Imponerende program! Dessverre er jeg på reise og kan ikke delta. Men dette så spennende ut. :)
Den setningen sitter så spikret. Også det sitatet jeg hadde valgt. Skram er ram!
Oslo Bokfestival 2010- Bakgårdsbok
Bokvennen – Vidarforlaget – Transit inviterer til bakgårdsfest - Universitetsgaten 14, Lørdag 18. september - Søndag 19.september.
En ny forlagskonstellasjon har i løpet av de siste årene sett dagens lys, eid og drevet Gunnar R. Totland og Elisabeth Skjervum Hole. I virksomhetens forlagsportefølje befinner seg det filosofisk orienterte Vidarforlaget, som også utgir tidsskriftet Personae; Bokvennen Forlag, forlaget for oversatte klassikere med eget litterært magasin; samt forlaget Transit, et bredt orientert allmennforlag, der utgivelsene spenner fra barnebøker, norsk skjønnlitteratur, dokumentar- og debattbøker og skriftserien P2-akademiet.
Program
Lørdag 18.september
Kl 12:00.
Dørene åpnes. Bakgårdsalget starter. Forlagene har med lykt og lupe funnet boksskatter fra loft og kjeller.
Kl 12:30
Krabbeskipet av Takiji Kobayashi.
Krabbeskipet er en japanskproletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fåttt en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk.
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse. Ida Zachariassen Sagberg leser «Plaster på såret». Andreas Bjåstad leser «Skuggeland».
Kl 14:30.
Frances H. Burnett – «The Romantic Lady». Frances H. Burnett (1849–1924) er en av barne- og ungdomslitteraturens store forfattere. Opplesning ved Torstein Bugge Høverstad, som har oversatt Lille Lord Fauntleroy, En liten prinsesse og Den hemmelige hagen.
Opplesning fra novelleantologien Løsrivelse. Annlaug Selstø leser «00.43».
Kl 16:00.
Hvem var Sigurd Mathiesen? Romanen Hide Unas og kortprosasamlingen Unge sjæle, begge utgitt i 1903, er begge å betrakte som moderne klassikere. Bokvennen Forlag gjenutgir bøkene på nytt, og inviterer publikum til et foredrag ved Mathiesen-biograf Knut Brynhildsvold. Brynhildsvold har skrevet etterord til både Hide Unas og Unge sjæle.
Kl 18:00.
Diktopplesning ved Ove Røsbak og Geir Uthaug. Ove Røsbak leser fra sin kommende diktsamling, og Geir Uthaug leser fra Ad Astra – dikt og gjendiktninger. Velkommen til en kveld i poesiens verden!
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse.
Kjersti Kollbotn leser «Hardt saman». Andreas Seland leser «Andre kjærlighet».
Kl 20:00
Lansering av nye Bokvennen litterært magasin.
Dette nummeret er utelukkende viet dramatikk og dramatikere. Til lanseringen kommer Jan Erik Vold, Cecilie Løveid og Johan Harstad.
Søndag 18.september
Kl 12:00.
Dørene åpnes. Bakgårdsalget fortsetter.
Kl 13:00.
Aristoteles´ betraktninger over sjelen. Tore Frost har oversatt Aristoteles´ Om sjelen til norsk. Foredrag ved oversetteren.
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse. Kristin Lind leser «Det kjennes ikke helt». Helene Guåker leser «Jonas».
Kl 14:30.
Møt Vidkun Quisling. Folkefrelseren er Kolbjørn Brekstads andre bind i romantrilogien om Vidkun Quisling. Første bind, Heroisme og svik, utkom i fjor, og med årets bok beskriver forfatteren Quislings virksomhet i tidsrommet 1930–1939. Kolbjørn Brekstad i samtale med historiker Tore Pryser.
Kl 16:00.
Filosofisk – fra Machiavelli til Swedenborg. Høsten 2010 kommer flere sentrale filosofiske verk for første gang på norsk av blant annet Mill, Rousseau, Milton, Descartes, Swedenborg, Machiavelli.
For mer info kontakt om forlagene: www.bokvennen.no
Sjekk ut dette enorme skrivebordet fra et nederlandsk arkitekturbibliotek:
Jeg gleder meg til å lese neste bok, og så den neste der igjen.
Da er ønskelista mi oppdatert. Og Tunström lånt på biblioteket. Jeg har gjort et lite utvalg av det som ifølge dere skal bringe lys og glede utover de mørke høstkveldene:
Niemi, Populærmusikk fra Vittula
Mazetti, Gutten i graven ved siden av
Tunström, Berømte menn som har vært i Sunne
Tunström, Skimmer
Franzen, Korrigeringer
la Mure, Røde Mølle
Thomsen, Klokken i Makedonia
Haddons, Noe til besvær
Fry, Making history
Reinhart, Terningmannen
I tillegg er jeg blitt gjort oppmerksom på Lars Mytting, så med i sekken fra biblioteket var også hans roman Hestekrefter. Men Tunström er først i løypa. Så får vi se om smilet kommer tilbake i lesestunden.
Hjelper til litt med å dytte. :) Kan ikke komme imorgen, men gleder meg til å besøke dere 20. oktober.
Jeg har funnet og rettet feilen.
Feilen oppsto om en annen bruker kikket på boksamlingen din før deg etter at du hadde lagt til en bok.
Feilen rettet seg selv om man la til flere bøker og deretter kikket i boksamlingen.
Gjort nå :-)
Du har ikke gjort noe feil. Vi viser ikke fram bøker lagt inn av brukere i et vanlig søk. Den dukker kun opp når man søker gjennom dine bøker.
Bøker lagt inn av brukere kobles heller ikke til verk eller til forfattere.
Bokdata lagt inn av brukere er en vanskelig å integrere i bokdatabasen fordi vi ikke kan vite om bokdataene er korrekte.
Andre utenlandske nettsteder av samme typen som dette løser det på forskjellige måter. Noen lar ikke brukere legge til bøker, andre lar dem legge til bøker, men kun til egen samling.
Vi har foreløpig bestemt oss for en mellomting, nemlig å la brukere legge til bøker og å la andre legge disse til i egne boksamlinger. Brukerinnlagte bøker har imidlertid lavere synlighet.
Det er ikke meningen bøker skal dobbelregistreres. Hvis du går hit: http://bokelskere.no/bok/ringenes-herre/2961/ og markerer at du leser denne boka, kan du etterpå gå hit: http://bokelskere.no/verk/leses/?side=2. Da vil du se at Ringenes Herre er markert som "leser" for deg. Du kan også gjøre dette i omvendt rekkefølge.
Jeg ser imidlertid at du leser Twisted River. Denne har vi noen duplikater av i databasen vår, og disse skjuler vi. Det er mulig du har markert en av disse "skjulte" utgavene med "leser", og da vil du ikke få opp en indikasjon på at du leser den når du går i disse topplistene. Du kan rette på dette ved å fjerne utgaven fra samlingen din og legge til den som er på topplista.
Ivar Lo Johansson har skrevet et utall selvbiografiske bøker, med ett-ords titteler. Som "Gårdfarihandlaren", "Stockholmaren" og "Journalisten"
Glimrende bøker allesammen.
Jeg vet ikke om jeg har forstått dette helt. På min side registrerer jeg bøker jeg leser.
Trodde kanskje det var en forbindelse fra den registreringen til "Hva leses nå"
Ja, det er det. "Hva leses nå" er en liste over bøker som noen har registrert at de leser de siste 30 dager.
Men, hvis så er tilfelle, hvorfor må/kan en da gå inn å registrere dette på nytt under tidligere nevnte "Hva leses nå" ? Er det en dobbelregistrering eller hva???
Det er mulig at du har registrert at du leser en annen utgave av verket enn den du ser på "Hva leses nå"-lista.
Lista over bøker som leses nå oppdateres en gang i døgnet, så om du legger til en bok du leser, så viser det først ved neste oppdatering. (Om du klikker "Hva er dette" øverst på sida, kan du se når lista sist ble oppdatert.)
Snodige greier det der.
"Se alle utgaver (12)" betyr at det finnes 11 andre utgaver av verket enn den du ser på i øyeblikket. Med akkurat denne boka står det feil tall oppført, dette skal jeg undersøke.
Det var jo en irriterende feil, bra du sier fra!
Jeg klarer ikke å gjenskape problemet selv. Hvilken nettleser bruker du?
Skjønte deg litt bedre nå. For øvrig er det fullt mulig å skumlese romaner. Det betyr bare at de sannsynligvis ikke gir den helt store leseropplevelsen. For øvrig er det sikkert dem som mener at den eneste boka som umulig kan høre hjemme under kategorien Skumlest, er Bibelen. :)
Usedvanlig skarpe personskildringer. Vakkert språk. Klokt om forholdet mellom mann og kvinne. Likevel ikke en sekser for meg. Fortellingen ble for vag til det.
Jeg kjenner ikke de bøkene du refererer til, men det er åpenbart at hurtigprodusert krim kan gå ut over språket. Så kommer det an på hvor opptatt vi er av formuleringer i forhold til innhold og spenning.
Jeg fråtset i krim i 4-5 år. Leste ikke annet. Mine refleksjoner om genren, rent språkmessig er at den preges av gjentagelser, velbrukte metaforer og liten nyskapning. Det er også ganske slående hvor kort tid det ofte tar å lese en krimbok, selv om den er på 4-500 sider. At boka er lettlest er ikke nødvendigvis et tegn på manglende språklige kvaliteter, men det kan være et resultat av manglende ordrikdom, velkjente formuleringer og lettvinte skildringer.
Så finnes det selvsagt unntak. Magellans Kors av Roar Sørensen er en spenningsbok som det samtidig er en fornøyelse å lese, rent språklig. Sørensen er særdeles grundig og nyskapende i sitt språk. Nygårdshaugs 10 krimbøker om Frederic Drum kan også anbefales.