Fantastisk flott anmeldelse i dagen Adressa Kultur. Skryt både av bok og forfatter. Morsomt.
Ja, han leser "lille Charlotte" selv....jeg synes Renberg sine bøker er så hyggelig (nesten alltid da) at jeg har valgt å omtale flere av han på en "Litterær Lunch" jeg er bedt om å holde på biblioteket...blir litt sånn reklame det...
Gert Hermod Nygårdshaug vet jeg er litt av en gourmet...kanskje han hadde tipset om noe bra på menyen.(Vet han har vært og testet en av mine favoritt-restauranter her, og gitt mye skryt til den) Spøk til side...jeg har faktisk ikke noen favoriseringer her, men synes mange forfattere er interessante å snakke med (sikkert på grunn av felles interesse...), så en samtale uten et måltid er ofte OK også.
God bokomtale i bloggen din.
Glemte å si at jeg har så vidt omtalt den i bloggen min
Tror dette er en interessant forfatter ja. Jeg likte godt hennes Utrenskning, og jeg venter på denne i lydbok, biblioteket. Jeg synes det er en fordel å gjøre seg kjent med en forfatter ved å lese flere av hans/hennes verker.
Så det var flere som opplevde han på Kapittel 10 ...nå har jeg "lest gjennom" denne: Frodige fortellinger, glitrende fortalt - et mangfold av personer og skjebner; mange "stories within the story" - uendelig rikt og variert som livet selv, uten særlig kapittel-inndeling. Man får nesten assosiasjoner til fortellertradisjoner hundredevis av år tilbake, til Boccaccio og Chaucer.En fascinerende blanding av fantasi og virkelighet; det var en underlig verden å kaste seg inn i; dessverre lot jeg denne bare få en rask gjennomlesing - den fortjener at jeg tar den fatt en dag og går grundigere til verks. Men jeg sitter i hvert fall igjen med den gode stemningen av rik leseopplevelse; dette er en forfatter med et utrolig fortellertalent som kommer til uttrykk i form av brever, dagbøker, kriger og kjærlighets-historier - og innimellom alt dette: tolkens daglige gjøremål i "nåtiden" - en spennende struktur. Selv om forfatteren nå er bosatt i Sveits, er det ingen tvil om at han har sin sin faste forankring i den russiske fortellertradisjonen, ikke ulik Mikhail Bulgakov, skjønt hans Mesteren og Margarita er mer preget av det politiske symbol-aspekt.
Vera lyver med god samvittighed. Hun synes det er urimeligt så meget folk prøver at få at vide om hinanden. Urimeligt, at man skal have sin morgenkaffe skudt i stykker af en byge spørgsmål. Krydsforhør på hobbyplanet.
Ja, det er en god grunn-bok; mange som kan ha glede av den....utrolig egentlig hvor mange gode fotobøker som er gitt ut etter at de digitale speilrefleksene kom. Selv har jeg kjøpt en stor mengde fra Amazon...men dessverre fått tid til å lese bare halvparten av de 26 fotobøkene jeg har anskaffet de siste årene.
Tillater meg forresten å dra frem
dette gode intervjuet jeg...som snart er 10 år gammelt.
Leste denne nettopp, og så dramatiseringen av den på video....kjent Jon Fosse-stil fra tidlig periode, skrevet i 1989; må vel være under den perioden han underviste på Skriveakademiet det. Ganske betegnende det han selv sa i et intervju i Gula Tidend i forbindelse med denne romanen, til journalistens:"Dei har det sjeldan særleg greitt, dei du skriv om?", svarer Fosse:"Eg har ingen illusjon om at livet skal vera greitt. 'Tenk positivt' er det verste eg høyrer"
Og dette passer da sannelig for de fleste av Jon Fosses verker....
Skumleste denne fordi jeg hadde bestilt den på biblioteket, og følte meg "forpliktet" til å lese den...så DVD-filmen også. Ikke særlig stor litteratur, men en kvinneskjebne som var ganske bra skildret, selv om det hadde skjedd mye i Pippas liv,(eller egentlig lite), så var historien tynn... likevel, den gir noe å tenke på...sier med Sartre: "We are our choices"
Takker for opplysning..Ukjent forfatter for meg, men ser at jeg har reservert denne i lydbok fra biblioteket.
Ja, den hadde en trist, melankolsk stemning..det var det som gjorde den vakker synes jeg..rart egentlig med det vakre i dette groteske, og mobbingen og ensomheten og alt det vonde...så hadde den likevel en viss skjønnhet over seg; det må jeg vedgå.
He,he..nei jeg vil ikke det...må prioritere så mye annet, men jeg har full forståelse for at de fascinerer mange. Har egentlig aldri, (ikke da jeg var yngre engang) likt fantacy og science fiction genren...jeg falt av Doris Lessing også da hun "utartet". (Vel et unntak kanskje: Jules Verner)
Ser du har greid å fokusere på det positive i denne romanen, jeg leste den fordi den ble anbefalt på en "litterær lunch" på biblioteket...ble litt nysgjerrig på den...skal medgi at den var vemodig og vakker på mange måter, men jeg ble så opphengt i at det var en vampyr med, (første gang jeg har lest om en, he,he)..og jeg fant ut at det ikke var helt min genre. Så filmen også for å se om det var noe jeg ikke hadde fått med meg, egentlig vakkert laget den også; men det er en genre jeg ikke er helt bekvem med.
Tar litt tid å tenke ut det...men sånn umiddelbart falt tankene mine på Kjærlighet i koleraens tid av Gabriel García Márquez.
Doppler er også bra i lydbok.Tore Renbergs tre første i Jarle-serien også. Skråninga av Carl Frode Tiller er en veldig sterk lydbok-opplevelse, for sterk kanskje...
Jeg lurer på om det går an å printe ut bloggen sin jeg, lage et slags hefte av det...det hadde da vært fint, men jeg tror man bare må åpne mange post-sider da og lime det inn et sted, et doc eller noe for så å printe ut...sikkert en løsning på det..men en del arbeid er det nok.. (Gjorde det en gang med noen gamle hjemmesider)
Det skal jeg lese når jeg får DVD'n jeg har bestilt fra Biblioteket. (Den bloggen din er en skikkelig gullgruve!)