Karakteren er hovedperson i flere romaner av samme forfatter. Hans navn begynner med bokstaven C.
For ørtende gang har jeg påbegynt og avbrutt lesningen av James Joyces (såkalte) mesterverk "Ulysses". Det blir lenge til neste gang. Jeg vil ikke meg selv så vondt! Dermed tilhører jeg ikke kremen av bokelskere som kan si: DEN har jeg lest! Fra perm til perm. En liten fallitterklæring å måtte å gi opp... Men en kan ikke tvinge seg til leselykke, heller.
En liten gåte:
Eneste barn i et hus med gamle. Han får drømmen sin oppfylt, for de små synger ikke for ham.
Vi skal fram til en litterær karakter.
Åmås hadde tilgang på et stort og unikt kildemateriale da han skrev denne biografien; ikke minst Hauges egne dagbøker. Boka gir et interessant bilde av både Hauge og hvordan norsk litteratur utviklet seg i perioden 1920-1990. Som leser hadde jeg gjerne sett mindre anmeldelser og konsulentuttalelser (gjengitt i sin helhet) til fordel for eksempelvis mer om Hauges barndom og siste leveår, men alt i alt: "Mitt liv var draum" er et omfangsrikt og spennende gløtt inn i livet til en av Norges største diktere.
Tja? Jeg leste den på dansk, og irriterte meg over mangt likevel. Vanskelig å tro på dette, synes jeg. Kommer nok ikke til å fortsette å lese krim fra disse to. Gleder meg heller til den nye av Theorin.
God bok! Jeg husker Leif B. Lillegaards døsige stemme fra radio i barndommen, men det er ikke spor av søvninghet i denne dokumentaren. Boka er basert på dagboksnotater fra to menn som ble ofre for drivisen og sultedøden.
Nå er denne feilen fikset!
Til info: Det går i øyeblikket ikke an å laste opp profilbilder.
Det beste med boken må være foreldrenes beskyttende og hysteriske oppforstring av det lille geniet sitt. Morsom og glitrende skrevet.
Den preger deg og du kommer ikke til å glemme den.
Tar gjerne diskusjonen om Tor Ulven. Den boka er en av de som forandret min leseforståelse da jeg var yngre.
Riksteateret tar som oftest godt vare på klassikerne. Rollelisten lover bra.
Mini-biografien om Max er liten godbit.
Frankenstein er en av de bøkene man ender opp med å lese om igjen med tid og stunder.
Så du tv-serien? Fikk ikke sett om de var tro mot boken.
Boka er god, men hørespillet er faktisk bedre... Det samme gjelder De dødes tjern. God lesning!
En fin tekst om å miste noen. Sårt og godt. Anbefaler andre bokelskere å lese teksten til tenkmetaforisk. Takk.
Trist.
Denne uken er preget av sorg i og med Stig Sæterbakken sin bortgang. Jeg ble var en statusoppdatering signert Edenborg på Twitter som ikke var dagligdags. Budskapet bar med seg den triste nyheten om at vi har mistet en viktig litterær stemme.
Jeg har bladd litt i noen utgaver av tidsskriftet Marginalt som han var redaktør for på nittitallet. Ellers anbefaler jeg alle bokelskere å lese hans romaner, gjendiktninger og oversettelser. Det skal bli rart å lese neste utgivelse som er ventet i løpet av 2012.
Hører på Maria Parr sin Tonje Glimmerdal. Det er forfatteren selv som leser. Leser Weltshmerz #9 av Christopher Nielsen.
Så vidt jeg vet hender det at Thorvald Steen deltar på arrangerte kulturreiser til Istanbul. Sikkert verdt å få med seg om man har tid og penger til slikt. Dessverre er visst ikke Steens helse den beste, så dette er visst ikke noe som skjer så veldig ofte.