Her ligger min anmeldelse: http://natalienormann.blogspot.com/
Jeg finner ikke ut hvordan jeg skal lage link inne i et svar, så tips tas imot med begeistring!
Befinner meg på Shikasta/Rohanda sammen med Ambien I i en ukjent fortid - Doris Lessing: The Sirian Experiment. Noe av det beste som er skrevet av sci-fi.
Jeg har noen bøker som jeg gjerne leser omigjen når jeg trenger et løft. Stort sett alle av Terry Pratchett (Discworld), A hitchikers guide to the galaxy, P.G.Woodehouse og Joanne Harris - da blir jeg glad! En ny bok jeg oppdaget var The Guernsey literary and potato peel pie society - herlig. Hvis jeg er virkelig deprimert, leser jeg Stephen Kings On Writing.
Stikker ofte innom antikvariatet i Universitetsgaten her i Oslo. Antikvariater er full av glemte skatter, jeg blir aldri lei.
Hannah Green: jeg lovet deg aldri en rosenhave.
Jeg husker denne godt fra da jeg var barn - en gammel bok med andre ord. I lang tid etterpå håpet jeg å finne en forsvunnet tvilling jeg kunne bytte liv med ...
Fikk samme svar som Julie. Det er bare å diskutere/blogge i vei med andre ord!
Jeg kan ikke huske når jeg lærte å lese, men jeg kan huske at jeg forsøkte å lese en biblioteksbok i dusjen. Med heller dårlig resultat. Siden jeg er 47 i dag, har jeg altså lest i førti år! Det blir en del bøker av det. Da jeg var yngre leste jeg en eller to bøker om dagen, det har jeg ikke tid til lenger, men det blir fort et par i uken. Jeg kunne ikke utstå Vestly-bøker, Nancy Drew og Bobseybarna, men elsket til gjengjeld bøker som Den hemmelige hagen, omtrent alt av Lindgren, Kjell Aukrust, P.G.Woodehouse, Agatha Christie og Hemingway. Begynte tidlig med klassikerne. Jeg tok litteratur mellomfag på universitetet for å kunne lese bøker (og endte opp med å lese Fantomet på gangen). Hemingway er en favoritt, Dostojevskij en annen, Cora Sandel en tredje. Jeg leser dem om gjen med jevne mellomrom. I dag leser jeg alt av Dean Koontz, Stephen King, Joanne Harris, Mo Hayder, Frederick Forsythe, Le Carre - listen fortsetter og fortsetter. Jeg leser ofte bøker flere ganger, som regel fordi jeg sluker dem ved førstegangs lesing og får en helt ny opplevelse neste gang siden det da er mye jeg ikke har fått med meg ... Og for underholdningens skyld skriver jeg egne bøker. Noe må jeg jo gjøre når jeg ikke leser!
Foyle er bra - mengder av bøker.
Dette er en av mine favoritter fra tidsperioden. Har den på min lange omigjen-liste.
Jeg hadde samme følelsen før jeg leste den, men endte opp med å bli fan. Skikkelig spennende.
Jeg er nye på bloggarenaen - jeg begynte egentlig ikke før i januar da jeg skrev om en bok jeg måtte ha ferdig på en måned. Bloggen finnnes her: http://natalienormann.blogspot.com/ Jeg leser mange blogger, stort sett de som handler om bøker, men også andre ting. Det er mye inspirerende å lese, og det er morsomt å finne andre folk som er like bokfrelste som meg selv. Det er mange skriveføre folk der ute! Dessuten finnes det boktips og anmeldelser av bøker som forsvinner under radaren til de mer profesjonelle anmelderne - som ikke alltid treffer like godt ...
Jeg likte den såpass at jeg leste den ut på to dager. Bedre enn jeg hadde trodd i utgangspunktet. Så snart jeg får tid skal jeg legge ut en anmeldelse, men det kan ta noen dager.
Har fått og snart lest ferdig ...
Tror nok forleggere også gjerne skulle ha knekt den koden, gitt. Det er ikke alltid avisene har så mye å si heller. Se på Senor Peregrino - den tok av fordi folk snakket om den, en ren word-of-mouth greie. Såvidt jeg vet har annonser begrenset effekt, mens presseomtale er et hakk bedre. Det aller beste er hvis bøkene blir snakket om, og dette er ikke noe verken forleggere eller forfattere kan styre eller forutse - de kan håpe og be til høyere makter, selvsagt. Det er nok lettere for en forfatter med et kjent navn, men selv den mest berømte forfatter var totalt ukjent en gang ...og selv den mest berømte forfatter kan skrive en bok som flopper. Bestselgere treffer en tone i folk, noe som gjør at alle vil lese den. Og det vet man ikke på forhånd.
Personlig har jeg jobbet som oversetter ved siden av min skriving. Jeg tror nok mange forfattere jobber innenfor fagfeltet på en eller annen måte, for å spe på inntektene. Vil man skrive bøker, så må man som regel være innstilt på å leve rimelig nøkternt. Kan man skrive flere bøker i løpet av ett år så vil jo det hjelpe. Når det gjelder tid til å skrive, så er det en prioriteringssak. Vil man så får man det til.
Scotland street bøkene er noen av mine favoritter. De andre har jeg ikke begynt på ennå, men han er en flott forfatter. Han skriver mye bra!
Wow - her var det mye bra! Tusen takk! Jeg kommer nok til å prøve det meste, ja. Jeg har ikke bodd i Edinburgh, men jeg har vært der flere ganger og det er en nydelig by, med masse hyggelige folk!
Sjanger spiller ingen rolle, egentlig. Liker historisk. Har lest Rankin så et holder en stund.
Noen som kjenner til bøker som er lagt til Edinburgh - bortsett fra Ian Rankin sine. Gjerne historiske romaner. Walter Scott har jeg lest, men finnes det andre?