Jeg har lest en stor anseelig mengde bøker i sommer. En dag av David Nicholls bør absolutt nevnes. Den har holdt meg våken altfor lenge de siste nettene.

Handlingen er lagt til Edinburgh og London, stort sett. Den handler om to studenter, Emma og Dexter, som treffer hverandre første gang i 1988. Det er den aller siste dagen som studenter i Edinburgh, og dagen etter skal deres veier skilles. De forblir nære venner gjennom tjue år. I boka treffer vi dem på årsdagen for deres første møte hvert år og ser hvordan forholdet deres og livet for øvrig endrer seg for dem begge. Og selvfølgelig er det spenningen og følelsene dem imellom som driver boka framover.

Mye gjenkjennelse for oss som var studenter på 90-tallet og er 40 pluss/minus i dag.

Fin var den!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg likte denne boken. En fin historie om to liv som utvikler seg i veldig forskjellige retninger, men som likevel holder en form for kontakt. Liker også hvordan han lager svingninger i hvor vellykket de to hovedpersonene, Em og Dex, er. Synes kanskje den kunne gått litt lengre ned i følelsesregisteret og blir litt overfladisk noen ganger, men holder meg likevel fanget gjennom boka. Jeg syntes slutten var litt overraskende og det høynet faktisk opplevelsen av boka for meg. Den ble litt mer enn kun en feel-good bok. Anbefales som en fin sommerbok ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hadde aldri lest denne boka om jeg visste hvordan den sluttet. Grrr. Starten var kjedelig og klisjéartet, midten var pageturner, spennende og feelgood… og så snudde det på en helt idiotisk måte rett før slutten! Vil anbefale alle å lese de første 380 sidene - og så stoppe! Boka burde sluttet der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min opplevelse av boka var helt motsatt. Jeg syntes begynnelsen og slutten var bra, mens midten var alt for klisjepreget selv i ei bok som er ment som lett underholdning. Alt i alt derfor middelmådig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig.Boken byr på en herlig ukomplisert, småhumrende leseopplevelse og så snur alt seg på slutten. Jeg er litt skuffet over at den totale feel-good-opplevelsen uteble, samtidig er det vel det grepet forfatteren følte ble riktig for ikke å havne helt i "forutsigbarhetsfellen". Alt i alt likte jeg boken veldig godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat lagt den fra meg etter de fem første kapitlene. Kanskje var jeg ikke helt fokusert når jeg leste, men en bok bør fenge ganske fort.. Så, den er borte fra nattbordet mitt for nå..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har nå lest 5-6 kapittel, og har lagt den vekk. Fenger ikkje i det heile, og kapitlene var laaaange:-(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, - fin er ordet. Jeg hadde en litt merkelig leseropplevelse med denne boka. Jeg syntes ikke den var noe særlig i starten og vurderte faktisk å legge den vekk. Etterhvert tok den seg opp og da jeg lukket igjen boka etter at siste side var lest, var konklusjonen at jeg likte den godt. Personene var fint skildret og ble veldig levende (ihvertfall for meg). Jeg likte dessuten godt det veldig "engelske" ved boka; den innimellom tørrvittige humoren, miljøet og vidden. Mener å ha lest at boka skal filmes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er som en romantisk komedie film, jeg ser nøyaktig form meg hvordan denne boka hadde vært som film. Kanskje den heller burde vært en film enn en bok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er jo faktisk filmatisert, og eg er meir spent på filmen enn på boka som eg akkurat har heve frå meg etter 6 kapitler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har faktisk lest at den filmen er under produksjon nå! Det er danske Lone Scherfig som regisserer - og filmen skal etter planen være ferdig i 2011 - detaljer på International Movie Database: om One Day på imdb.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt grei underholdning. Jeg syntes den startet veldig bra,men den ble litt dryg mot slutten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns nesten omvendt. I begynnelsen og et par hundre sider utover var den forutsigbar, men leste slutten i natt og sukk og skjelv. Ble helt satt ut av den brå vendingen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Samme opplevelse med forutsigbarhet i første halvdel, og så tok den av mot slutten. God leseopplevelse og veldig gjenkjennbart miljø/tid.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste den også i sommer, med relativ høy lesehastighet. Kanskje ikke så stor litteratur, men ga meg definitivt en god leseopplevelse. En del kvikke observasjoner og gode formuleringer. Helt grei underholdning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i gang med den nå, og har høye forventninger. Er pluss minus førti og bør være midt i gjenkjennelsesmålgruppa. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R