Jøss, bra...tyder på litt kvinnerespekt kanskje...
Morsomt...og de har vel ikke noe imot å være modeller i en roman kanskje...
Joda, skulle gjerne dratt til Lillehammer også..men den uken er det London med fotogruppe og i tillegg Chelsea Flower show, dessverre får man ikke alltid med seg i pose og sekk...
Jøss, den var smart...der kom en av "mine" opp først, og nå skal jeg sette på litt av det jeg husker.
Sier det samme...husker forfatteren og at jeg har lest bøkene, men når det kan jeg ikke huske. (Kan nok finne det ut på en eller annen måte, men det blir mye jobb). Bokklubben har jeg vært medlem av i uminnelige tider, så der kan jeg også finne ut noe om utgivelsesår, leste månedens bok etter hvert som de kom ut. De siste årene har jeg lånt mye fra biblioteket, og da har jeg lånestatistikken derfra å holde meg til. (Skal prøve å føre på "når lest" heretter)
Ja, ser ut som denne ble godt mottatt hos mange..vi hadde den i lesesirkelen i fjor; i ettertid har jeg ofte tenkt på denne. Vakker er den. Skrev noen få tanker i Bloggen min om den. (Det er forresten en annen, litt lengre tråd om denne..)
Ble ferdig med denne i dag jeg også..og vurderte den til terningkast 6. Du beskriver den så godt her, Rose-Marie at jeg bare slutter meg til dine betraktninger. Selv om den var "tøff" å lese, ga den meg mye...en tankevekker. (Kanskje jeg reagerte litt på at den siste delen kom nesten som et slags "etterord" og skilte seg litt ut fra helheten i romanen forøvrig...)
Jeg har heller lyst til å dra til den i Stavanger i september , tror jeg skal bestille på den.
Interessant er det kanskje også å sammenligne litt med den barne- og ungdoms-litteraturen foreldregenerasjonen til nåværende barn/ungdom vokste opp med, var interessert i...hvordan dette har påvirket barna, og likheter/ulikheter på barnas - foreldrenes litteratur tilgang/valg...eller noe rundt dette. (Her må det vel undersøkelser, intervjuer til...men det er jo ofte en del av masteroppgavene..)
Det er vel flere her på Forumet som fikk boken for å lese igjennom og si litt om den. Noe stor litteratur er det ikke, etter min mening....men kanskje en story som vil interessere noen. Sa litt om den i bloggen min jeg.
Hmm... mange tråder på denne, tror jeg telte 16, litt dumt at ikke alt om samme bok blir samlet i en tråd. Men slik er nå systemet. Boken er bra ja...men Jeg forbanner tidens elv synes jeg var enda bedre.
Godt sagt: "trøtnet på"..gjorde visst det jeg også, leste de fleste av bøkene hennes i en "latperiode", synes de var lite krevende og lette å ha med som ferie-lesing o.l. Hadde det samme for mange år siden med Margaret Drabble sine bøker også, tok de fleste av dem i en jafs og var ferdig med de.
Hvilke bøker refererer du til?
Det rare er at jeg har alltid syntes The old Man and the Sea er Hemingway's beste..og jeg leste den tidlig i ungdomsårene; og senere har jeg brukt den med hell i engelskundervisningen også..med litt push og motivering og hint har det fungert bra. Det er jo skikkelig dybdepsykologi i den der, den er nok ganske dyp ja. (Tenk at det gikk bra å lage en hel-film av den også, ikke så dum den med Spencer Tracy, tror den er fra 1958 jeg.) (PS Mange veldig bra av de Nick Adams short stories også, synes jeg)
Circle of Friends er muligens best, også Tara Road og The Glass Lake er bra, Silver Wedding også kanskje
Hva med Maeve Binchy sine bøker da?
Leste denne ferdig i dag, for mitt lille Proust prosjekt. Kort var den, og den hadde en lang og god innledning av oversetteren Morten Claussen. Underveis måtte jeg friske opp mine kunnskaper om både Beckett og Joyce. Analysen Beckett gir av Proust sin På sporet av den tapte tid er nokså spesiell og intrikat. Den er skrevet i 1931..Beckett selv er nok mye påvirket både av Proust og Joyce, og Paris-miljøet som alle tre var preget av.Videre er Becketts analyse nokså "freudiansk" og det er jo helt i Prousts vesen. Syntes jeg fant både humor og absurdisme i denne tolknings boken jeg, den er vel heller mer et langt essay enn en bok.Daily Telegraph ga den unge Beckett god kritikk i hvert fall...hans noe absurde analyse fikk meg til å tenke på hans roman Murphy og på skuespillet Waiting for Godot... Litt mer om denne i min blogg
Jeg har også lest de fleste av han, på engelsk, og lydbøker der de finnes...takk for stjerne pluss eller minus, he,he. Kommet med enda en ny i Lesesirkelen nå forresten.
Enig med deg her, setter den som en av hans beste jeg.Han har greid å beskrive en fortettet spenning som holdes gjennom hele romanen, jeg følte også at jeg ville lese den litt symbolsk nettopp rundt temaet "den skjøre grensen mellom det gode liv og den totale katastrofe" som du skriver.
Her har jeg også bare sett filmen...skal innrømme at den var glimrende laget, og god skuespillerkunst...men hardt stoff for en som er litt tander når det gjelder vold. Men slik er vel "the harsh reality"..