Idag jobber jeg (3 timer) som jeg også gjorde igår og på onsdag. Skal også jobber på onsdag og torsdag neste uken, med en handletur til Sverige skutt inn på tirsdag den 11.
Selv om det er mye sport denne helgen (skøyter, skiskyting, langrenn, alpint), blir det tid til noe lesing, og siden jeg er på jobb og det er stille stunder innimellom (butikk) har jeg med meg uteboka The Little Book of Hollywood Cliches og ved ventetid på bussen hjem.
Ellers i helgen blir det litt Billy lesing, Norges lille røde - historien om telefonkiosken som jeg fant i boka Norsk attraksjon av Linda Eide, og Norrøne guder og Overnaturlige og underjordiske vesener fra folketro av Johan Egerkrans og 101 tv-serier - fra The Simpsons til The Sopranos, fra Riget til Game of Thrones siden alle 4 er lett lesestoff.
Lørdag 8. - det ble jobbing idag også.
Med Romerrikets fall mistet også de kristne i Asia sin innflytelse. ...og nå som Romerriket var sterkt svekket, virket ikke kristendommen lenger like truende - og kanskje ikke like overbevisende - som den hadde gjort hundre år tidligere ...
Romerriket hadde vært herre over verden så lenge det var trofast mot sine hedenske røtter. ... Da romerne vendte seg om til en ny tro, grov de sin egen grav. Dette var ikke en påstand, sa han, det var et faktum.
Da har jeg lest ut to av de tre bøkene ti lBobbie Peers som handler om William Wenton. Dette er litt som bøkene om Amuletten, men dette er bøker på 250-280 sider, og ikek en tegneserie. Litt scifi og litt fantasy...Er i utgangspunktet ungdosmbøker, men det er ok for andre å lese også..
First Flush Darjeeling tea fra O Olong er bra på smak, men litt dyr. Elllers er det mye fra Karibia som karibiiiiiiiisk blanding, og andre slike ting. sOLBERG-hANSEN har mye, men ikke alt. Ellers så har de en del bra på LIFEbutikkene av Yogi med ulike smaker.
Jeg sparte på en tom pose av hver av de jeg likte når jeg prøvde meg fram, og av Ahmad tea har jeg spart på 21 stk bl a Darjeeling, chai spice, strawberry cream, Green tea Jasmine, Gr Lemon, Pure Green. Liker også teer basert på nyperose/Hibiskus. Andre favoritter er Dorset, Earl of Dorset, Dorset Blackberry, YogiTea Classic, Pukka wild apple & cinnamon, three cinnamon;Taylors spiced apple, gr tea w/grapefruit & lime, assam og English Tea Shop som jeg hadde som julekalender et år som started det å kjøpe sampler packs. Har tilogmed kjøpt meg 3 pakker à 100 tepose fra Kina til løsvektsteen min hvor mine nåværende favoritter består av Twinnings Lady Grey og Söder Te kjøpt i Sverige. Har fortsatt 3 samplerpacks Basilur og en med bare Rose Tea fra Sri Lanka. Og på podsmaskinen min liker jeg Dolce Gusto Black Tea Citrus Honey, Chai Tea Latte og Marakeesh Mint. Husker jeg kjøpte løsvektste fra en firma i Bodø for minst 30 år siden.
vi hadde to stk tebutikkker i Levanger for ca 35 år siden, og der hadde de sann 140 typer, og smakte på hvertfall 80 av de. Liker ikke Earl grey, hibiscus, after eight og slike. Det er annen smak på de som er kjøpt i løs vekt og som smaker anerledes enn teposete. Blue Hawaii, Ocean Dream, Caribbean Dream og Grønn Sencha er best...
Denne passer for meg! Jeg drikker også heller te enn kaffe, Drikker noe kaffe fra pods maskinen min, sånn 3-i-1 instant av og til, mens te lager jeg nesten alltid en tv-kanne full av av gangen. Har en hel hylle i kjøkkenskapet mitt med bare te. Smakte meg gjennom mange smaker i fjor når jeg kjøpte pakker med div enkeltposer med te på eBay. Fant en av favorittene når vi en sjelden gang la vår månedlige handletur til Torp kjøpesenter. Fant 2 boxer Ahmad tea - Mixed Berries & Hibiscus på en tilbudshylle og kjøpte begge. Har også en halv kilos pose med hakket mint, antagelig beregnet på div matlaging, i en innvandrerbutikk som jeg lager te av. Denne kan lett vare livet ut!
Fant boka 363 days of tea som er en billedbok o m ulike typer teposer....Ikke så altfor mye tekst, men en del artige bilder da----dRIKKER TE SELV, OG IKKE KAFFE....
Jeg har tatt et bilde med min mobil av boka som jeg leser, og vil legge dette ut her på en gruppe.
Jeg har flere steder jeg finner bilder, på div bibliotek sine hjemmesider, på AdLibris, Bokbörsen, søker på Google, annonser på eBay, og hvis jeg ikke finner boka der scanner jeg dem og laster opp.
Ble seint ute denne helgen da jeg satt opp i natt og leste fanfiction. Sitter nå og ser på alpint på NRK2, mens jeg tidligere har lest på Norsk filmhistorie - spillefilmen 1911- 2011 som jeg har ca 40 sider igjen av. Neste bok denne helgen blir Død som straff i middelalderen og deretter The House on Cold Hill, alle 3 bibliotekbøker.
Har for tiden 17 biblioteksbøker, og skal lese ferdig så mange som mulig av dem før nyttår, helst uten å låne flere. Skal antagelig start på neste filmbok i helgen og, også den lånt på biblioteket, Å fange virkeligheten - dokumentarfilmens århundre.
Hvordan legge ut bilder av bøker du leser? Klarer ikke å gjøre dette ---
Siden det nå bare er en måned igjen av 2018 er det på tide med en liste for 2019 som jeg bl a kan flytte over bibliotekbøkene og andre som jeg ikke blir ferdig med i år.
Den vi vrukte på skola var til og med året da Ibsen døde, og det var i 1978...Den er svart og hvit, og det er mulig at den har kommet ut i flere utgaver med samme forside.
Nei, men den er en av de interesente i literaturlista. Men den kan ikke være fram til 1978 for boka kom ut i 1967
Jeg er ferdig med utsikt fra universets sentrum , so er litt tung for enkelte, men ok for de som har interesse for slikt.
Har du lest Det store tivoli? Norsk films histori fram til 1978.
Har høvevis av bøker selv, for tiden leser jeg om film og TV-serier, har 5 på 'leser nå' og gravde fram en til igår kveld, A Spanish Labyrinth - The Films of Pedro Almodovar.
Jeg så et program på en av historie kanalene med for fatteren Graham Phillips som hadde forsket på Arthur legenden, og han hadde kommet fram til at Arthur ikke var en konge, men en Walisik herfører som sloss mot sakserne på 600-tallet som var kjent som 'Bjørnen', det var et kallenavn og walisisk for bjørn er Artos. Han hadde funnet fram til en gravhaug som han mener er hvor Arthur er begravet, han hadde også funnet navnet til faren hans, Uther Pendragon (også et kallenavn) i kildene.
Merlin, Camelot, dronningen og ridderne ble lagt til av franske forfattere i middelalderen.