Bøker som The Guernsey literary and potato peel society (er oversatt til norsk), og Joanne Harris' bøker som Sjokolade, Blackberry vine, blir jeg alltid glad av å lese.
Godt spørsmål. Hm. Albertebøkene av Cora Sandel, Jane Eyre av Charlotte Bronte, Mio min Mio av Astrid Lindgren, Shikastaserien av Doris Lessing og (puh)The Stand av Stephen King. Bøker som har gjort inntrykk på meg på forskjellige tidspunkt i livet, og som jeg fortsatt leser om igjen med stor glede.
Du har fått fine svar her allerede, så jeg skal ikke gjenta for mye av det. Jeg synes det er imponerende at du allerede har et ferdig manus. Husk at Christopher Paolini skrev Eragon da han var 15, så alder er ikke noe å bry seg om. Send inn manuset til vurdering. Nå vet jeg ikke hva slags manus du har, men sjekk på forlagsenes sider hvilken redaktør som leser din type bøker dvs, er det en ungdomsbok, så send den til redaktøren for barne-og ungdomsreadaksjonen. Et kort følgebrev holder lenge. Det kan jo hende at manuset ditt er helt topp og at det første forlaget du sender til vil utgi den (det har skjedd før, så hvorfor ikke?), men jeg vil gjerne si noe om avslag og kritikk. Avslag på manus er en del av det å være forfatter. Det er uhyre viktig å ikke miste motet hvis et forlag sier nei. Send det inn til neste forlag, og fortsett med det. Noen vil sende standard avslag, andre vil gi deg en vurdering av manuset. Kritikk er en del av skrivingen, det er den som gjør at du blir en bedre forfatter. Den er ikke personlig ment fra redaktørens side, tvertimot så gis kritikken med utgangspunkt i at redaktøren synes manuset er så bra at det fortjener en skikkelig vurdering. Skriv om og send inn igjen. Du har jo tydeligvis vilje og disiplin til å skrive et så langt manus, og da regner jeg med at viljen til å få det utgitt også er der. Lykke til - og hold oss oppdatert om hvordan det går!
Aschehoug, Cappelen Damm, Gyldendal, Tiden, og Schibsted er de største, men det finnes også mindre. Ta en titt på nettsidene deres - der har de som regel et sted hvor det står hva nye forfattere skal gjøre for å sende inn. Det går også an å sende dem en mail først for å høre om sjangeren er av interesse. De er alle interesserte i nye ting, uansett sjanger. Du sier ikke noe om hvilken aldersgruppe han henvender seg til? Men skriver han på sin tredje bok, så er det på tide å få profesjonell tilbakemelding. Skriv et følgebrev om hva bøkene handler om, og send inn. Det er også en ide å ta en titt i nærmeste bokhandel, eller i en av nettbokhandlerne for å se om noen av forlagene har lignende bøker, og så sende inn til det forlaget. Men uansett - send det inn! Lykke til!
Omslagene finner du på huvenes
Kom med en kommentar på bloggen og kanskje er det nettopp du som stikker av med en bokgave!
Fred
Den har jeg lest og kan absolutt anbefale den. Ser at Odd Thomas bøkene hans er anbefalt, men han har også mye annet som er bra. (Jeg har lest det meste...). Det hyggelige er jo at hvis du liker en av bøkene hans, har han utrolig mange å velge mellom. Fordi han er så produktiv, kan det selvsagt variere, men han har bare blitt bedre og bedre med årene.
fikk et bloggereksemplar av den siste boka til Lars Lenth fra Kagge forlag. har en fin snert som underholdningsroman så langt.
Er boken virkelig god, stanser jeg ikke før jeg har lest den ferdig. (Jeg har gått på lyktestolper på grunn av denne vanen). Er det en bok som gjør inntrykk, leser jeg den gjerne om igjen flere ganger, og da noe langsommere.
Tusen takk for linken. Den må jeg absolutt ta en titt på. Jeg har lest Conradine Dunkers bok, men jeg håpet at det også fantes noe skjønnlitterært som jeg ikke har funnet ennå.
Jeg har tro på at det er noen som har vært borti noe som dette, så jeg gjør et forsøk til og krysser fingrene!
Adjutaten har et godt språk og det er en god historiefortelling.
Ann-Iren: Det er faktisk godt å gjøre en god vurdering på hva som er god og ikke fullt så godt litteratur. Og ikke minst hvilken utgave man har av bøkene. Det har fort blitt et par doble sett....
To bøker jeg har hatt nytte av er Stephen Kings On writing. Elizabeth George Write Away har hjulpet meg over mang en kneik. Ellers anbefaler jeg Dorothea Brandes Becoming a writer som er en gammel klassiker.
Joanne Harris skrev Sjokolade, så bøkene hennes er romantiske i tilegg til å være godt skrevet.
Bernhard Cromwells bøker om Uthred fra slutten av 800-tallet anbefales på det varmeste. Jeg tror det så langt er fem bøker med ham - de er vanedannende, så nå er du advart. Spennende og velskrevet. Pompeii av Robert Harris er en annen bok som jeg hadde stor glede av å lese. Liker hun krigshistorie er The Guernsey literary and potato peel society veldig bra.
ved å gå inn på lydbokforlaget.no kan man jo laste ned de fleste lydbøkene derfra. de har salg på lydbøker også.
Nå ligger den svenske utgaven i en flytteeske, men jeg kan jeg si meg noe enig i din kritikk av boka sitt språk. Hun veksler mellom å se det fra vårt ståsted og hundens ståsted. Dette kan virke noe konstruert og ikke helt riktig gjennomført. Tror kanskje jeg roste den vel høyt da jeg hadde lest den. Den var fin og underholdende lesning.
Sjekk ut bibliotekets mange sider på huvenes.
Biblioteket har vært mitt lille krypinn helt siden bokbussen rullet inn i bygda mi. Bibliotek i butikk er det nye.
Slå av teven. Skru på radion. De eneste seriene i mediehverdagen jeg makter å følge er Radioteatret sine opplesningsserier av bøker og hørespill.
Jeg har plukket ut mine favoritter av omslag av hørespill produsert i 2010.
Legg igjen en kommentar på huvenes med din favoritt og vær med på trekningen av en bokgave!
Fred
Pratchett er en av verdens virkelig gode historiefortellere.