Tollak til Ingeborg er ei god bok. Boka har også blitt til et teaterstykke - til strålende kritikker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til syvende og sist bestemmes ikke religiøs lov av den siden som har rett, men av den siden som er villig til å lytte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I vår moderne verden rommer storforbrukets fristelser uendelig med adspredelser og kan forme kjernen i folks identitet. Borgere av forbrukersamfunnet har en tendens til å utvikle følelsesmessige, ja til og med nære forhold til eiendelene sine som en del av den de er, og ikke bare som gjenstander de eier.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Goodman formidler på en enkel måte Israels catch-22 og bidrar til forståelse for dilemmaer og argumenter som låser israelerne fast i det som ser ut som en endeløs konflikt. Han tar ikke noe side i denne interne konflikten, men peker på at begge sider har rett i sin argumentasjon. Samtidig etterlyses evnen til å lytte og bidra til pragmatiske løsninger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boken inneholder det meste - dagligdagse gjøremål, drøfting av filosofiske spørsmål, psykologi, biologi - i en herlig kombinasjon. Passer bra til pendling og bilturer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er flere kvinnelige malere som presenteres, både med tekst og bilder. De viktigste er Gillian Ayres (abstrakt ekspresjonist), Pauline Boty (tidlig popkunst) og Bridget Riley (opkunstpionér). Av disse igjen, er det nok Ayres som får mest plass både som maler og tidsvitne. Boty døde tidlig, mens Riley fikk stor innflytelse også på designere og moteskapere på 1960-tallet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"This book is essential for understanding the place of the Palestine Nakba at the heart of the Israel-Palestine conflict and the vital role of memory in narratives of truth and reconciliation."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"I used to come here to say protect my people from war crimes and crime against humanity.
Now I come to call for protection from genocide."
- Riyad Mansour.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Britisk maleri etter krigen
Absolutt glimrende skrevet om britisk kunst fra 1945 til omkring 1970. Boka har 77 fargeillustrasjoner, men teksten er likevel det viktigste. Gayford lar i stor grad malerne selv snakke om seg og sine kolleger — både om kunsten og livet. Det gjør framstillingen spennende og engasjerende.

Tre kunstnere får spesielt grundige presentasjoner: Francis Bacon, Lucian Freud og David Hockney. Typisk er at de tre malerne er figurative og ikke tilhører de abstrakte ekspresjonistene som ellers preget den tidlige etterkrigstiden. Amerikanske malere som Pollock og Rothko hadde stor påvirkning i England.

Dette er i høy grad en leseverdig kunstbok. Den gir god oversikt samtidig som den er underholdende.

Se også omtalen min av Man with a blue scarf av samme forfatter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Aggressivitet, fysisk eller verbal, får folk til å gå på tå hev og velge omveier, får dem til å slå knute på seg selv for å slippe å bli utsatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He [maleren Francis Bacon] was trying to find a configuration of paint, probably not a literal resemblance at all, which — just as Proust’s madeleine dipped in tea — would bring back the sensation itself, not merely what it looked like, but how it felt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bildene fra Gaza er apokalyptiske, vi skjermer datteren vår (min yngste) så godt vi kan.
Det er nesten ikke til å holde ut å se nyhetssendinger som sendes direkte selv for oss som er voksne. Vi er takknemlig for de som ble funnet og for at de vil bli begravet,
takk for svar.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når du er i tvil om et menneske er en kristen eller ikke, bør du ikke spørre hvilken menighet han/hun tilhører, men hva de mener om Jesus, og hva han betyr for ham eller henne. I Guds menighet står Jesus i sentrum.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En som går på møter i Trosbevegelsen blir etter hvert like avhengig av den åndelige rusen han får på møtene som en alkoholiker som er blitt avhengig av alkoholen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er de deprimerte, frustrerte og ensomme mennesker med traumatiske opplevelser som ofte er et lett bytte for destruktive sekter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første boken til Joseph Wilting "Riket som ikke kom" var en oppsiktsvekkende og rivende interessant bok om hans oppbrudd etter 40 år i Jehovas Vitner og hans vei inn i den kristne troen. I "Herre, hvem skal vi gå til?" er en slags oppfølger om veien og kallet hans videre, skrevet rundt åtte år senere. Der tar han for seg sin vandring rundt i det kristne landskap, og selvom han møtte på mye godt mange steder, så la han også merke til lignende trekk av sekterisme, som han så hos Jehovas Vitner, i mange menigheter og forsamlinger rundt om. Han retter søkelyset spesielt mot Trosbevegelsen, Torontobevegelsen, Vineyard bevegelsen, Smiths Venner og visse retninger innenfor pinsemenigheter. På flere av disse steder la han merke til maktesyke, mentale, fysiske og seksuelle overgrep som et vanlig fenomen, kjente new age fenomener og annen okkult praksis, blandet med pengekjærhet og mange ødelagte menneskeliv. Midt i alt dette beholder han troen på Jesus som Veien, Sannheten og Livet, og har arbeidet mange år med å hjelpe utallige avhoppere fra forskjellige sekter.

Boken gir mye oppsiktsvekkende informasjon og anbefales for kristne innenfor alle slags menigheter og for ikke troende som kunne vært interessert i tematikken, og hva som egentlig kjennetegner en sekt. Det lille negative med boken er at den innholder flere skrivefeil og oppsettsfeil enn den gjennomsnittelige bok, så det ser ut som denne boken ikke har hatt en fase med retting, men bokens innhold overskygger dette og gjør at skriveleifene kun blir bagatellmessig pirking.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken finnes også på BookBeat og Nextory.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vakre Gaza voldtatt og forslått ligger hun der.
Sjelen hennes som speiler himmelen, enda vakrere, uberørt og ren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ubarbert, ringer i ørene, skinnarmbånd rundt håndleddene og en tatovering som bukter seg oppover halsen. Sitter så skrevende at man skulle tro han dyrket kaktus i skrittet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk, mange i Gaza vet ikke hvor de skal lete eller grave, mange av områdene er ugjenkjennelige etter den massive bombingen. Det er grusomt, men vi er takknemlig for de som ble funnet (funnet i ruinene 3 dager etter et bombeangrep) takknemlig for at de vil bli begravet, begravet i jord som de elsket høyere enn sitt eget liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Tone Maria JonassenHarald KMorten Jensenandrea skogtrø egganKaramasov11ingar hRandiATorRufsetufsaSynnøve H HoelRagnar TømmerstøAnne Berit GrønbechKirsten LundMarit AamdalritaolineEvaAmanda AElinBeReidun SvensliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaVannflaskeTovealpakkaEli HagelundSigrid NygaardBerit B LiePiippokattaEivind  VaksvikGroHilde H HelsethRoger MartinsenDemeterStig TKristine LouiseKjell F TislevollFredrikTine SundalTurid KjendlieAnne-Stine Ruud Husevåg