Sjekk ut dette enorme skrivebordet fra et nederlandsk arkitekturbibliotek:

Skrivebord lagd av bøker

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Da er ønskelista mi oppdatert. Og Tunström lånt på biblioteket. Jeg har gjort et lite utvalg av det som ifølge dere skal bringe lys og glede utover de mørke høstkveldene:

Niemi, Populærmusikk fra Vittula
Mazetti, Gutten i graven ved siden av
Tunström, Berømte menn som har vært i Sunne
Tunström, Skimmer
Franzen, Korrigeringer
la Mure, Røde Mølle
Thomsen, Klokken i Makedonia
Haddons, Noe til besvær
Fry, Making history
Reinhart, Terningmannen

I tillegg er jeg blitt gjort oppmerksom på Lars Mytting, så med i sekken fra biblioteket var også hans roman Hestekrefter. Men Tunström er først i løypa. Så får vi se om smilet kommer tilbake i lesestunden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjelper til litt med å dytte. :) Kan ikke komme imorgen, men gleder meg til å besøke dere 20. oktober.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har funnet og rettet feilen.

Feilen oppsto om en annen bruker kikket på boksamlingen din før deg etter at du hadde lagt til en bok.

Feilen rettet seg selv om man la til flere bøker og deretter kikket i boksamlingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjort nå :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har ikke gjort noe feil. Vi viser ikke fram bøker lagt inn av brukere i et vanlig søk. Den dukker kun opp når man søker gjennom dine bøker.

Bøker lagt inn av brukere kobles heller ikke til verk eller til forfattere.

Bokdata lagt inn av brukere er en vanskelig å integrere i bokdatabasen fordi vi ikke kan vite om bokdataene er korrekte.

Andre utenlandske nettsteder av samme typen som dette løser det på forskjellige måter. Noen lar ikke brukere legge til bøker, andre lar dem legge til bøker, men kun til egen samling.

Vi har foreløpig bestemt oss for en mellomting, nemlig å la brukere legge til bøker og å la andre legge disse til i egne boksamlinger. Brukerinnlagte bøker har imidlertid lavere synlighet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke meningen bøker skal dobbelregistreres. Hvis du går hit: http://bokelskere.no/bok/ringenes-herre/2961/ og markerer at du leser denne boka, kan du etterpå gå hit: http://bokelskere.no/verk/leses/?side=2. Da vil du se at Ringenes Herre er markert som "leser" for deg. Du kan også gjøre dette i omvendt rekkefølge.

Jeg ser imidlertid at du leser Twisted River. Denne har vi noen duplikater av i databasen vår, og disse skjuler vi. Det er mulig du har markert en av disse "skjulte" utgavene med "leser", og da vil du ikke få opp en indikasjon på at du leser den når du går i disse topplistene. Du kan rette på dette ved å fjerne utgaven fra samlingen din og legge til den som er på topplista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke om jeg har forstått dette helt. På min side registrerer jeg bøker jeg leser.

Trodde kanskje det var en forbindelse fra den registreringen til "Hva leses nå"

Ja, det er det. "Hva leses nå" er en liste over bøker som noen har registrert at de leser de siste 30 dager.

Men, hvis så er tilfelle, hvorfor må/kan en da gå inn å registrere dette på nytt under tidligere nevnte "Hva leses nå" ? Er det en dobbelregistrering eller hva???

Det er mulig at du har registrert at du leser en annen utgave av verket enn den du ser på "Hva leses nå"-lista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lista over bøker som leses nå oppdateres en gang i døgnet, så om du legger til en bok du leser, så viser det først ved neste oppdatering. (Om du klikker "Hva er dette" øverst på sida, kan du se når lista sist ble oppdatert.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snodige greier det der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Se alle utgaver (12)" betyr at det finnes 11 andre utgaver av verket enn den du ser på i øyeblikket. Med akkurat denne boka står det feil tall oppført, dette skal jeg undersøke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var jo en irriterende feil, bra du sier fra!

Jeg klarer ikke å gjenskape problemet selv. Hvilken nettleser bruker du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønte deg litt bedre nå. For øvrig er det fullt mulig å skumlese romaner. Det betyr bare at de sannsynligvis ikke gir den helt store leseropplevelsen. For øvrig er det sikkert dem som mener at den eneste boka som umulig kan høre hjemme under kategorien Skumlest, er Bibelen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Usedvanlig skarpe personskildringer. Vakkert språk. Klokt om forholdet mellom mann og kvinne. Likevel ikke en sekser for meg. Fortellingen ble for vag til det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kjenner ikke de bøkene du refererer til, men det er åpenbart at hurtigprodusert krim kan gå ut over språket. Så kommer det an på hvor opptatt vi er av formuleringer i forhold til innhold og spenning.

Jeg fråtset i krim i 4-5 år. Leste ikke annet. Mine refleksjoner om genren, rent språkmessig er at den preges av gjentagelser, velbrukte metaforer og liten nyskapning. Det er også ganske slående hvor kort tid det ofte tar å lese en krimbok, selv om den er på 4-500 sider. At boka er lettlest er ikke nødvendigvis et tegn på manglende språklige kvaliteter, men det kan være et resultat av manglende ordrikdom, velkjente formuleringer og lettvinte skildringer.

Så finnes det selvsagt unntak. Magellans Kors av Roar Sørensen er en spenningsbok som det samtidig er en fornøyelse å lese, rent språklig. Sørensen er særdeles grundig og nyskapende i sitt språk. Nygårdshaugs 10 krimbøker om Frederic Drum kan også anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner ikke helt problemstillingen. De kategoriene vi velger å plassere bøker i er jo helt opp til oss. Vår boksamling er først og fremst for vår egen del, ikke for at andre skal vurdere om vi har lest bøkene grundig nok til å kvalifisere for ha dem på lista.

Hvor lang tid jeg har brukt eller hvor konsentrert jeg har vært under lesning av den ene eller den andre boka, er vanskelig å si. For eksempel så er det bøker jeg har på min "lest"-liste som jeg vet at jeg har lest fra perm til perm, men som jeg ikke husker en pytt av, da det kan være tretti år siden jeg leste den. Jeg synes likevel ikke at jeg må lese den enda en gang for å kunne sette den i kategorien "lest".

Hvis du selv mener at du har lest en bok, synes jeg at du skal sette den som "lest". På den andre siden kan det være bøker vi nesten aldri blir ferdig med. Jeg tror for eksempel at 1001 natt kommer til å stå under min kategori "leser" en god stund til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spasere bruker jeg til og med selv (kanskje det er jeg som har gått av moten?). Andre ord for å gå tur: Flanere, slentre. I riktig gamle dager var en flanør en person som ikke hadde noe å gjøre, men som altså bare flanerte omkring, en dagdriver. Hvis en arbeidsledig idag ble spurt om hva han drev med og sa at han var flanør, så ville mange tro at det var et spennende yrke. Kanskje?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det viktigste med bøker er at vi liker å lese dem, ikke hvor lette eller tunge litterater vi er. Det er som med musikk, noen stuper inn i de voldsomste Wagner-operaer og drømmer seg bort. Andre koser seg med populærmusikk. Det ene er ikke bedre enn det andre. Det finnes nok av boksnobberi. Som jeg sa: Zafon er en knallgod forteller. Det er John Grisham også. Og Stephen King. De er superdyktige i sitt håndtverk. Og bør berømmes for det. Og de leses over hele verden. Alle kan ikke være Nobelpris-kandidater. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Klart det er kjedelig å motta bøker du ikke trodde du ville ha. Noen ganger har jeg fått utrolige opplevelser med bøker jeg ikke hadde på ønskelisten , men likevel leste når de først var kommet i hus. Et eksempel er "Fedrenes synder" av Joan Brady. Ukjent forfatter, fantastisk bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg forstår at du er inspirert av De glemte bøkers kirkegård. Zafon er en dyktig forteller. Jeg hadde også stor glede av bøkene hans. Særlig den første. Når det er sagt, så tror jeg nok verdenslitteraturen har mye annet å by på som kunne fortjene en sikker plass for de kommende slekter.

Her hjemme er bør vi ta vare på vår litteraturarv gjennom de virkelig Store for meg: Ibsen, Hamsun, Undset, Vesaas, Duun og mange flere. Av samtidslitteratur ville jeg sørge for at ettertiden i hvert fall fikk oppleve Stein Mehren, Jan Kjærstad og Roy Jacobsen. Men Hukommelsens boksamling burde nok være langt større. Selv om vi holdt oss bare til Norge.

Og av de spanske, synes jeg både Cela og Cervantes fortjener en solid plass. For øvrig synes jeg Falcones' fortelling om Havets Katedral er spesielt god. Anbefales, dersom du syntes Zafons fortellinger fra Barcelona var spennende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid Blytt TøsdalPiippokattaIngeborg GBeathe SolbergSigmundRagnar TømmerstøTove Obrestad WøienGro-Anita RoenRisRosOgKlagingIngebjørgKjell F TislevollHeidi LJulie StensethKirsten LundGunillaSissel ElisabethFrisk NordvestMarianne MRogerGHeidiRuneAnniken RøilYvonne JohannesenPia Lise SelnesPer LundMorten JensenAvaHilde H HelsethAlexandra Maria Gressum-KemppiAkima MontgomeryBeate KristinIngunnJingar hJane Foss HaugenReidun Anette Augustinanniken sandvikEllen E. MartolHilde VrangsagenMaikenGrete Aastorp