Min utgave som jeg har lastet opp bilde av 16.02.2013 er fra 1987/1988

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager sent svar. Jeg kan se poenget ditt. Selv leste jeg serien mest, fordi jeg leste første bok da jeg var omkring 14-16 år, og jeg var bare nysgjerrig på hvordan historien sluttet. Av en eller annen grunn er det en del av seriene jeg har begynt på og ikke fått avsluttet tidligere. Det er ikke de mest dype historiene, men for meg fungerer de fint som "koble av"-litteratur. I tillegg synes jeg at er det interessant å se hva slags temaer som tas opp.

Takk for tipsene. Har lest og likt Lene A. Kaaberbøl sine bøker tidligere (f.eks. Skammar-serien). Da har jeg noe å se frem til å lese når jeg igjen har et større utvalg av bøker på norsk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsker å være åpen for flest mulig sjangre, men likevel er det ting jeg leser mindre av .f.eks. krim, samtidslitteratur og chick-litteratur. Nå når jeg studerer leser jeg også mindre av dikt og klassikere (andre klassikere enn de som er relatert til studiene), men det kommer av at jeg ønsker å bruke tid på å tenke over dem og forstå dem. Da blir det ofte til at jeg heller leser lettleste ting som f.eks. fantasy og tegneserier på fritiden. Enkelte av dem synes jeg er veldig gode, andre leser jeg mest for å slappe av og tenke på noe annet. Jo, også leser jeg betraktelig mindre norsk litteratur i de periodene jeg ikke har tilgang til et norsk bibliotek.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som mange andre liker jeg å ha det stille når jeg leser, men av og til opplever jeg at hvis jeg leser noe som er tungt å forstå kan det hjelpe å høre på f.eks. Bach eller Mozart. Det er som om det hjelper i tenkeprosessen og gir ideer. Det hender også at jeg hører på soundtracks fra yndlingsfilmene mine hvis jeg vil forsterke stemingen i boken, f.eks. høre på Toccata av Bach hvis jeg leser f.eks. Poe. Eller Richard Clayderman hvis jeg leser f.eks. Jane Austen sine bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

On a cold fretful afternoon in early October, 1872, a handsom cab drew up outside the offices of Lockhart an Selby, Shipping Agents in the financial heart of London, and a young girl got out and paid the driver.

Fra The Ruby in the Smoke av Philip Pullman

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som jeg har lest i 2012, som jeg har fått mest ut av å lese i kronologisk rekkefølge. En blanding av finske klassikere, fantasy-litteratur på engelsk, tegneserier, bildebøker etc. Når jeg ser tilbake så ser jeg at jeg leser mye lettvint litteratur, fordi det gir meg en anledning til å koble av. Via studiene mine kommer jeg innimellom over klassikere og andre pensumbøker som gjør inntrykk på meg.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Robert Dam har skrevet en interessant og god bok om Scientologikirken. Den er svært opplysende om grunnleggende tanker, og den gir et godt innblikk i hva som i det hele tatt holder denne kirken i live. Makt og kontroll. Her er Kafkas Prosessen i praksis. Sprøtt. Viktig bok.

http://tenktom.blogspot.no/2013/02/velskrevet-bok-av-en-avhopper-fra.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt skrevet. Mørk og trist fortelling. Ensomhet. Lengsel. Håpløshet. Boka griper litt tak i deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi povas trovi la libro rete en la Dana Literatura paĝo: http://esperanto.dk/bogliste1.html
Titolo Verkisto/tradukisto Eldon-jaro
Gudrun Johannes V. Jensen 1977

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min utgave er 2. opplag fra 1975 ISBN 82-7001-144-4 Har skannet forsiden og lastet opp bilde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sunn kritisk tenkning er kanskje mer nødvendig nå enn tidligere. Denne boken er en god innføring i vitenskapsteori og metode, for folk flest. Og jeg tror folk flest ville hatt veldig godt av å lese denne.

Mer om kristne og skepsis:
http://tenktom.blogspot.no/2013/01/sunn-skepsis-ogsa-for-kristne.html

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Teksten er hentet fra side 3:
Norsk Almanakk er en god oppslagsbok som inneholder mange nyttige opplysninger. Vi håper imidlertid at du er fornøyd med Norsk Almanakk og tar gjerne imot forslag til endringer av innholdet. Send oss gjerne noen ord med dine kommentarer. Almanakkforlaget AS har siden 1913 produsert og utgitt almanakker og kalendere for det norske folk. Mest kjent er "Den 7de Sans". I dag er Almanakkforlaget eiet av Baier & Schneider GmbH & Co. KG, en stor aktør i Europa på papirbaserte produkter, kontorrekvisita, hobbyartikler, gave/innpakningspapir. Norsk Almanakk 2013 er nå oppdatert etter beste evne fram til 1. mai 2012. Etter denne tiden kan vi ikke får utført flere på grunn av produksjonstiden, da almanakken skal være tilgjengelig tidlig i august 2012. Lykke til med året 2013. Redaktørene

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt eksemplar er 1. opplag 2007. (se omslagsbilde 2)
Innledning av Anne Hansli i Pinsebevegelsen - 1, 2, 3, 4,5 ... kan du telle til 100?
Én av kirkene i Norge, den som heter Pinsebevegelsen, fyller 100 år i 2007. Vi vil feire dette med å gi deg denne Bibelen. Her kan du lese om mange spennende personer som levde for mange år siden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt eksemplar er utgitt av Vårt Lands Forlag, Oslo i 1971

Godt sagt! (0) Varsle Svar

British Library Cataloguing in Production Data available ISBN 0227679105 - 9780227679104
First published in UK 1988 by James Clarke & Co, Cambridge

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt eksemplar kom i Norsk utgave i 1987 og er 4. opplag har ISBN 82-588-7154-4

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne serien består av del 1-10 Innbundet ca 1961-1972 Pocket ca i 1972
Se teksten fra omtalen av de 9 første på omslagbilde 2.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Aftenposten, Aktuelt leksikon med årsrevy (Fram til nå siste i format Bredde 12 cm og Høyde 16,7 cm)
Redaksjon: Inge S. Kristiansen, Vebjørn Rogne og Kjell M. Paulssen
Lillehammer '94 - De XVII Olypiske Vinterleker foregår på Lillehammer 12.-27. februar 1994

"Mangler du en bok i din samling? - eller har du lyst til å lese om et spesielt år ?
Stadig flere får øynene opp for Hvem Hva Hvor som samleobjekt. Fra 1936 og fram til i dag, med unntak av krigsårene er boken kommet ut hvert år. Like aktuelt hver gang. Et historisk dokument over vår nære fortid. Vel verd å samle på. Hvem Hva Hvor 1936-1954 fås i faksimileutgaver. Mange originalutgaver kan også skaffes. Bokhandleren hjelper deg!"
Se omslagbilde 2 for å se bilde av de 15. første utgavene fra 1936-1940 og 1946-1954.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aftenpostens aktuelle oppslagsbok - Med NÅ-leksikon
Redaksjonen avsluttet 1. oktober 1986 - Opplag 115.000 (siden første utgave: 3.273.000)
Redaksjon: Inger Lautin, Thorbjørn Faarlund, Helga Gaasdalen - ISBN 82 516 1066 4
Innledning/Forord
Årets Hvem Hva Hvor - den 47. i rekken siden første årgang så dagens lys i desember 1935 - fremstår i fornyet skikkelse, typografisk og redaksjonelt. For å gjøre det lettere for leseren og finne fram til opplysningene og oversiktsartiklene, har vi innført fargekoder for de enkelte kapitlene. I det Nå-leksikon, som avløser de tidligere emnekapitlene, er oppslagsord og artikler plassert i alfabetisk rekkefølge. "Sport og idrett" er fortsatt viet et eget kapittel, mens utenriksoversiktene er lagt in i "årsrevyen".
Nå som før er det redaksjonens mål at årets Hvem Hva Hvor skal fange opp samtidens typiske hendelser og forhold i smått og stort. Leseren vi finne alt det faste stoffet, men mer oversiktlig ordnet. Redaksjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Catrine Olsen ArnesenSigrid Blytt TøsdalRisRosOgKlagingJakob SæthreHeidi LBjørg L.Ann EkerhovdKirsten LundHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdal