Bøker som The Guernsey literary and potato peel society (er oversatt til norsk), og Joanne Harris' bøker som Sjokolade, Blackberry vine, blir jeg alltid glad av å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt spørsmål. Hm. Albertebøkene av Cora Sandel, Jane Eyre av Charlotte Bronte, Mio min Mio av Astrid Lindgren, Shikastaserien av Doris Lessing og (puh)The Stand av Stephen King. Bøker som har gjort inntrykk på meg på forskjellige tidspunkt i livet, og som jeg fortsatt leser om igjen med stor glede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har fått fine svar her allerede, så jeg skal ikke gjenta for mye av det. Jeg synes det er imponerende at du allerede har et ferdig manus. Husk at Christopher Paolini skrev Eragon da han var 15, så alder er ikke noe å bry seg om. Send inn manuset til vurdering. Nå vet jeg ikke hva slags manus du har, men sjekk på forlagsenes sider hvilken redaktør som leser din type bøker dvs, er det en ungdomsbok, så send den til redaktøren for barne-og ungdomsreadaksjonen. Et kort følgebrev holder lenge. Det kan jo hende at manuset ditt er helt topp og at det første forlaget du sender til vil utgi den (det har skjedd før, så hvorfor ikke?), men jeg vil gjerne si noe om avslag og kritikk. Avslag på manus er en del av det å være forfatter. Det er uhyre viktig å ikke miste motet hvis et forlag sier nei. Send det inn til neste forlag, og fortsett med det. Noen vil sende standard avslag, andre vil gi deg en vurdering av manuset. Kritikk er en del av skrivingen, det er den som gjør at du blir en bedre forfatter. Den er ikke personlig ment fra redaktørens side, tvertimot så gis kritikken med utgangspunkt i at redaktøren synes manuset er så bra at det fortjener en skikkelig vurdering. Skriv om og send inn igjen. Du har jo tydeligvis vilje og disiplin til å skrive et så langt manus, og da regner jeg med at viljen til å få det utgitt også er der. Lykke til - og hold oss oppdatert om hvordan det går!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aschehoug, Cappelen Damm, Gyldendal, Tiden, og Schibsted er de største, men det finnes også mindre. Ta en titt på nettsidene deres - der har de som regel et sted hvor det står hva nye forfattere skal gjøre for å sende inn. Det går også an å sende dem en mail først for å høre om sjangeren er av interesse. De er alle interesserte i nye ting, uansett sjanger. Du sier ikke noe om hvilken aldersgruppe han henvender seg til? Men skriver han på sin tredje bok, så er det på tide å få profesjonell tilbakemelding. Skriv et følgebrev om hva bøkene handler om, og send inn. Det er også en ide å ta en titt i nærmeste bokhandel, eller i en av nettbokhandlerne for å se om noen av forlagene har lignende bøker, og så sende inn til det forlaget. Men uansett - send det inn! Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er så enig med deg at man får følelsen av at boka ikke er ferdig...nå klarte hun jo å friste oss med første kapittel av bok 4 som kommer til høsten!!!! Gleder meg allerede jeg...lettleste, fengende bøker, som jeg virkelig ANBEFALER!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok en gang - skal det aldri ta slutt? - har jeg fått en ny favorittforfatter. Denne gang er det en dame som ble født i Georgia, der nede i det mørke Syden, Flannery O´Connor. Svinbra litteratur, dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da var boka lest, fordøyd og "anmeldt" på bloggen... Hva synes dere andre om den? Var det verdt venteiden, eller ble vi litt skuffet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg lest og kan absolutt anbefale den. Ser at Odd Thomas bøkene hans er anbefalt, men han har også mye annet som er bra. (Jeg har lest det meste...). Det hyggelige er jo at hvis du liker en av bøkene hans, har han utrolig mange å velge mellom. Fordi han er så produktiv, kan det selvsagt variere, men han har bare blitt bedre og bedre med årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er boken virkelig god, stanser jeg ikke før jeg har lest den ferdig. (Jeg har gått på lyktestolper på grunn av denne vanen). Er det en bok som gjør inntrykk, leser jeg den gjerne om igjen flere ganger, og da noe langsommere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for linken. Den må jeg absolutt ta en titt på. Jeg har lest Conradine Dunkers bok, men jeg håpet at det også fantes noe skjønnlitterært som jeg ikke har funnet ennå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tro på at det er noen som har vært borti noe som dette, så jeg gjør et forsøk til og krysser fingrene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To bøker jeg har hatt nytte av er Stephen Kings On writing. Elizabeth George Write Away har hjulpet meg over mang en kneik. Ellers anbefaler jeg Dorothea Brandes Becoming a writer som er en gammel klassiker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joanne Harris skrev Sjokolade, så bøkene hennes er romantiske i tilegg til å være godt skrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bernhard Cromwells bøker om Uthred fra slutten av 800-tallet anbefales på det varmeste. Jeg tror det så langt er fem bøker med ham - de er vanedannende, så nå er du advart. Spennende og velskrevet. Pompeii av Robert Harris er en annen bok som jeg hadde stor glede av å lese. Liker hun krigshistorie er The Guernsey literary and potato peel society veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pratchett er en av verdens virkelig gode historiefortellere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker korte anmeldelser. Og helt enig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min lille omtale av boken. Som du ser, synes jeg den var midt i blinken for meg. Vestlandets leirgjøk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, Kjell. Nå ble den jo bare enda bedre. Denne teksten sto ikke der jeg fant resten. Ha en fin dag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har alltid hatt sansen for Ivar Aasens Mellom bakkar og berg. Den sier mer om Norge og norsk historie enn alle svulmende taler om storhet, synes jeg.

  1. Millom Bakkar og Berg ut med Havet heve Nordmannen fenget sin Heim, der han sjølv heve Tufterna gravet og sett sjølv sine Hus uppaa deim.

  2. Han saag ut paa dei steinutte Strender; det var ingen, som der hadde bygt. «Lat oss rydja og byggja oss Grender, og so eiga me Rudningen trygt.»

  3. Han saag ut paa det baarutte Havet; der var ruskutt aa leggja ut paa; men der leikade Fisk ned i Kavet, og den Leiken den vilde han sjaa.

  4. Fram paa Vetteren stundom han tenkte: Giv eg var i eit varmare Land! Men naar Vaarsol i Bakkarne blenkte, fekk han Hug til si heimlege Strand.

  5. Og naar Liderna grønka som Hagar, naar det laver av Blomar paa Straa, og naar Næter er ljosa som Dagar, kann han ingenstad vænare sjaa.

Godt sagt! (8) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Steinar HansenToveTor-Arne JensenEileen BørresenMarianne  SkageBenedikteKirsten LundMartinEster SRufsetufsaBjørg L.Bjørg RistvedtTanteMamieVariosaCecilie69Dolly DuckHarald KNeraHilde Merete GjessingPiippokattaKetilVanja Solemdalingar hSiljeKristine LouiseSynnøve H HoelBeathe SolbergSolTatiana WesserlingHilde H HelsethArne SjønnesenGroMonica CarlsenGrete AastorpEirin EftevandMcHempettTor Arne DahlMads Leonard HolvikJoakimSigrid Nygaard