Forlaget Attåt og Deichmanske bibliotek presenterer:
FOLKEBIBLIOTEKET
Forlaget Attåt og Deichmanske bibliotek på Grünerløkka inviterer til en ny serie med foredrag, opplesninger og samtaler. Serien skal politisere den norske og nordiske poesidiskusjonen. Folkebibliotek kurutares av Paal Bjelke Andersen.
Mer om arrangementet finner du på huvenes
Jeg har laget en liten tekst om dette diskusjonsforumet. Knallbra idé å ha en lesesirkel på bokelskere.no om Henrik Ibsen! Les om Kongs-Emnerne på huvenes.no
Har faktisk lest tolv av dem! Hadde ikke trodd det skulle være så mange. Syns det var ei fin og variert liste :)
Utrolig søt historie. Nydelige illustrasjoner.
Det er ennå mulighet for å være med på trekningen av en hemmelig bokgave. Alt du trenger å gjøre er å dele hva du har på nattbordet av lesning. Legg igjen beskjeden i kommentarfeltet på artikkelen På nattbordet på bloggen min.
Leste boken ferdig på 7 timer. Hvis du ikke liker dine egne følelser, ikke les denne med mindre du takler å gråte når boken er nesten ferdig.
"Okei. Jeg sa det føles som om det egentlig ikke har skjedd noe. Og så har du denne plakaten som er fra den gang Øst-Tyskland fremdeles fants - og det var jo en stor greie, ikke sant? Muren falt, det forandet hele verden, nå kommer vi ikke til å bli utryddet i en kjernefysisk katastrofe likevel. Men det føltes ikke som om noe skjedde - ikke med meg. Det føles som om jeg på en måte er immun mot hendelser. Det virker ikke alltid som om det skjer noe, selv om det faktisk gjør det.
Jeg ropte så høyt jeg kunne: "Alt tar lenger tid enn du tror!"
"Ikke livet," hørte jeg ham grynte.
Far-sønn-tematikk er en utømmelig kilde innen litteraturen, og Bradley Coopers bok om sin oppvekst med en "noe" spesiell far, er en av de bedre skildringene/ erindringene jeg har lest. Augusten Burroughs' "A wolf at the table" er annen anbefaling, for ikke å glemme fjorårets store snakkis, Knausgård.
Det krever vanvittig mye av en forfatter å skildre noe som er så nært en selv, og når det gjøres på en bra måte, er det litteratur på sitt beste.
Er det andre som har lest gode bøker om forholdet med fedre og sønner?
Hadde aldri lest denne boka om jeg visste hvordan den sluttet. Grrr. Starten var kjedelig og klisjéartet, midten var pageturner, spennende og feelgood… og så snudde det på en helt idiotisk måte rett før slutten! Vil anbefale alle å lese de første 380 sidene - og så stoppe! Boka burde sluttet der.
det håper jeg, fikk selv ikke anledning til å gå.
Les min anmeldelse om boka på huvenes.no
Takk, hyggelig sagt. Og dermed følger vi hverandre!
Korea - Noveller om kjærleik er omtalt på huvenes.no
Hva er det med fortiden? Diskusjon om forholdet mellom romanskriving og historieskrivning.
Les mer om arrangementet på huvenes.no
det som gjenstår blir å se på den nye oversettelsen, altså redderen i rugen
Sjekk ut denne bloggen angående to oversettelser av samme bok: http://oversetterblogg.blogspot.com/2011/02/behovet-for-nyoversettelse-gatsby-fr-og.html
Originalen sitter sterkest. Kanskje fordi jeg var yngre da jeg leste den for første gang. Oversettelsen leste jeg først i fjor en gang. Den første norske utgaven hadde tittelen Hver tar sin – så får vi andre ingen, det er mer treffende tittel på norsk. Men jeg foretrekker at den beholder den originale tittelen.
Når det er sagt så er originalen og den første norske oversettelsen litt ulike versjoner. Den er sterkest i originalen, men det er absolutt en språkstudie å lese den friske norske oversettelsen/gjendiktningen.
Jeg har samlet litt reiselitteratur som har lave priser i ulike utsalgssteder: huvenes
I trifidenes tid er blant mine absolutt favoritter. Er også hundre prosent enig med deg angående de gode gamle hørespillene. Farlige hvetebrødsdager er en godbit.
Hørespill kan være en fin måte å bli introdusert til et et verk eller et forfatterskap på. Ellers er det bra med en versjon av et verk man vil høre en adapsjon av.
Jeg hører en del lydbok. Men når jeg vil ha pause fra opplesning så tar jeg mer enn gjerne et hørespill. Det gjør pirkearbeid mer levende.