Da er det fredag og det betyr selvfølgelig lesehelg. Det har vært mye turbulens på bokelskere.no den siste tiden og flere bokelskere har bestemt seg for å ta en liten sommerferie. Det har ikke jeg noen planer om, men jeg lurer på om helge-innlegget skal få ta seg en liten feriehvil. Siden jeg mener at vi alle bidrar like mye til helge-innlegget så tenker jeg det er greit å høre om hvordan stemningen for det er. Kunne det vært greit med en liten ferie?

Denne helgen får jeg endelig begynt på Sin egen herre som blir lesesirkelens siste bok før sommeren. Islandsk litteratur har jeg ikke lest mye av, men det jeg har lest har absolutt gitt mersmak. Jeg gleder meg derfor til å begynne på denne islandske sagaen og det blir nok den eneste boka jeg fokuserer på.

Håper dere alle får en god helg og en god sommer!

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Det er opp til deg:)

I helga som var leste jeg ferdig I fjor var en lang natt av Joakim Kjørsvik. Og jeg er godt i gang med Savner deg av Harlan Coben som er min nattlektyre. I morgen skal jeg begynne på en ny stuelektyre som er Kjære søster av Rosamund Lupton.

Håper du hadde en god helg og ønsker deg en god sommer hvis du bestemmer deg for å ta en pause.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du føler for en sommerferie fra helgeinnlegget så synes jeg du skal ta det. :) Jeg er ikke den mest aktive til å svare på disse innleggene, men jeg liker godt å følge med på dem og ville derfor også satt pris på dem om sommeren.

Denne helgen har jeg lest ferdig Salme ved reisens slutt av Erik Fosnes Hansen. Ikke så god bok som jeg hadde håpet. I dag har jeg startet på Mister Pip av Lloyd Jones. Foreløpig ser det lovende ut, så får vi se hva denne boken bringer.

God sommer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er det snart mandag igjen, og helgen er snart over. Helgene og tida går så alt for fort.

Jeg synes du skal fortsette med helgeinnleggene dine, men hvis du føler for å ta litt sommerferie fra disse så gjør du det. Det er jo mange som tar sommerferie snart, og sommeren er jo folk generelt mindre på PC/telefon/nettbrett enn ellers i året. Jeg synes helgeinnleggene dine er veldig hyggelige, selv om jeg ikke deltar aktivt hver helg. Jeg må innrømme at det stort sett er disse helgeinnleggene dine som jeg følger med på her inne.

Ellers startet jeg for en ukes tid siden på "Gutten som hadde svar på alt - Slumdog Millionaire" av Vikas Swarup. Jeg har hatt boka liggende i noen år nå, og sett filmen et par ganger. Sist for noen år siden. Jeg husker derfor ikke alle detaljer fra filmen lenger, så følte at det nå var på tide å ta fram denne boka. Liker boka veldig godt så langt. Husker at jeg likte filmen godt, og boka skuffer ikke den heller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg begynner med Stoner , av John Williams i dag ( søndag.) Jeg har jobbet i hele helgen og i tillegg vært i et bryllup, så nå har jeg endelig litt tid for meg selv og valgte bok.
God søndag og god sommer.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Stoner" er så god! Lånte den på biblioteket i fjor høst, men måtte likevel kjøpe den for å ha den i hylla. En av få bøker jeg vurderer å lese flere ganger :D Kos deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Syns helgetråden er koselig, og gjør at det blir litt liv i forumet, men hvis du ønsker å ta sommerferie, så har jeg full forståelse for det altså. :)

Denne helga er det Din godhet av Linda Olsson som leses. Jeg likte godt hennes bok La meg synge deg stille sanger, men jeg likte ikke taushetens konsekvenser, så denne boka her følte jeg ikke det hastet så med. Dessuten syns jeg tittelen var så dårlig, så jeg hadde egentlig bestemt meg for at Din godhet var en dårlig bok. Så feil kan man ta! Boka er så absolutt verdt å lese, og jeg koser meg med den. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For nå leser jeg videre på "Let's explore diabetes with owls" av David Sedaris som jeg begynte på for lenge siden. Etter det vet jeg ikke.

Jeg har alltid likt å lese disse innleggene, selv om jeg ikke skulle lese noe selv den helgen. Om helge-innlegget får seg en hvil, kanskje det kan bli til "sommerlesing-innlegget"?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Da har jeg landet igjen etter Patti Smith-konserten på Norwegigan Wood i går – den levde så absolutt opp til forventningene :-)

Ja, det kan kanskje være greit med en liten ferie – men som flere andre mener jeg det bør være opp til deg å avgjøre, Vibeke, siden det er du som gjør jobben hver fredag :-)

Jeg holder på med altfor mange bøker på en gang igjen, så har tenkt å konsentrere meg om å bli ferdig med i hvert fall én av dem i løpet av helgen, nemlig lydboken Europe Central av den amerikanske forfatteren William T. Vollmann, som er hele 32 timer lang. En fascinerende roman med handlingen lagt til Russland og Tyskland, med både virkelige og oppdiktede personer i tiden før, under og etter andre verdenskrig. Den har et usedvanlig stort persongalleri og tar for seg mennesker og deres handlinger, ikke minst i en krigssituasjon. Vollmann ble belønnet med National Book Award for Fiction for 2005 for denne romanen.

Regner med å lese litt videre i en annen koloss av en bok også, nemlig Heimdal, California av John Erik Riley (som jeg kjøpte på Mammutsalget i fjor eller forfjor). Den fikk en svært blandet mottakelse i sin tid, men jeg liker godt det jeg har lest så langt.

Ønsker alle en god helg og en god sommer!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Å Patti Smith er en favoritt hos meg også☺har hørt henne tidligete en gang på Norwegian Wood i øs pøs regnvær

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, heldige deg som fikk med deg den konserten! :-)
Håper å høre din oppfatning av Rileys bok. Den står ulest i hylla her..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det var stort :-)

Skal prøve å huske å skrive noen ord om Heimdal, California når jeg har lest den ut, men den er tykk, så det tar kanskje litt tid.

Og igjen takk igjen for tips om de to første Murakami-romanene som engelske lydbøker, krira. Jeg har lastet dem ned, og gleder meg til et gjenhør med dem i løpet av sommeren :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyggelig at du setter pris på de lydbøkene :-) Oppleseren var fin også, synes jeg. - Og for en stemning i den hytta i fjellet om vinteren når rottemannen dukker opp! Snodige greier :-)

Er selv i gang med The Windup Bird Chronicle på lydbok. Den er lang, med diverse avstikkere/historier i historien, men bra. Nå har jeg hatt en lang pause ca midt i og kommer til å høre resten i sommer. Så blir det nok en Murakami til på lydbok etter det. - Tips der?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var inne og tittet på profilen din i full fart. Det ser ut til at du har lest/hørt omtrent like mange av bøkene hans som jeg har, men hvis du ikke har lest IQ84, vil jeg anbefale deg den trilogien. Jeg hørte den på norsk, men det er fantastiske bøker :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er notert! :-) Har den i engelsk papirbok-versjon, men foretrekker ofte å lytte. Har ellers lastet ned lydbokversjonene av Norwegian Wood og Kafka on the Shore. Ikke lest noen av dem før. Hvilken synes du var best?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå spør du vanskelig ... Jeg synes begge er gode, men hvis jeg velge, tror jeg nesten det blir Kafka på stranden. Men jeg regner jo med at du kommer til å høre begge etter hvert!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg gjør jo det, vet du, he-he. Men det er luksusproblemet valgets kvaler da; hvilken først :-) Da ligger Kafka godt an. Den har jeg fått anbefalt av en annen også.
For øvrig kunne jeg tenke meg å stifte bekjentskap med andre japanske (samtids)forfattere også. Har lest In the Miso Soup av Ruy Murakami (ikke å forveksle med Haruki!). Jeg kan både anbefale den og ikke. Det er ganske rar historie, og man må tåle ekle scener med voldsbeskrivelser innimellom. Men han skrev ganske godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He-he. Den lastet jeg ned for en stund siden, noe som er et annet luksusproblem: Når skal jeg få lest alle bøkene mine - ikke minst fordi jeg stadig kjøper nye :-)

En annen japaner er Fuminori Nakamura. Vet ikke om du har lest noe av ham? Jeg hørte The Thief som lydbok tidligere i år, og likte den såpass godt at jeg kjøpte Evil and the Mask også - som jeg skal lytte til etter hvert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke lest Nakamura (ennå). Var inne på audible og tittet på de tre lydbøkene de har av ham der. Ser lovende ut, og ser ut som om det er noe for meg. Så de må sjekkes ut! Tusen takk for tipset! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei:-) Jeg koser meg med denne tråden og trenger ikke sommerferie, men har full forståelse for at du kanskje vil ha en pause. Hvis du ikke tar det, kommer jeg nok stort sett å titte innom. Den siste ukas drama skjønner jeg bare ikke noe av, men satser på og håper at det roer seg. Idag har jeg kjøpt 3 bøker på Gallerigallera (som også har nettside gallerigallera.no med masse fine bøker) Åndenes hus , hver fredag foran porten og Solsikkeskogen, så det blir vel til at jeg begynner med en av de tenker jeg. God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helga skal jeg forhåpentligvis lese mye i Sin egen herre, en bok jeg tror blir en flott leseopplevelse :-) I tillegg skal jeg lese i En mann ved navn Ove. Det skumle med den er at jeg kjenner meg litt igjen, hehe. Ble ferdig med Ulveøya tidligere i dag, en bok som dessverre ikke falt helt i smak hos meg.

Det er en glede å ha mye gode bøker når sommervarmen i Trøndelag uteblir ;-)

Ønsker dere alle en riktig god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er på ferie på Vestlandet en uke, og jeg har med meg boken om Ted Bundy. Begynte på denne for lenge siden men ikke fullført den ennå. Det er pga jeg har hatt lite lese ro.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er ferdig med semesterets siste eksamen, og kan endelig lese ting som frister i stedet for å repetere pensum.

Denne helgen tror jeg derfor at jeg skal fullføre Ray Bradburys mørke og poetiske Something Wicked This Way Comes, før jeg tar fatt på The Heart is a Lonely Hunter av Carson McCullers.

På nattbordet ligger i tillegg Wise Blood av Flannery O'Connor og Other Voices, Other Rooms av Truman Capote.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sidan det er du som er "sjef" for denne helgespalten, bestemmer du sjølv om du tek "ferie", tenkjer eg. Eg har full forståing for at du ønskjer ein sommarpause.
Ja, det har vore action i nokre diskusjonstrådar her. Eg skjønnar ikkje eingong kvifor og korleis det heile starta - og no er det så mange innlegg som er sletta at det er umuleg å få oversikt. Det heile er meiningslaust og tåpeleg. Eg har tru på at det heile roar seg dersom folk berre ignorerer dei grunnlause skuldingane som er blitt sett fram. At folk trekker seg ut og slettar profilane sine berre på grunn av denne støyen tykkjer eg er å overreagera.

Vel. Over til helgelesinga mi. Eg les fortsatt i fyrste bind av Ragnar Kvam jr. sin biografi om Thor Heyerdahl, Mannen og havet. Ved sidan av les eg krimboka Lobotomisten av Eirik Husby Sæther og som lydbok har eg den aktuelle Elizabeth er borte av debutanten Emma Healey.

God sommar til alle bokelskarar!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Eg ligg omlag på skjemaet (mitt eige, altså) i lesesirkelboka Sin egen herre, 25 sider pr dag. Mulig eg skal prøve å ta eit litt større jafs i helga, for neste veke blir litt travlare enn vanleg.

Det passar for øvrig veldig bra at livet i lesesirkelboka er sentrert kring sauehald og –gjeting. Eg skal nemlig ha med hunden på gjeterhundkurs i helga, det blir første gangen han får prøve seg. Er naturlegvis veldig spent på korleis han vil klare det. Og sjølvsagt les eg ein del i boka Jobb med gjeterhunden for tida.

På bilturen til og frå gjeterhundkurset må eg så klart høyre på lydbok. Då blir eg nok ferdig med The invisible man. Eg må laste ned ei bok til til turen, har ikkje heilt bestemt meg enno, men det kan fort bli noko klassisk sci-fi igjen. Noko av Jules Verne, kanskje?

Så er eg nesten ferdig med romanen 1964 av Ragnar Hovland. Oppvekstromanar er ein sjanger eg liker spesielt godt, og eg vil anbefale denne til andre som har det på same måten.

Ang. eventuel sommerpause med desse trådane; du må nesten berre kjenne etter sjølv kva som er best. Men du skal vite at eg gleder meg til dette «helgeritualet» kvar veke.

God helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg har ikke tenkt å gi opp bøker i sommer, jeg var syk det meste av Mai og leste av den anledning kun 3 bøker, så jeg har flere bibliotekbøker å bli ferdig med og har 6 bøker som allerede er fornyet max antall ganger og i tillegg har forfallt for siste gang, de eldste for 1 måned siden. Har allerede silt ut 3 av dem for å låne igjen senere (Sällsamheter i Halland, Sällsamheter i Uppsala og Olavs by - historien om Olav Haraldsson, helgenkongen som grunnla Sarpsborg i 1016), og har 3 jeg leser på denne helgen.

Leser for øyeblikket på Spionasjesaker fra vår tid med siste forfall 21. Mai, har såvitt begynt på Medeltida borgar - maktens hus i Norden med forfall 11. Mai og Hellige krigere - johannitterne på Værne kloster som forfallt den 8. Juni. De fra 11. Mai er lånt i Strömstad og dit kommer jeg kun når jeg drar på handletur, enten med Bjørn som har bil, eller hvis jeg drar på båttur fra Skjærhallen på Hvaler.

Har også 3 bøker til som er siste dag den 16. Juni, lånt på Moss, alle 3 av Niels Chr Brøgger (Guder og helter i klassisk tid, Nordens demring. Nordiske myter og sagn og Helter og halvguder hos kelterne), og en til den 17., Sterke stunder - i samfunnets tjeneste gjennom 150 år av Sven G Eliasen om Borg Bryggeriers historie.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg leser Marte Michelets bok Den største forbrytelsen. Den er utrolig bra skrevet og omhandler et tema som vi ikke har snaket for høyt om her i landet. Jeg lærer masse nytt og kjenner at jeg blir oppbragt. Ang.å ta en sommerpause,så kan det være helt greit. Må jo være godt for deg å få litt fri.Er takknemlig for tråden din og gleder meg til fortsettelsen,men unner deg ferie.
God helg til deg og alle andre bokelskere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

TralteEmilie GeistMartine (@martineleser)Ingunn SSoffa86AnjaMarit HøvdeAtmanMaren Hjelle AuneIngrid Urdal StøleJulie StensethAnneWangLinn Charlotte EdstrømBenedikteHeleneAjiniakraDolly DuckKristin F. JørgensenAlice NordliEster SSimen "Boktimmy" IngemundsenHildeE .MarianneTjommiRandi BorgenAnne-Stine Ruud HusevågCecilieHarald KHeidiBjørg  FrøysaaKristin SpalderSynnøve H HoelIngeborgMaikenLisbeth Kingsrud KvistenHilde H  HelsethMathiasErlend Rødal VikhagenTrygve JakobsenPernille Grimeland