Dette er en velskrevet, interessant og til tider morsom bok om Helga Fatlands reise i Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Ustbekistan. Utrolig hvor høye på seg selv statslederne i disse landene her - det er jo rent komisk! Det må ha vært en fantastisk reise!
Det er lenge siden jeg brukte mer enn en måned på 236 sider, men det skjedde med denne boka.
Ikke fordi den er dårlig, men fordi den er krevende. Hver side roper POSTMODERNISME mot deg; det er en roman om det å skrive og lese en roman. Lag på lag, innover og innover, med en rammehistorie og ti ulike romanfragmenter inni der ... jeg klarte sjelden å lese mer enn fire-fem sider om gangen.
Men akkurat da jeg var klar til å avfeie den som en bagatellmessig postmoderne piruett, samlet den trådene på de siste sidene. Alle dere som skal holde taler om litteraturens kraft, kan forsyne dere fra de siste ti sidene i Hvis en reisende... Der kom gåsehuden for min del, etter alle formeksperimentene på de første 200 sidene.
Det er mange som føler med deg, Julie.
Ikke slett brukerprofilen, det er så lett å angre.
I løpet av alle mine år som medlem, så vil jeg påstå at det har vært uvesentlig med politiske diskusjoner. her inne. Når en av våre søstre og medlemmer opplever å få tilværelsen snudd på hodet og verre enn det i Gaza, så skal vi ikke kunne tåle hennes lidelse og frustrasjon? Og hva som er rett forum og ikke, er rett og slett uvesentlig. Medfølelse er viktigere enn alt.
Marx elsket å lese, og han følte at Sadie muligens var en bok av den typen man kunne lese mange ganger og alltid sitte igjen med noe nytt.
Medrivende fortelling fra slutten av 1600-tallet, og dessverre med aktuelt tema nå 350 år senere. Ikke lenger i vår vestlige verden heldigvis, men først og fremst i totalitære islamistiske regimer.
Fin barnebok om 15 naturhelter, noen er døde for lenge siden, andre lever i beste velgående fremdeles og felles for dem alle er en sterk og brennende kjærlighet for naturen og for å bevare dem. Hver naturhelt beskrives med en vakker, tegnet illustrasjon, litt fakta om vedkommende og en liten fortelling om hva vedkommende er kjent for og hvorfor. Passer godt for klima-spirer på mellomtrinnet.
Alltid like interessant, morsomt og spennende å lese eller høre Lars Monsens bøker.
Mye å reflektere rundt , ei viktig bok alle kvinner og i helsepersonell burde lese.Tror jeg blir en mer krevende pasient etter å ha lest denne.Gir den en femmer på innholdet, kunne vært en sekser om også overgangsalder hadde fått en plass.
Jeg lente ansiktet mot ruta og betraktet det vide Stillehavet utenfor. Det så ut som om horisonten løftet seg opp mot himmelen. Jeg fulgte den rette linjen fra den ene enden til den andre. Ikke noe menneske er i stand til å tegne en så vakker, rett linje, ikke engang med linjal. Og nedenfor streken syder myriader av liv. Verden er så full av liv, og like full av død.
Min utgave (se Ivar2 sitt omslagsbilde):
Forlag: Fontana
Antall sider: 188
År: 1973
Originalens tittel: The Secret of Spiggy Holes
Oversetter: Elisabeth Sætvedt
Omslag-illustratør: Svein Solem
Antall sider: 160
Jeg har lest alle novellene og har etterhvert blitt Olive-entusiast. Til å begynne med streifet tanker som ukebladlitteratur og dameroman meg, helt til jeg innså at jeg deler noen av Olives heller dårlige sider. Historiene har vokst seg til og selvom jeg har litt følelsen av engelsk landsbyidyll, så liker jeg dem veldig godt. Så godt faktisk at jeg allerede har begynt på neste bok : Olive, igjen.
Jeg synes Strout er en god observatør og viser stor menneskelig innsikt - også skriver hun godt!
Jeg leser i dag de siste sidene i Ankerfeste av Alfred Hauge, den siste boka i trilogien om Cleng Peerson og de første nordmenn som emigrerte til Amerika. Det har vært lærerikt! Jeg har alltid trodd at det var eventyrere og utfattige nordmenn som emigrerte, men blant disse først var det først og fremst ønsket om å bestemme over eget liv og egen tro som var drivkraften. Historien om de første emigrantene er lang og mange mennesker er beskrevet, det blir vemodig å ta farvel.
Jeg har så vidt begynt på Olive, igjen. Boken er oppfølgeren til Olive Kitteridge som vi samleser.
På lydbok nærmer det seg en løsning på mordsakene i Blindgang.
A boy called IT av Dave Pelzer
Er en bok jeg skulle ønske flere leste, den er utrolig vond, sterk og vakker på sin måte.
En annen bok jeg skulle ønske langt flere leste er
Det vi skjuler av Sæther, en svært viktig bok som jeg tror mange flere foreldre burde lese- svært god bok.
Originalens tittel: The shore road mystery
Nummer i serien: 6
Omslag-illustratør: Sten Nilsen
Forlag: Forlagshuset (opprinnelig)
Min utgave (se Ivar2 sitt omslagsbilde):
Forlag: Helge Erichsens Forlag
Format: Heftet
Antall sider: 109
År: 1964 (2. opplag)
For det er så godt som utenkelig at noen slutter å tenke på noe fordi vedkommende bestemmer seg for å slutte å tenke på noe. Å tenke på å slutte å tenke på noe bestemt er også en tanke, og så lenge man tenker den, tenker man på dette noe. For å slutte med å tenke på noe bestemt er man nødt til å slutte å tenke på at man vil slutte å tenke på det.