudtråden
Hallo POP-UP lesere!
Da kan jeg i likhet med 5 andre bekrefte meg ferdig med boken, og jeg filosoferer over innholdet.
Det ble ikke satt en sluttdato for lesingen, men siden boken er tynn antar jeg likevel at flere er ferdig eller nærmer seg slutten. Så, da lurer jeg på om det kan passe å sette en sluttstrek for lesingen onsdag 24. januar?
Om ingen har innvendinger, går startskuddet for synsing, opplevelser, tolkning og hva annet du ønsker å dele av tanker om innholdet, førstkommende torsdag.
Selv sitter jeg igjen med ulike inntrykk og undres over flere ting, og det er jeg sikkert ikke alene om.
Jeg oppfordrer alle til å delta i den kommende samtalen. For å få et utbytte av å lese sammen er det kjekkest om alle bidrar. Da får vi en bredere forståelse, vi lærer av hverandre og får gjerne nye vinklinger og tanker om innholdet.
Kom med egne, eller følg med på innspill og meningsutvekslinger og kommenter gjerne.
Ha en finfin dag :)
Folk prater om at vi lever i et moderne samfunn med individualisme og jeg vet ikke hva, men alle som nekter å bidra til fellesskapet, blir hakket på, undertrykt og drevet ut av landsbyen.
Normalitetens verden var et nådeløst sted, Ethvert fremmedelement ble umerkelig utslettet, ethvert menneske som ikke fulgte normen, behørig eliminert.
En kort, velskrevet bok, med en god beskrivelse av hvordan det er å ikke være som alle andre. Dette faller på plass da hovedpersonen, Keiko, begynner å jobbe på en døgnkiosk.
"Innenfor disse dørene lå en beholder av lys som alltid ventet på meg. En uforanderlig og regelbundet verden, der ting bestandig gikk sin vante gang. I denne lysets verden hadde jeg funnet min helligdom."
Fullt forståelig. Når jeg nå leser papirutgaven, har jeg tenkt på at dette ville vært vanskelig som lydbok. Har ennå ca 50 sider før jeg er ferdig. Kanskje alle er ferdig til mandag.
CHRISTINE--I was like you once--long ago--before--(then with bitter longing) If I could only have stayed as I was then! Why can't all of us remain innocent and loving and trusting? But God won't leave us alone. He twists and wrings and tortures our lives with others' lives until--we poison each other to death!