Litt ujevn men jeg skal lytte meg gjennom neste bok i serien også
Helt fantastisk skrevet. Morsom, rar og underholdende.
"Da jeg var student, kunne jeg ikke fordra Schopenhauer; senere forsto jeg hva jeg måtte akseptere av teoriene hans, nemlig at alle følelsesmessige forhold er en mulighet til angrep, og at jo flere mennesker jeg slipper innpå meg, desto flere kanaler kan faren strømme mot meg gjennom. Det var ikke enkelt å innse at jeg fra nå av også måtte regne med Emerenc, hennes eksistens var blitt et element i mitt eget liv, og tanken på at jeg en gang kunne miste henne, fylte meg med gru, og om jeg overlevde henne, ville hun bli enda en av skyggene i den skaren hvis uhåndgripelige nærvær gjorde meg oppskaket og fortvilet.»
På bokomslaget siteres en kritiker om at romanen Døren av Magda Szabó (f. 1917 – d. 2007) er en av de beste bøkene hun har lest. Jeg synes boken var god, helt klart verdt å lese. Men ikke en av de beste jeg har lest. Det var noe med slutten som jeg synes ble unødvendig detaljert sammenlignet med første del. Romanen ble utgitt i 1987 og på norsk i 2006.
Denne tredje boken om Tue når ikke opp sammenlignet med de to første. Tue faller mer og mer utenfor og historien bikker over og blir både usannsynlig og merkelig. En stor skuffelse.
Eva Frantz er definitivt en ny krim-favoritt!
Bok nr. 7 i serien "Halve kongeriket" og jeg synes ikke denne er den beste. Denne handler om Arnie som er prinsessens kjæreste, men som føler seg langt fra kongelig. Boken har, som de foregående 6, et tema som er alvorlig og aktuelt, men jeg vet ikke helt med akkurat denne. Den får en firer fra meg.
Ola Linge og Amelda Kirogwe får en ny pasient, en mann som er funnet sterkt dehydret i Negevørkenen i Israel. Mannen ser ut til å ha mistet hukommelsen og etter hvert viser det seg at han har to personligheter. Seg selv og en kvinne. En kvinne fra bibelsk tid...
Ta også med en gjeng menn som har dannet en ny orden, basert på de gamle tempelridderne, en mann som samler på relikvier og gjerne går over lik for å skaffe seg disse, hologrammer og en saltstøtte - jeg klarte ikke å legge denne fra meg! Og brått ble det bittelitt lettere å ha influensa.
Anne-Maj, som vi kjenner fra "Mysteriet i Genrbugsen", har fått nytt kne og er på det lokale kurbadet for opptrening og rehabilitering. Også denne gangen skjer det saker og ting og Anne-Maj synes nok en gang hun må hjelpe politiet med å finne løsningen.
Den første boka var mye bedre enn denne synes jeg, men den får en firer tross alt.
En skikkelig tårevåt og rørende historie, noen vil kanskje mene at det er søtsuppe, men jeg likte historien.
Som vanlig fra Lisa Jewell sin penn: en pageturner og god underholdning.
Endelig fikk jeg lest siste bok i denne fantastiske trilogien. Karakterene og bakteppet med 2. verdenskrig er uhyre interessant. Man føler virkelig på hvordan det må ha vært i de mange små bygdene rundt omkring hvor både motstandsfolk og nazister levde side om side. Hvor gjennomsiktig det må ha vært når alle kjenner alle.
En veldig god leseropplevelse, men jeg synes ikke denne når helt opp til de to foregående bøkene i serien. Det er til tider langdrygt. (Mulig jeg banner i kirka nå...) Uansett vil denne trilogien leve lenge i hodet mitt, og stå som en av mine absolutte favorittbøker.
Det eneste jeg angrer på, at jeg ikke har lest boken Ukraina Grenselandet mellom øst og vest tidligere.
Boken skrevet av Morten Strand ble utgitt i 2015 og jeg kjøpte den høsten 2022. Selv om jeg følger rimelig godt med på det som skjer i Ukrainia etter Russlands invasjon i 2022 og har en rimelig oversikt det som skjedde i 2014, blir det ofte korte nyhetssendinger. Boken til Morten Strand på litt over 300 sider omhandler Ukrainas historie fra 1000 år frem til 2015 fordelt på 15 kapitler. Rett og slett en lærerik bok.
Hva får Are Kalvø til å reise rundt i Norge og besøke alle kommuner som har minst en kinarestaurant og spise på minst en i hver kommune? Are Kalvø har i alle fall gjort det og det førte til denne fantastisk morsomme og kanskje litt tankevekkende boka!