“Do you want a cup of coffee?” she asked.
Grateful for any offer, he said yes quickly. With a sigh—for him or at him?—she got to her feet and went to the kitchen. When she returned, she handed him a half-filled cup.
“That’s all that’s left,” she said.
Fra Poor George av Paula Fox
My biggest fault is that the faults I was born with grow bigger each year.
Whether you take the doughnut hole as a blank space or as an entity unto itself is a purely metaphysical question and does not affect the taste of the doughnut one bit.
Ja, vi får håpe det. Jeg har dessverre ikke tid til å høre hele nå.
Jeg leste faktisk ferdig Ulysses i fjor høst :-)
Skrev litt om det som svar på et innlegg av Karin Jensen her på Bokelskere.
Takk for linken til en podcast fra Nrk om Ulysses(Bok i P2; program fra tidligere i år).
Sjekker du Nrk Bok i dag, ser du at de feirer James Joyes ved å direktesende opplesingen av første kapittel av det som er kåret til verdens beste bok, samt, og jeg siterer:
Når opplesingen er ferdig rundt klokka 17, vil forfatterne og Joyce-kjennerne, Ole Robert Sunde, Svein Jarvoll og Frode Saugestad, samtale i et par timer om det vi har hørt.
I dag er det Bloomsday, og det feires i Dublin, men også i Norge, at det er årsdagen for utgivelsen av James Joyces Ulysses (som kom ut første gang i 1922).
Romanene hennes er også svært gode. Men så vidt jeg kan se i farten, er det visst bare Desperate personar som er utgitt på norsk, også den oversatt av Tove Bakke. Fantastisk bok, jeg ga den i sin tid en sterk femmer på terningen.
Hvis vi tenker nyere litteratur, slik Jostein skriver, synes jeg at pingvinen Misja fra Døden og pingvinen av Andrej Kurkov også burde fått en plass.
Nei, for så vidt. Men jeg har lest de tre første og venter på at den fjerde, som kommer i september. Og så er det så mange andre bøker som frister også. Men hvis jeg skal lese Napoli-kvartetten om igjen en gang, blir det på nynorsk, det er helt sikkert :-)
Flott omtale av flott bok! Det er nesten så jeg angrer på at jeg har lest den på engelsk og ikke på nynorsk :-)
So then, in a pleading tone, he whispers: Why did you make me? I never wanted to be made…
For propaganda, of course. It’s all in your own book. How can we persuade others to be good, without evil we can point to?
Self-deception is a pessimistic definition of optimism.
He-he. Den lastet jeg ned for en stund siden, noe som er et annet luksusproblem: Når skal jeg få lest alle bøkene mine - ikke minst fordi jeg stadig kjøper nye :-)
En annen japaner er Fuminori Nakamura. Vet ikke om du har lest noe av ham? Jeg hørte The Thief som lydbok tidligere i år, og likte den såpass godt at jeg kjøpte Evil and the Mask også - som jeg skal lytte til etter hvert.
Nå spør du vanskelig ... Jeg synes begge er gode, men hvis jeg må velge, tror jeg nesten det blir Kafka på stranden. Men jeg regner jo med at du kommer til å høre begge etter hvert!
Var inne og tittet på profilen din i full fart. Det ser ut til at du har lest/hørt omtrent like mange av bøkene hans som jeg har, men hvis du ikke har lest IQ84, vil jeg anbefale deg den trilogien. Jeg hørte den på norsk, men det er fantastiske bøker :-)
Ja, det var stort :-)
Skal prøve å huske å skrive noen ord om Heimdal, California når jeg har lest den ut, men den er tykk, så det tar kanskje litt tid.
Og igjen takk igjen for tips om de to første Murakami-romanene som engelske lydbøker, krira. Jeg har lastet dem ned, og gleder meg til et gjenhør med dem i løpet av sommeren :-)
Da har jeg landet igjen etter Patti Smith-konserten på Norwegigan Wood i går – den levde så absolutt opp til forventningene :-)
Ja, det kan kanskje være greit med en liten ferie – men som flere andre mener jeg det bør være opp til deg å avgjøre, Vibeke, siden det er du som gjør jobben hver fredag :-)
Jeg holder på med altfor mange bøker på en gang igjen, så har tenkt å konsentrere meg om å bli ferdig med i hvert fall én av dem i løpet av helgen, nemlig lydboken Europe Central av den amerikanske forfatteren William T. Vollmann, som er hele 32 timer lang. En fascinerende roman med handlingen lagt til Russland og Tyskland, med både virkelige og oppdiktede personer i tiden før, under og etter andre verdenskrig. Den har et usedvanlig stort persongalleri og tar for seg mennesker og deres handlinger, ikke minst i en krigssituasjon. Vollmann ble belønnet med National Book Award for Fiction for 2005 for denne romanen.
Regner med å lese litt videre i en annen koloss av en bok også, nemlig Heimdal, California av John Erik Riley (som jeg kjøpte på Mammutsalget i fjor eller forfjor). Den fikk en svært blandet mottakelse i sin tid, men jeg liker godt det jeg har lest så langt.
Ønsker alle en god helg og en god sommer!
I like måte:-) ja, det gjør det helt sikkert!
Tusen takk, Ava.
Har sett henne flere ganger tidligere, og det har alltid vært bra. Og værmeldingen er jo strålende :-)