Bokvennen har tatt ansvar og utgir nyoversettelser av klassikere. Torstein Bugge Høverstad som også har oversatt bøkene om Harry Potter og Ringenes Herre har nå oversatt Frances H. Burnett sine klassikere.

Frances H. Burnett er blant de aller største og viktigste bidragsytere til barne- og ungdomslitteraturen. I 2010 foreligger for første gang Burnetts tre viktigste klassikere i komplette og nyoversatte utgaver: Den hemmelige hagen, Lille lord Fauntleroy og En liten prinsesse.

Dette er bøker jeg anbefaler på det sterkeste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har akkurat begynt, har lest meg inn i den spanske borgerkrigen. Herregud så godt han skriver. For en fortelling og for en forteller. Det litterære nivået til en styrmann født i 1905 overgår det meste om ikke alt av de seinere krigshistorikernes skrifter. Roy Jacobsens Bratteli biografi er det eneste jeg kan tenke meg som er like godt skrevet som det jeg har lest til nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forlagshuset Bokvennen, Vidarforlaget og Transit åpner dørene sine til et ekslusivt julemarked, lørdag 4. desember, kl. 10 - 20, Universitetsgaten 14, 3. etasje.

I hyllene har vi norsk skjønnlitteratur, oversatt litteratur, dikt og gjendikninger, dramatekster, filosofi, antologier, barne- og ungdomsklassikere, Bokvennen Litterært Magasin, tidsskriftet Personae, flere gode unike bokpakke osv og osv.

Arrangement under julemarkedet

10:00 Dørene åpnes. Litterært marked starter.

12:00 Åpning av dagens luke i Bokvennens julekalender.

Fyll din ventetid med årets titler fra Bokvennen, Vidarforlaget og Transit. I perioden 1. desember - 24. desember, bedre kjent som adventstiden, vil forlagshuset BVT gi deg en bokgave.

Hver dag i adventstiden vil en heldig mottaker få en bok fra årets katalog. Bak hver luke skjuler det seg en bokhandel som har et eksemplar å gi til nettopp deg.

Førstemann til bokhandelen!

12:30 Åpning av dagens luke i Bokvennens julenøtter hos Bokelskere.no

Hver dag i perioden 1. – 24. desember legger jeg ut et spørsmål som du enkelt kan finne svaret på på vår nettside: www.bokvennen.no. Hver dag trekker jeg en vinner blant de som har svart riktig. Vinneren får en bok i posten. Fritt tilsendt.

Det er en ny bok og nye vinnersjanser hver dag, så her gjelder det å følge med!

13:00 Lansering av Vårt daglege brød. Kornets kulturhistorie.

Åsmund Bjørnstad er professor i planteforedling ved Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås. Hans faglige forfatterskap omfatter bl.a. ei populærvitenskaplig bok for ungdom, Korn – frå steinalder til genalder. Han har dessuten skrevet fire diktsamlinger og fire gjendiktinger av tysk og engelsk poesi.

Han er disse dager aktuell med boken Vårt dagelege brød. Kornets kulturhistorie. Han vil presentere boken og vi ser fram til å lansere boken sammen med ham.

14:00 Krabbeskipet av Takiji Kobayashi

Krabbeskipet er en japansk proletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fått en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk. Magne Tørring har blant annet oversatt Hakuri Murakami fra japansk til norsk.

16:00 Lansering av Mesteren av fra La Mancha.

Morten Claussen foretar i dette omfattende essayet en nærlesning av romanen. Tro mot Theodor W. Adornos tanke om at man bare kan skrive kunstnerisk om kunsten, viser Claussen vei gjennom den barokke labyrinten som Don Quijote er.

Innvevd i essayet finnes en romanlignende jeg-fortelling om Spanias historie fra Cervantes’ tid og frem til i dag, en fortelling som bærer bud om en mulig fremtid for romansjangeren.

Morten Claussen har tidligere utgitt syv romaner, samt essays om en rekke sentrale forfattere, blant annet Laurence Sterne, Oscar Wilde, James Joyce, Franz Kafka, Thomas Mann og Samuel Beckett.

Møt forfatteren og bli med på lanseringen av boken.

18:00 Lansering av Nye legender av Robert Graves.

I Robrt Graves’ poesi møter vi eksentrikeren på hans egne premisser. Her lyder en stemme som er autoritativ og stødig, og hvis poetiske tale gjenspeiler individets mangfoldige fasetter.

I denne første fyldige presentasjonen av Graves’ dikt på norsk, er det lagt vekt på å vise bredden i dette bemerkelsesverdige forfatterskapet. Møt gjendikteren Ulrik Farestad som debuterer som gjendikter.

Vi feirer denne begivenheten med en lansering av boken.

Følg med for mer info om litterært arrangement under julemarkedet.

Velkommen skal du være!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Høres ut som et utmerket tiltak, selv om jeg synes 50.000 ord på en måned er innmari ambisiøst. Som skrivetrening er det uvurderlig - det viktigste tror jeg vil være å fullføre. Uansett resultat! Lykke til med dere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres jo ut som rene skattejakten! Skikkelig spennende. Jeg er på leting etter Conradine Dunkers Gamle dage, så hvis den skulle dukke opp så hurra. Ellers leter jeg etter Storgårdsfolk 11-21 hvis det er mulig! Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ja, det trengs med nyoversettelser når de ikke har vært hele før nå. torstein bugge høverstad har gjort en fabelaktig jobb. de andre er radbrekne versjoner. snart er onkel toms hytte ute i full drakt igjen. kast den du leste på barneskolen. den er kun en flis på ca 100 sider. originalen er på 650!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner.

Hva med Den hemmelige hagen, Lille lord Fauntleroy og En liten prinsesse?

De er nå alle ute i nyoversettelser. Om med lekre omslag. Nyt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare husk at det er aldri for sent selv om smaken endrer seg med årene. Anbefaler Cora Sandels Albertebøker. Jeg leste dem da jeg var noe yngre enn du er nå, og de passet perfekt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når det gjelder tittelen, så ser jeg godt årsaken til det: Distrikt 12 reiser seg opp igjen fra asken...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

det var veldig strengt, hva var det som ikke funket?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mio min mio var en stor favoritt, kan jeg huske. Gutten med gullbuksene elsket jeg - hvem kan mostå en historie om en gutt som trekker penger ut av tomme lommer og gir bort alt sammen? Innmari spennende. Marens lille ugle tåler å leses om igjen. Jeg fant den i fjor og koste meg like mye som da jeg var liten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leter etter Conradine Dunker Gamle Dager!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en bok som står frem i mitt hodet når du stiller et sånt spørsmål. Jeg leste Det angår også deg av Herman Sachnowitz da jeg gikk på ungdomsskolen på sytti-tallet. Herman Sachnowitz var fra Trondheim, og mistet hele sin familie i Holocaust under krigen. Han kom hjem som den eneste overlevende. Historien hans gjorde et enormt inntrykk på meg. Det var den boken som gjorde at jeg forsto hvor ille krigen egentlig hadde vært, hva som hadde skjedd med vanlige mennsker og hvordan det faktisk var mulig å overleve på tross av alt. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har endelig putlet oss til å lage en egen blogg for barnebøkene våre. Her kan du bla i bøkene, lese om det nye som kommer og høre på en kort opplesning av Byttingen. Velkommen! Singh og Normann

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mer info om kvelden:

Bokvennens poetikk-kveld

Tone Hødnebø Ole Robert Sunde Annlaug Selstø Arve Kleiva Aasne Linnestå Anne Bøe og Kjersti Bronken Senderud

leser fra Poetikk. Tekster til Eldrid Lunden

Onsdag 27. oktober kl 19:00 Bokvennens lokaler, Universitetsgt. 14., tredje etg. (Oslo)

Eldrid Lunden 70 år. I forbindelse med at poeten, essayisten og skrivekunstprofessoren Eldrid Lunden fyller 70 år nå i oktober, utgir Bokvennen Forlag antologien Poetikk. Tekster til Eldrid Lunden. Gjennom bidrag fra 31 markante forfattere, belyser denne boken skrivekurset som fenomen og litterær institusjon. Eldrid Lundens navn er uløselig knyttet til det eldste skrivekurset i Norge: Forfatterstudiet i Bø i Telemark, som ble etablert i 1982. Med utgangspunkt i egen erfaring fra skriveundervisningen – enten som student eller som lærer (eller begge deler) – setter den enkelte bidragsyter forfatterstudiene inn i en historisk og litterær sammenheng. Alle som skriver – og alle som ønsker å skrive – bør lese denne unike antologien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

In a galaxy far, far away - en dårlig Star Wars roman, med så mange stjernesmeller at jeg blir helt forvirret. Men innimellom er den ikke så verst, mest fordi den er en så skarp kontrast til det jeg jobber med selv akkurat nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare så det er sagt, jeg har intet med dette å gjøre. Jeg sitter 52 mil sør, i Oslo, og går glipp av hele greia. Ble tipset av en god venn som bor i Trondheim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I dag og i morgen ser det ut til at man kan gjøre noen røverkjøp i Trondheim. Kr. 10 pr. bok og kr. 50 for poser. Mer info her: http://www.trondheim.kommune.no/content/1117694472/Supersalg-av-boker-pa-hovedbiblioteket-i-helga

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Finner det naturlig å sammenligne med Asbjørn Sundes selvbiografiske "Menn i mørket," da begge hovedpersonene fungerte som sabotører ytterst på den politiske venstrefløyen. I så måte synes jeg Asbjørn Sunde kommer klart best ut av det. Den lokale forankringen til Stavanger er nevnt, men jeg klarer ikke helt bli grepet av Vesla Vetlesens historie om broren. En annen sak er at Helge Hansen ikke var like aktiv som nevnte Sunde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Stand av Stephen King. Utmerket lesing som varer i mange timer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Heidi LBjørg L.Ann EkerhovdKirsten LundHeidi BBHarald KSiljeJarmo LarsenBerit RNinaTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågsvarteperNicolai Alexander StyveBård StøreAlice NordliAnniken LEmil ChristiansenSteinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteMartinEster SRufsetufsaBjørg RistvedtVariosaCecilie69Dolly DuckNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H Hoel