Interresant tema. Håper du får en god lesning og god sommer!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes fint ut med sommerlektyre. Håper du får en god lesning og ha en god søndag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hørtes ut som en spennende roman. Håper du har en fin søndag og god lesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir litt irritert når det ikke vises en bokomtale fra Forlaget. Er det bevisst fra Bokelskerens grunnlegger > slik at leserne blir nødt til å skrive en bokomtale for å få andre til å bli interessert el vekke interesse ? Bare en tanke som dukket opp.

På Forlagets side > bokomtale:

Dobbel dyne er en smertelig og håpefull historie om det vi holder for oss selv.

"Han springer gjennom det lyse gresset, gjennom det tørre, avkappede kornet, gjennom årene og århundrene, løper i stadig større sirkler, fra seks år til åtte, fra ti år til tolv, fra tretten til tjue, tretti, førti."

En solstorm har slått ut strømmen, og en mor og hennes tenåringssønn er isolert i en leilighet. Sønnen har sluttet å snakke, og moren har noe å skjule. Gatene utenfor er tomme, butikkene er stengt og januardagene er kalde. Hva skjer når de må vaske seg i det samme vannet hver dag, når maten tar slutt og det blir null grader i leiligheten? Moren begynner å skrive om sønnen i et forsøk på å komme nærmere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God helg. Ja, er vi igjen i slutten av en uke. Være er som det pleier å være i fellesferien overskyet, men temperatur på 19/20 grader. Her på vestlandet er det ikke kjedelig fordi vi vet ikke morgendagen byr på.

Var på posten og hentet hjem - Frikjent - kriminalroman om en fortiet forbrytelse av Ole Kristian Ellingsen Bokomtalen:

Frikjent er en spenningsroman som foregår foran et bakteppe av virkelige historiske hendelser og personer. Hovedhandlingen finner imidlertid sted i dag, utløst av et forsvunnet kunstverk fra middelalderen som plutselig dukker opp i Norge: det juvelbesatte omslaget til bibelhåndskriftet «Book of Kells». Skriftet ble laget på 800-tallet av munker i Iona-klosteret utenfor Skottlands vestkyst, før et brutalt vikingangrep avbrøt arbeidet.

Da tv-reporter Erik Engum og bibliotekar Rakel Maier forsøker å spore opp den anonyme giveren, ledes de uforvarende inn i den mørkeste kroken av norsk krigshistorie, deportasjonen av de norske jødene og ranet av deres eiendeler. Jakten avdekker allianser som gir stygge riper i glansbildet av den norske motstandskampen og landssvikoppgjøret, riper som sterke krefter gjør alt for å skjule.

Selv om romanen er en fiksjon, inneholder den fakta og reiser problemstillinger som samfunnet ennå ikke har tatt et endelig oppgjør med.

Ellers så lytter jeg på lett jazz musikk - går tiår tilbake i tid. Kom til å tenke på det at musikken samsvarer til årstiden og at det er vindstille og havet er rolig. I motsetning til Vamps musikk - da opplever jeg havet i opprør. Vamp får fram at havet synger mens jeg ser for meg bølgene slår innover med full kraft. Mine hemmelige turer som 9 åring var til Haraldsstøtten å se kraften fra havet (Nordsjøen) i ruskeværet. Mine foreldre lyttet på klassikk / musikal musikk på søndager som jeg kalte søndagsmusikk. Stod der å suget til meg energien fra havet,

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg i tre forskjellige bøker. Jeg har begynt på Welcome to the Hyunam-Dong Bookshoop av Hwang Bo- Reum og The secret society fo Irregular witches a Sangu Mandanina og siste bok er en dag vil vi le av det av Thomas Korsgaard. I først nevnt har jeg så vidt begynt og bok nummer to har jeg litt over 100 sider igjen. Og den aller sist har jeg lest femti sider i. Veldig spent på hvordan alle tre blir etter hvert.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Lykke til med leting etter lesestol :-) Har du funnet noe? Uansett er lesingen viktigere enn stolen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fint innlegg. Har du lest Moon Palace av nylig avdøde Paul Auster? Hans romanfigur i den romanen befant seg etter diverse hendelser helt alene som ung student med kun esker fylt av bøker som arv og holdepunkt. De bøkene ble viktige for han - på en måte en redning. For øvrig er Moon Palace en favoritt-roman hos meg. Har lest den flere ganger.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste boken ganske kjapt og hadde ikke helt sansen for alle kallenavn, kunne like gjerne stått over denne kjenner jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akk… et mesterverk, en klassiker og kanskje nettopp derfor, a must read, men fy faen, jeg sleit når jeg jobba meg gjennom Tyvens dagbok. Dette er nemlig ikke lettlest stoff. Genet hopper hit og dit i tid og rom, babler i vei, filosoferer, sjokkerer og gir oss møkk, homosex, forbrytelser, fattigdom og et liv, en eksistens som i og for seg er fascinerende og som du definitivt ikke vil være en del av, men… jeg synes det hele, hele elendigheten! -var ytterst vanskelig tilgjengelig. Boka, språket, det hele ble for mye… JOBB!

Tyvens dagbok er rett og slett ingen LESEFEST!

Jeg vet ikke, kritikerne og den litterære elite, skryter fælt av Tyvens dagbok, jeg Not so much. Det blir bare en treer på min terning. Mest fordi Genet med sitt krøkkete og krinkel-krokete språk ikke makter å rive meg med sånn at jeg glemmer tid og rom og får en unik lese-FLOW! I stedet må jeg jobbe, hardt! Virkelig gå inn for å slite meg gjennom Tyvens dagbok. Det blir feil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis jeg hadde vært med på leseutfordringen i år, så hadde jeg valgt Robert Ludlums Hvem var Jason Bourne. Den er spennende, jeg har lest den for mange år siden og boken er lettgjengelig. Når du er ferdig kan du se filmen med Matt Damon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dette tilfelle blir Helene Holst Hammerfeldt benevnt som et kollektivpseudonym for Anne B. Ragde og to forfattere til. Da er de ikke skyggeforfattere etter min mening, men forfattere som bruker et pseudonym.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har du hørt om gutten som ropte ulv?

Spennende vendepunkt for Varg
Varg er en ensom gutt som sliter med sitt. Han har ingen venner, bortsett fra rottene Mikke og Mus, og han mistet moren sin for noen år siden. Han sliter med å passe inn i klassemiljøet, og han føler seg også utenfor i sosiale medier. Ting forandrer seg da en eldre mann flytter inn i et hus i nærheten, et hus som er litt falleferdig. På grunn av en skoleoppgave, havner han i trøbbel, men noen av klassekameratene blir imponerte. Det gjør til at de kontakter ham mer, og Varg håper at han er i ferd med å få venner. Men denne eldre mannen finner ut hvem Varg er, og truer ham. Vil noen tro på det Varg sier, eller skrøner han bare for å få nye venner?

Forfatteren beskriver Varg godt som en gutt med altfor mye rastløshet, og har kanskje ikke full oversikt på alt, noe som gjør at det skremmer andre som ikke kjenner ham så godt. Alt han vil er å få venner, og være en del av noe. Forfatteren gir også et godt eksempel på hvor eksluderende og det å vekke ensomhetsfølelsen ved bruk av sosiale medier og gruppechatter. At man kanskje ikke er god nok til å være en del av noe. Hvor langt er man villig til å gå for å bli kvitt ensomhetsfølelsen, og vil man alltid bli sett på som av tvilsom karakter?

Å føle seg ensom og annerledes
Selv om Ulv ulv er målrettet for unge lesere, vil nok mange kjenne seg igjen, da man begynner med Internett i tidlig alder, i hvert fall dagens ungdommer. Sosiale medier har aldersgrense, men noen slipper til selv om de kanskje ikke er gamle nok. Så det er vel mye å kjenne seg igjen både for unge og voksne lesere i noen av aspektene. Å ta vare på sin egen helse og ikke bli like påvirket over andres hverdag, uansett hvor glansfullt og kult det kan virke som.

Selve boka er lettlest, og det skjer noe hele tiden. For min del kunne noen av partiene bli litt gjentakende og som voksen leser ble retningen vel åpenbar. Det gjorde ikke noe, da jeg stort sett ble underholdt. Unstad er uansett god på karakterbeskrivelser i begrenset format, og beskrive det vanskelige på en nøytral måte. Ser ikke bort i fra at jeg kommer til å leser mer av henne, selv om jeg ikke er i målgruppa.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De to bøkene om familien Löwborg føles egentlig som én sammenhengende historie og med tanke på hvordan historien slutter kan det kanskje dukker opp ytterligere en bok? Synes forfatteren har gjort en god jobb med hovedpersonene og beskrivelsen av miljøet i bøkene, som for øvrig er veldig lettleste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha! Jeg hadde hverken hørt om forfatteren eller bøkene før jeg kommer over en anmeldelse. Nå er jeg snart ferdig med bok nr 2 som er like fengende som den første. Jeg har hatt "Exit" assosiasjoner underveis og det bekreftet forfatteren i intervjuet. Håper han følger opp med flere bøker i sjangeren!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

William Faulkner har jeg ikke turt å begynne på ennå, jeg har den du har lest, Larmen og vreden og Absalom, Absalom!. Han er vanskelig nok å forstå på norsk, langt mindre orginalspråket, tenker jeg. Oppmuntrende å høre at slutten er vittig og overrraskende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helene Holst Hammerfeldt er et pseudonym., ikke en forfatter, fant jeg ut, trodde selv det kunne væe et alternativ.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god ide, jeg gleder meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje er hans bøker oversatt - hvem vet. Du bør muligens spesifisere hva du ser etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager , det overså jeg. Mener du skrevet på norsk eller er oversatt til norsk greit?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone Maria JonassenHarald KMorten Jensenandrea skogtrø egganKaramasov11ingar hRandiATorRufsetufsaSynnøve H HoelRagnar TømmerstøAnne Berit GrønbechKirsten LundMarit AamdalritaolineEvaAmanda AElinBeReidun SvensliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaVannflaskeTovealpakkaEli HagelundSigrid NygaardBerit B LiePiippokattaEivind  VaksvikGroHilde H HelsethRoger MartinsenDemeterStig TKristine LouiseKjell F TislevollFredrikTine SundalTurid KjendlieAnne-Stine Ruud Husevåg