Jeg var egentlig veldig fornøyd da jeg brukte Storytel. Om du også hører på engelske (og kanskje litt svenske) bøker er ikke utvalget så aller verst.
Men så oppdaget jeg Scribd . Frem til oktober i år hadde de samme opplegg som Storytel til bare $8.99 per mnd. Nå har de imidlertid gått over til omtrent samme opplegg som Audible hvor man får 1 credit per måned. Dette gjelder imidlertid bare lydbøkene. E-bøkene er det fortsatt ubegrenset tilgang til, og her har de veldig mye bra. De legger også ut en del gratis lydbøker hver måned, og det er alltid noe bra å velge i her også. Akkurat nå låner jeg lydbøker på biblioteket som jeg hører i bilen til og fra jobb, og så bruker jeg Scribd ellers. En ordning jeg så langt er veldig fornøyd med. Når våren kommer og det blir mer turgåing med lydbok på øret kommer jeg kanskje til å bytte over til Storytel igjen, men først må jeg kanskje høre ferdig alle Audible bøkene jeg også har liggende...
Adlibris.se har også en abo tjeneste for lydbøker. Har ikke prøvd den men det ser ut som om det er en god del norske lydbøker her, og da gjerne de man ikke finner hos Storytel.
Fornøyelig, men ingen høydare for å si det sånn.
I denne kategorien kan jeg anbefale "Datteren" av Jane Shemilt. Likte denne bedre enn "Piken på toget".
Vi var løgnere av E. Lockhart må også kunne kalles et mysterium. Veldig bra bok!
Jeg likte ikke så godt Bienes hemmelige liv av Sue Monk Kidd. Syntes rett og slett at den ble litt kjedelig. Bursdagsgaven av samme forfatter syntes jeg imidlertid var VELDIG bra. Anbefales på det varmeste.
Akkurat nå hører jeg Gule krokus om våren av Laila Ibrahim. Jeg har ca 2 timer igjen av boken og man er nå kommet til 1858, altså tiden like før den amerikanske borgerkrigen. Også denne vil nok være et godt valg i forhold til hva du er på jakt etter. Jeg liker den i hvert fall veldig godt og det er litt vemodig at jeg nå bare har litt igjen av den...
Hmm, høres rart ut. Mener å huske at jeg opprettet konto ved slikt "connect by facebook" opplegg. Det er vel bare PROimdb konto som koster noe. http://dayoneapp.com Er en dagbok app. Med mulighet for å tagge alt du legger inn egner den seg veldig godt til å lage ulike lister for det meste...
Men du kan jo holde oversikt over hva du har sett på imdb uten å betale? Ok, du kan ikke registere dato, men du kan opprette ulike lister. Dermed har jeg en "sett i 2015" liste etc...
I tillegg snapper jeg cover bildet med ipaden og legger det inn i day one appen min tagget med film. Gjør tilsvarende med bøker jeg leser. Kan anbefale "Day one" for å holde oversikt over litt av hvert...
Da høres det kanskje ikke ut som om du har Falkbergets samlede verker lell. Du får sette deg ned og finne ut hva du mangler.
Jeg holder en knapp på Kystfolket av Kjellaug Steinslett.
Å høre Tore Renberg lese denne boken selv var jo bare helt fantastisk! Håper han fortsetter å lese inn lydbok versjonen av bøkene sine selv. Da skal i hvert fall ikke jeg lese en eneste bok av ham mer. De skal kun nytes på øret!
Dersom man storkonsument av e-bøker kan kanksje eREADZ også være en ide. Her koster det "bare" 99 kr måneden for ett ubegrenset antall e-bøker i måneden. Så er det bare å krysse fingrene for at de etterhvert kommer med lydbøker også.
Adlibris var jo ett kjempe tips. Takk for det (hvorfor har man ikke hørt om det før?)
Ser at de har en hel del bøker her som jeg har savnet på Storytel.
Blir det ikke mye styr å kopiere CD'ene over til mobilen?
Jeg veksler litt mellom å bruke Storytel og audible.co.uk. Akkurat nå hører jeg CD fra biblioteket i bilen og Audible ellers.
Begynte med audible før Storytel ble lansert, og kjøpte derfor 24 credits siden det var det rimeligste. Kostet da ca 50 kr pr credit. Der er ganske ofte 2 for 1 tilbud hvor jeg alltid har funnet noe som frister. Betaler da i realiteten 25 kr per bok. Men jeg ser jo at jeg i snitt har hørt 10 bøker de månedene jeg har hatt Storytel... Så de månedene har faktisk dyre Storytel vært billigst. I tillegg kommer en haug med barnebøker. Ungene er veldig glad i Storytel.
Der er mange bøker man ikke finner hos Storytel, derfor vil det være måneder hvor jeg finner på andre ting. Samtidig har de veldig mye, og jeg har en lang liste over bøker jeg skal høre når jeg melder meg inn igjen. Veldig greit at man kan melde seg inn og ut måned for måned. Er jo ikke noe poeng å melde seg inn for noe mer enn en måned da der ikke er noen rabatt for lengre perioder (rart!)
Bortsett fra prisen er jeg veldig fornøyd med Storytel. Men veksler litt mellom Storytel og Audible. Måneder hvor jeg tenker at jeg ikke får hørt så skrekkelig mye bruker jeg Audible siden man her betaler per bok.
Det beste med begge to er at man kan stille hastigheten på opplesningen. Som andre har påpekt her - norske opplesere leser ofte fryktelig tregt. Da er det veldig greit å kunne speede ting opp. Denne muligheten eksisterer jo ikke for CD-lydbøkene fra biblioteket (jeg har i hvert fall ikke en CD spiller i bilen hvor det er mulig), så jeg har rett og slett ikke giddet å låne noe særlig lydbøker der i fra i det siste. Men så stod plutselig "Svøm med dem som drukner" på hyllen og smilte til meg. På papirboken er det jo bare 82 stykker i kø og for eboken er jeg vel nå nr 16 i køen. Kunne ikke helt tro jeg så riktig rett og slett. Så nå skal jeg bruke de neste 12.5 timene frem og tilbake til jobb for å høre den ferdig. Blir vel ut i slutten av neste uke tenker jeg. Går litt tregt. Men ikke plagsomt tregt, selv om jeg jo hadde foretrukket et noe hurtigere lesetempo.
I bunn og grunn en ganske tullette problemstilling. Poenget er jo å kose seg med bøkene, på den ene eller andre måten!
Noen får best med seg det de hører, andre det de leser. Min hjerne absorberer helt klart best det som kommer inn via de små gluggene. Sånn sett tror jeg egentlig lydbøker er av større verdi for meg enn noe annet. De gjør meg til en bedre lytter.
Ofte føler jeg at jeg liker bøkene jeg leser/hører aller best når jeg leser dem selv. Samtidig
tror jeg kanskje ikke at jeg hadde likt Erlend Loe sine bøker like godt om det ikke var Erlend Loe som leste dem for meg...
I dette ligger vel at TV-seriene har blitt bedre. Selv hører jeg ganske mye lydbøker (til og fra jobb, når jeg går på tur alene eller når jeg rydder hus og lager middag), leser litt (før jeg sovner eller når andre i familien ser på noe som ikke fenger på TV). Men jeg konsumerer mer film enn bøker, og enda mer TV-serier. Men sånn har det jo "alltid" vært. Forskjellen er vel bare at det nå er mange flere og bedre serier å velge mellom, og man har muligheten til å "sluke" en hel sesong på to-tre kvelder. Det liker jeg! Ok, kanskje vi ser enda litt mer på serier nå, men det går da på bekostning av andre programmer på TV.
Love in the Present Tense av Catherine Ryan Hyde var den beste boken jeg leste i januar.
En rekke avbrutte forsøk av Selma Lønning Aarø og The Rosie project av GRAEME SIMSION kommer som en god nummer to.
En helt herlig bok. Elsket The Rosie project, og likte denne enda bedre. Stor humor!
De første 3/4 av boken var bare kos. Feelgood til terningkast 6. Men så skar det seg helt og alt utviklet seg til en rimelig patetisk suppe.