Takk for tipset. Jeg har bestilt min kopi, og gleder meg til å ta det i bruk for fullt!
Grei og letthørt roman av Ragde. Synes hun beskriver fint hvordan det var da, kjente meg igjen i deler av det, selv om jeg er født i 68.
Nils Ole Oftebro er en veldig god oppleser, og ga meg som lytter en større leseropplevelse enn om jeg skulle lest boka selv.
Kort og grei roman, ikke noe som en sitter igjen så mye av etterpå, men en veldig god leseropplevelse der og da.
Utrolig spennende og realistisk!
Veldig bra bok om Norges engasjement i oljeutvinning i utlandet, hvordan vi ønsker å fremstå som bidragsytere som hjelper andre, men når det kommer til stykket prioriterer personlig vinning og suksess. Utrolig realistisk og godt skrevet.
Intens og spennende hele tiden, god driv, flotte hovedpersoner, mange drap, kynisme, egoisme, omsorg for de svake, teknisk utvikling, norske milliardærer, aksjeopsjoner i millionklassen. Alle ingredienser for å gjøre en bok spennende og bra. Og bra er den!
Anbefales til alle som liker spenning og driv, som liker krim og thrillere, som liker intensitet og høy puls, og avslutter lesinga med åpen munn og kraftig hjertebank!
Denne er forsåvidt ikke Norge, selv om den er det likevel. Vestover til østen av Hild Henriksen. Anbefales absolutt - men er vel nå bare mulig å få tak i på biblioteket!
Nok en herlig bok fra Paasilinna! Veldig lik Den ulende mølleren, og En lykkelig mann som kom på norsk tidligere i sommer.
Han skriver morsomt og lett, smafunnskritisk, stadige stikkpiller mot øvrigheten, tar for seg de som skiller seg ut. Alt i alt lett underholdning som jeg koser meg med. Alle bøkene er på +/- 200 sider, så de tar ikke lang tid å komme igjennom.
Paasilinna er et trivelig bekjentskap som jeg skal lese mer av. Den elskelige giftblandersken er den beste av de jeg har lest, Den senile landmåleren er også veldig fornøyelig!
Lettlest krim, 25 minutter! Og vips, ferdig! Er klar over at dette er en lettlest-bok, og det var den!
Levi Henriksen klarer å formidle mye med få ord, korte greie setninger, flott skrevet.
KLarte ikke å bli intens eller veldig spennende, da den var så kort, men alt i alt en god krim.
Rolig og fin krim fra Lahlum igjen. Ikke intens og rask, men sakte og grei.
Synes K2 finner ut for lite selv, og at alt bare er selvsagt for Patricia. Jeg som leser for også vite litt for lite.
Spennende med det lukkede roms mysterium, og Lahlum klarer godt å skrive på 1969-nivå, slik jeg oppfatter det.
Hørte lydboken lest av Nils Nordberg, og da blir alt bare så bra! Han er flink til å lese og formidle!
Som i bok 1 og 3 om etterforsker Gunnar Holt følte jeg at det var for lite opplysninger som ble meg som leser til del. Hele boka ble for lang, kunne vært på ca 300 sider istedetfor drøyt 400. Synes den ble noe langtekkelig.
Som jeg skrev til bok 3, Bak stengte dører, er disse bøkene godt skrevet. Korte setninger, av og til veldig korte! Lett og fint språk, en del humoristiske utsagn, men litt for mye folk og forvirrende opplysninger?
Alt i alt en helt grei krim, med spennende avslutning, men det finnes mange andre krimbøker som er mye mer spennende og intense gjennom større deler av boka. Og det er slike krimbøker jeg vil lese!
Kan i hvert fall anbefale Maria Konow Lunds 3 bøker om Freddy: Melding fra en morder, Spøkelsesmorderen og Djeveløyet. Spennende bøker med to tøffe jenter i hovedrollene.
Nok en herlig bok om Jarle Klepp. Hørte denne som lydbok hvor Renberg leser selv. En stor opplevelse. Tror ikke det hadde vært det samme å lese denne på bokmål, i forhold til å bli lest forav forfatteren selv på stavangersk!
Synes den startet litt kjedelig med veldig mye prat om farens drikking, men så ble det raskt bare bedre og bedre! Har gitt boka en femmer, men bikker veldig mot en sekser.
Veldig artig å bli kjent med Åshild, datteren til Jarle. Et herlig menneske, og veldig fint å se (igjen) hvordan barna ofte får oss voksne til å måtte tenke på og ta stilling til ting som vi helst ikke vil forholde oss så veldig til. Det er så befriende å bli kjent med Åshild!
Kan anbefale Terry Pratchetts bøker om Petronella Pine. Jeg rekkefølgen er: Skrellinger, En hatt full av himmel og Vintersmeden. Han har også andre gode bøker for barn. Han er en helt fantastisk forfatter! Liker hun litt skrekkbøker så sjekk Singh og Normanns bøker: Loftet, Byttingen og Parken.
Du kan jo prøve Edderkoppen (Terje Emberland) som er lagt til tredve-tallet og har mye av den samme tonen. Jeg synes det blir vel gammeldags og litt kjedelig ...
Sånn umiddelbart? Neverwhere (Neal Gaiman). For ett London å se!
Innfridde ikke forventningene! Baksideteksten fristet meg veldig, men boka ble for lang (500 sider), med for mye å holde styr på, for utenkelig at Bird ikke ble mer skadet eller drept flere ganger underveis, etc, etc.
Synes mange av setningene var litt rare, ordene sto på feil sted? Mulig dette har noe med oversetteren å gjøre. Fikk ikke riktig flyt i lesningen.
Jeg elsker krim og spenning, men denne klarte ikke å fenge meg. Skal ikke lese de neste bøkene om Bird, da jeg har så uendelig mange andre bøker jeg gleder meg til å lese.
Artig med "gammel" krim! Handlingen foregår for drøyt 100 år siden, og datidens kunnskap avviker veldig fra dagens kunnskap. Allikevel er det artig å lese om hvor godt forfatteren skriver om oppklaringen av denne annerledes saken!
På mange måter en annerledes krim, mer spenningsbok, godt skrevet og godt lest, jeg hørte og leste parallelt.
Blir spennende å se hva de to neste bøkene i trilogien vil handle om, gleder meg!
He, he. Spørsmålet er vel heller: Hva er for mange bøker? Finnes det en grense? Jeg tror ikke det.
Ta en titt på Norske romanserier og Norske series sider - der finnes serier fra hele perioden. Du får den første boken gratis så kan du se hva du liker!
Og han var jo en dyktig forfatter. Jeg skulle gjerne ha lest alt han har skrevet.
Synes noe av problemet er at å fortsette en annen forfatters verk i utgangspunktet er umulig. Om du ga den samme ideen til ti forfattere ville du sitte igjen med ti vidt forskjellige historier. Så uansett om noen fortsatte Larssons bøker, ville det ikke bli hans bøker fordi det ikke kommer fra hans hode, selv om han skulle ha lagt igjen synopsis og planer for bøkene. Når Eric Lustbader skriver en bok som heter: Robert Ludlum's The Bourne legacy, så er ikke det en Ludlum bok - det blir å seile under falskt flagg. Jeg hadde ikke våget ...
Det er litt annerleds i og med at serien i utgangspunktet hadde forskjellige forfattere - det er ikke egentlig en fortsettelse på en bok. Enig i at det mye bra også!