Generelt elsk-forhold til mummitrollet, men denne traff meg ikke helt i midten av hjerterota. Litt usammenhengende. Skjønte ikke den Willy Wonka-figuren som dukka opp midt inni der. Lysende tulipan? Ja ja.
Du store, for et makkverk! Jada, jeg må jo godta at hobbitene, de mest erkeengelske av dem alle, snakker amerikansk når det er en amerikansk produksjon, men er det mulig å ha så mange feil uttaler av navn? Så liten indre logikk? Så usammenhengende dramaturgi? Så pinlige lydeffekter? Kan uansett ikke gi noe av Tolkien en ener på terningen, men det er det denne fortjener...
Klarte ikke denne, jeg. Valgte den pga tematikken, har lest andre gode ting om denne perioden i finsk historie, men denne fikk jeg ikke tak på. Overfladiske presentasjoner av en bråte unge mennesker, og jeg hadde glemt den ene to minutter ut i den andre. Så denne var nok rett og slett ikke for meg.
Oh yes! Er dette en krim? joda, det er jo det. Men aller mest en bok om forhold og sorg. Grusom og fantastisk.
Blir litt tussete av ufeilbarlige, intelligente og uimotståelige Frieda, men supert plot, glimrende miljø- og personskildringer, så jeg skal lese mer!
For av alt som beveger seg i meg, er dømmesyken min det jeg forakter mest, ja, den dømmer jeg hardest.
Hadde ingen av disse på videregående. Husker vi leste Olav Duun, men tittel på boka husker jeg ikke i farta. Ble vel faktisk positivt overrasket over hr Duun, men har ikke lest noe av ham siden. Det bør kanskje nevnes at jeg gikk ut av videregående i 1992 :)
Ringenes Herre, Dune er de jeg kommer på i farta :)
Ha ha ha ha! Elsker Hiaasen! Evnen til å blsnde spenning og humor er helt unik. Også lærer jeg rare fakta om kule sumpdyr samtidig. Nerdegøy!
Oh yes! Litt krevende å komme inn i, men sååå verdt det! Spennende, original, utrolig levende univers og den ene uventede tvisten etter den andre. I like!
Slett ikke hans beste, men er så glad i stemningen... :-)
Likte parallellhistoriene, fortid og nåtid. Og så liker jeg at hun er en så utypisk mor, ikke selvoppofrende den veien (selv om hun tar det igjen til gangs i jobbsammenheng). Men ja, en firer. :-)
Denne boka er veldig vanskelig å gi en skikkelig terningkast. Temaet er interessant og underholdende der man kan se forskjeller og noen likheter mellom vestlig og asiatisk barneoppdragelse som kanskje har mer til felles med vestlig barneoppdragelse før opplysningstiden. På grunn av dette ville boken ha fått en terningkast 5.
På den andre siden forsvarer denne boken en negativ barneoppdragelse som ikke bør følges bokstavelig. Det vil si at man nekter barnet et eget liv, barndom og ungdom siden boken oppfordrer foreldre til å nekte dem vennskap og egne aktiviteter som ikke passer inn i foreldrenes ønsker. Dessuten oppfordrer boken at barna skal gjøre som foreldrene sine sier uansett (ellers blir det en helvete for dem) samt å gi foreldrene status og ære i form av å alltid være best på bekostning av deres egne ønsker og lykke. Av disse grunnene blir det litt feil å gi denne boken til og med terningkast en, siden det ikke passer å anerkjenne en slik bok med så kraftig innhold.
Som å sette ting i perspektiv og lære foreldre som har problemer med grensesetting for sine barn kan dette kanskje lære dem som leser boken til å bli bedre foreldre for sine barn. Så lenge man ikke følger boken slavisk. Boken gir et fint bilde av hva slags konsekvenser slike tigerforeldre vil få, som f.eks. å bli hatet av sine barn.
Jeg anbefaler at de som leser denne boken også leser Barndommens historie av Philippe Ariès, som på mange måter utfyller hverandre og gir en bedre grunnlag til å vurdere barneoppdragelse uavhengig om den er vestlig, asiatisk, jødisk eller tilhører en annen nasjonalitet, etnisk, religiøs og ideologisk tradisjon.
Den beste lærdommen boken gir er å ikke bli en tigerforeldre, men heller ikke å være feige foreldre som ikke kan sett grenser for sine barn.
Avbrøt ikke denne frivillig, altså, det var cd'ene som var utslitt og uhørbare. Men fikk da med meg en fire, fem noveller. Og virka de ikke litt gammelmodige? Jo. Det er risikoen ved å bruke ordet "nye" i en boktittel...
Jeg vet ikke helt om jeg klarer å velge én favoritt, jeg liker mange av karakterene utrolig godt, men jeg er nok litt ekstra svak for Theon, Sansa, Jon og Brienne.
Tyrion er den av hovedkarakterene jeg liker minst. Jeg misliker ham mer i hver bok.
Har blitt mye lesing av fanfiction den siste tiden, men denne helgen skal jeg lese ferdig Mystikkens verden - mystiske steder, lese litt mer på Sølvbestikk og blank messing og lese Byzans - Middelalderens Romerrige.
Nok en bok i Skumrings-serien. Hurra! Er så fornøyd med å ha fått lettlest spenning med voksent nok tema til tenåringene som IKKE VIL, men må lese bok. Sitter som ei kule. Bokstavelig talt. :-)
Sommeren på Mirabelløya er en av mine sommerfavoritter fra jeg var barn/ung også og jeg har boka i bokhylla. Jeg fikk nok tak i den i byttebutikken eller på et loppemarked siden den har et navn i den fra en tidlige eier, men er ellers som ny. Min er en '86 utg så jeg har nok hatt boka i ca 20 år.
Som en som pusler med noe som skal bli en slags fagbok, vil jeg så absolutt anse de som har skrevet en eller flere fagbøker for forfatter. Men jeg omtaler meg selv som skribent frem til jeg faktisk har fått utgitt noe, bloggen jeg bruker som test/infokanal er i mine øyne ikke nok til at jeg kan føye til forfatter på cv'n :)
Ble litt lei sånn ut mot cd 28, men du store, som det tok seg opp! Og nå hater jeg George RR Martin...