Jane Eyre for min del, den henter jeg frem innimellom. Max og Helen av Simon Wiesenthal gjorde sterkt inntrykk. Også en av de bøkene jeg har beholdt og dratt med meg på flyttelassene.
Jeg håper det gikk bra til slutt? Jeg ble også innmari nysgjerrig på hvilken bok du leste som var så spennende! Jeg har aldri opplevd noe så dramatisk, men jeg har gått på x-antall lyktestolper, snublet over folk, satt meg på fanget til noen på bussen, mistet x-antall busser/tog, kommet for sent til møter/skole, fått kjeft av lærere som oppdaget at jeg leste noe helt annet enn pensum, så nok av småproblemer takket være bøker, ja. Men verdt hvert pinlige øyeblikk!
Tenkte jeg skulle prøve noe nytt her. Jeg har akkurat avsluttet en romanserie (Ildfuglen), og er nå i gang med en ny. En ting er hva jeg i mitt lønnkammer synes er bra seriemateriale, men hva synes serielesere? Hva gjør en romanserie god? Jeg er ikke ute etter en serieide - tid/sted/hovedkonflikt er på plass. Men jeg er nysgjerrig på hva lesere mener om hva som gjør en serie god? Hva gjør en serie dårlig? Er det elementer som absolutt bør være med? Hvorfor foretrekker lesere historiske serier lagt til Norge, f.eks? Hva med overnaturlige ting? Hva er det som gjør at man velger en serie i salgshyllen fremfor en annen? Jeg er klar over at dette er veldig individuelt, men derfor er det også spennende. Det er utrolig mange som har glede av serier og jeg regner med at folk også har meninger om dette. Alle innspill er spennende her!
Jeg ville ha kjøpt meg en Kindle og fylt den til randen med e-bøker før momsen slår til. Burde ha gitt meg nok lesestoff en stund ...
Her er en av grunnene til at jeg liker bokelskere. Du elsker denne boken. I Dagbladet i dag ble den nærmest slaktet. Og siden denne står på ønskelisten min, gleder jeg meg nå ekstra mye!
Jeg husker ikke når jeg knakk lesekoden. Det var ingen som leste i min familie - hverken for meg eller for seg selv. Men når koden først var knekket, var jeg solgt. Jeg leste overalt, til og med i dusjen ... Jeg husker at jeg leste ut skolens lesebok med en gang jeg fikk den tildelt, og kunne ikke tro at den skulle vare hele året! Sier som andre her - takk til alle snille og tålmodige bibliotekarer som synes det er viktigere at unger leser enn hva de leser. Vet ikke hva jeg skulle ha gjort uten folkebiblioteket i Haugesund, gitt.
Husker også disse. Der var det mye bra. Jeg har en av dem liggende - Saksemannen - som skremte meg temmelig bra, og som jeg bare måtte lese om igjen flere ganger ...
Jeg bryr meg aldri om hva folk leser, bare om de leser. Det er alltid hyggelig å treffe noen som liker det samme som meg, og noe av det jeg liker best her inne er at det er så mye forskjellig. Jeg oppdager stadig nye bøker som jeg ellers kanskje aldri ville ha lest. Dessuten vil jeg som forfatter av barnebøker og krimbøker - og serieromaner - synes det var trist hvis halvparten av det jeg skriver ikke fikk være med på moroa. Det bare den norske forfatterforening som driver med "litteratursegregasjon". Det skjer ikke i andre lands forfatterforeninger ...
Husker at jeg leste boken etter å ha sett filmen, og vil ikke anbefale det. Jeg ville heller ha gjort det omvendt. Det er en viss forskjell på en russisk bok og en amerikansk film ... Men anbefales!
Takk til alle som var innom og gjorde Bakgårdsbok til en suksess!
Helt enig. Albertebøkene er noe av det fineste som er skrevet på norsk. Blir aldri lei av dem.
Jeg har lest de to første, og skal nok få med meg de andre også.
Den setningen sitter så spikret. Også det sitatet jeg hadde valgt. Skram er ram!
Oslo Bokfestival 2010- Bakgårdsbok
Bokvennen – Vidarforlaget – Transit inviterer til bakgårdsfest - Universitetsgaten 14, Lørdag 18. september - Søndag 19.september.
En ny forlagskonstellasjon har i løpet av de siste årene sett dagens lys, eid og drevet Gunnar R. Totland og Elisabeth Skjervum Hole. I virksomhetens forlagsportefølje befinner seg det filosofisk orienterte Vidarforlaget, som også utgir tidsskriftet Personae; Bokvennen Forlag, forlaget for oversatte klassikere med eget litterært magasin; samt forlaget Transit, et bredt orientert allmennforlag, der utgivelsene spenner fra barnebøker, norsk skjønnlitteratur, dokumentar- og debattbøker og skriftserien P2-akademiet.
Program
Lørdag 18.september
Kl 12:00.
Dørene åpnes. Bakgårdsalget starter. Forlagene har med lykt og lupe funnet boksskatter fra loft og kjeller.
Kl 12:30
Krabbeskipet av Takiji Kobayashi.
Krabbeskipet er en japanskproletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fåttt en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk.
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse. Ida Zachariassen Sagberg leser «Plaster på såret». Andreas Bjåstad leser «Skuggeland».
Kl 14:30.
Frances H. Burnett – «The Romantic Lady». Frances H. Burnett (1849–1924) er en av barne- og ungdomslitteraturens store forfattere. Opplesning ved Torstein Bugge Høverstad, som har oversatt Lille Lord Fauntleroy, En liten prinsesse og Den hemmelige hagen.
Opplesning fra novelleantologien Løsrivelse. Annlaug Selstø leser «00.43».
Kl 16:00.
Hvem var Sigurd Mathiesen? Romanen Hide Unas og kortprosasamlingen Unge sjæle, begge utgitt i 1903, er begge å betrakte som moderne klassikere. Bokvennen Forlag gjenutgir bøkene på nytt, og inviterer publikum til et foredrag ved Mathiesen-biograf Knut Brynhildsvold. Brynhildsvold har skrevet etterord til både Hide Unas og Unge sjæle.
Kl 18:00.
Diktopplesning ved Ove Røsbak og Geir Uthaug. Ove Røsbak leser fra sin kommende diktsamling, og Geir Uthaug leser fra Ad Astra – dikt og gjendiktninger. Velkommen til en kveld i poesiens verden!
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse.
Kjersti Kollbotn leser «Hardt saman». Andreas Seland leser «Andre kjærlighet».
Kl 20:00
Lansering av nye Bokvennen litterært magasin.
Dette nummeret er utelukkende viet dramatikk og dramatikere. Til lanseringen kommer Jan Erik Vold, Cecilie Løveid og Johan Harstad.
Søndag 18.september
Kl 12:00.
Dørene åpnes. Bakgårdsalget fortsetter.
Kl 13:00.
Aristoteles´ betraktninger over sjelen. Tore Frost har oversatt Aristoteles´ Om sjelen til norsk. Foredrag ved oversetteren.
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse. Kristin Lind leser «Det kjennes ikke helt». Helene Guåker leser «Jonas».
Kl 14:30.
Møt Vidkun Quisling. Folkefrelseren er Kolbjørn Brekstads andre bind i romantrilogien om Vidkun Quisling. Første bind, Heroisme og svik, utkom i fjor, og med årets bok beskriver forfatteren Quislings virksomhet i tidsrommet 1930–1939. Kolbjørn Brekstad i samtale med historiker Tore Pryser.
Kl 16:00.
Filosofisk – fra Machiavelli til Swedenborg. Høsten 2010 kommer flere sentrale filosofiske verk for første gang på norsk av blant annet Mill, Rousseau, Milton, Descartes, Swedenborg, Machiavelli.
For mer info kontakt om forlagene: www.bokvennen.no
"Hvordan kom du forbi portvakten?" spør jeg og vet med sikkerhet at jeg ikke ba ham komme inn. "Sjarm og en dyr bil virker hver gang." Han ler, børster av den svarte designerjeansen bak og følger etter meg inn.
"Hvor er Miles?" spør jeg og avbryter henne, jeg har ikke lyst til å høre et ord mer om den utrolige Drina og hennes fantastiske evne til å sno seg. "Pugger replikker. Skoleteateret setter opp et Hairspray-stykke, og han håper på hovedrollen. "Er ikke hovedrollen en jente?" Jeg åpner lunsjpakken og finner en halv sandwich, en drueklase, en pose chips og flere tulipaner.
Nest siste bok i Ildfuglen. Utgivelsesdato 13. september.
Jeg kan si av egen erfaring at man alltid blir hekta på uttrykk og ord mens man skriver, uten å være bevisst på det. Hvis man da ikke har en nådeløs - og våken - redaktør, blir sånt ugress dessverre stående i den ferdige teksten. Forfattere blir fort blinde i egen tekst, dessverre.
Morsomt sted for Agatha-fans. Agatha Christie Reading Challenge
Hvis du vil lese den på engelsk, så er den å få tak i via Amazon. The Chess story ...