Suzanne er Annas intellektuelle alibi. Fra samme strøk, men aldri en del av gjengen. Da Anna og venninnene begynte å drikke og suge pikk satt Suzanne hjemme og leste Jane Austen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Last ned den digitalpolitisk korrekte utgaven av denne boken gratis fra Standards Ebooks Project: https://standardebooks.org/ebooks/sinclair-lewis/babbitt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

“This is an unreal place,” [Abraham] Pais wrote in his diary in February 1948. “Bohr comes into my office to talk, I look out the window and see Einstein walking home with his assistant. Two offices away sits Dirac. Downstairs sits Oppenheimer....” It [Institute of Advanced Study, Princeton] was a concentration of scientific talent like no other in the world... except, of course, Los Alamos.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

«Kræbs er meget fülsomme», har Keiseren sagt. «De schammer sich düpt når de blir kokt. Det kan man se på rødmen.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg aksepterer at ikke alle mennesker er egnet til å være forelder,sa hun mer enn en gang. Det jeg ikke kan tilgi, og aldri vil forstå, er hvordan noen kan få seg til å skade sine egne barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan lastes ned gratis hos Bokselskap.no.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Because his legs were all gone to hell he disported himself about town by means of two second-hand crutches. These exertions caused him to sweat and smell a fair amount, enough, at any rate, to earn him the nickname of Mobile Armpit.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er heilt einig med deg i alt du skriv her :-) Eg er ein såkalla "woke" person, men at alt mogleg skal strykast frå skjønnlitteraturen, er ikkje berre urimeleg, men blir også umogleg. Denne typen sensur er meint godt, men risikerer å sluke alt han møter. Det blir uråd å dømme objektivt kva som fell innanfor og utanfor det som er greitt. Eg har forståing for delar av denne debatten (sensitivitetslesing av eldre bøker kan ha positive sider ved seg, samstundes som det er problematisk), men dette sitatet er i ein heilt annan kategori enn det eg forbind med den debatten. Eg trur ikkje dette sitatet yter nokon stor skade i dagens eller framtidas samfunn... Dette sitatet er berre eitt av mange døme på korleis vi kan lese tekstar heilt ulikt. Eg las det som ei kjenslevarm skildring, og likte difor sitatet godt. Andre kan mislike det, og det er greitt. Ikkje alle bøker fell i smak hos alle, og det finst heldigvis mykje anna å lese. Kritikk er viktig og fint, men ein skal heller ikkje dømme for hardt. Uansett skisserer LSC det gåtefulle landskapet vi alle går i, der det aldri finst berre éi kjensle. (Vi gjer så godt vi kan, men vi kan aldri heilt vinne.)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei! Det var ikkje i tankane mine at dette kunne vere støtande, så då beklagar eg det! Eg tenkte mest på at det gav kjensle av einsemd i sjukdom - eigentleg uavhengig av kva slags (mental) type. Det får vere opp til andre å bedømme om det bør bli ståande eller ikkje, men eg tek kommentaren til etterretning. (Kan for ordens skuld legge til at eg sjølv har vore pårørande.)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Når noen ble tullerusk, glemsom eller vrang, het det åreforkalkning. Det var først senere man satte andre og fine navn på denne tilstanden, men samme hva man kaller det, er det en forsmak på døden, en øvelse i glemsel. Du er ikke engang alene hjemme, du er alene borte.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg var en hjelpemann som trengte hjelp. Verre blir det imidlertid når engstelsen, som i bunn og grunn er triviell og noen ganger komisk, går over i angst. Da røyner det på. Det er opprustning. Våpnene blir farligere. Angsten har ingen formildende omstendigheter. Angsten er vanedannende som religion, men det er ingen å be til. Det eneste som hjalp, var å høre på Beatles-plater.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Barndom er oppskrytt. Jeg hadde selv nesten slitt meg ut på den, og kan med hånden på hjertet si at det var en plagsom periode. Jeg har sannsynligvis ennå ikke helt kommet over den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva husker man når man glemmer seg selv? De andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På bordet lå barnet, svøpt i et håndkle. Jeg kunne ikke se forskjell på døde og levende lenger. Visste jeg ikke bedre, ville jeg trodd at hun sov. Jeg visste heller ikke hva vi kunne gjort annerledes. Jeg visste bare at kjærligheten ikke var nok, likevel var kjærligheten det eneste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håp betyr at man håper selv når alt virker håpløst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du ikke endrer retning, kan du havne der du er på vei hen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tara Selter bor i Frankrike med sin mann Thomas. De driver et nettantikvariat sammen. 18. november er hun i Paris for å kjøpe bøker til antikvariatet, men ender opp med å oppleve den samme dagen igjen og igjen. Flink bok, men kjedelig og uinteressant tankeeksperiment. Det holder med ett bind, merker jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette høres interessant ut. Kjempegreit at de også tilbyr podcaster, og at man beholder bøkene selv om man sier opp abonnementet. Dette må jeg sjekke mer ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Positivt at de tilbyr abonnement med kun 1 bok i måneden, for jeg tror ikke jeg heller rekker å lytte til mer enn det. Da er det kanskje en del rimeligere enn "vanlig" abonnement?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMettekntschjrldLinda NyrudHanne Kvernmo RyeTonje SivertsenBenedicteHarald KJan Arne NygaardGrete AastorpGladleserCeciliePiippokattaAkima MontgomeryStig TTine SundalConnieEgil StangelandHelge-Mikal HartvedtMarit HøvdeMonica  SkybakmoenIngunn SStine SevilhaugPia Lise SelnesCarine OlsrødDolly Duckingar hKarin BergThomas Heie H.IngebjørgV. HulbackMorten BolstadKaren Lovise NordhagenIvar SandsomniferumKarin  JensengretemorTanteMamieAnn ChristinBjørg Marit Tinholt