Guards! Guards! av Terry Pratchett. Sam Vimes er en av de mer interessante krimheltene jeg har lest om.
Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans. Den hemmelighetsfulle haven Frendeløs for å nevne tre sånn på rappen.
Simon Singh og Terry Pratchett.
Jeg har sansen for antikvariater. Hovedsakelig fordi jeg skriver historisk, og et av de beste stedene for å finne gamle bøker av denne typen er jo å antikvariatene. Men hver gang jeg er innom, leter jeg også etter to bøker som jeg leste første gang på syttitallet en gang. Mitt søtappelsintre av Jose Mauro De Vasconcelos er den ene. Den andre husker jeg verken tittel eller forfatter på, så den er mer vag. Jeg er like håpefull hver gang, og like skuffet når jeg går. Hva med dere? Noen bestemte bøker som dere husker godt, men ikke finner lenger?
Jose Mauro De Vasconcelos' Mitt søtappelsintre. oversatt til norsk i 1973.
Terry Pratchett, uten tvil!
Jeg kan huske at jeg satt med noe av den samme følelsen da jeg leste denne for mange år siden. Men jeg leste Glassperlespillet av samme forfatter noe senere, og den likte jeg mye bedre.
Ta en titt på Odd Thomas bøkene til Dean Koontz. Veldig bra!
Jeg håper du forteller meg hva du synes :D
Så hyggelig! Jeg håper du forteller meg hva du synes...
Takk. Alltid gøy når noen har lest bøkene. Det begynner å hli en stund siden. Timingen for Dara var ikke den aller beste. Bok 2 kom ut dagen etter 11 september ... dessuten var nok ikke markedet rede for en innvandrerhelt. Om de er det nå, gjenstår å se. Ambjørnsen har faktisk anmeldt en av mine bøker, den aller første (ikke Dara). Mulig han ville ha likt Dara bedre ... kunne vært gøy å hørt hva han ville sagt. Jeg har sansen for hans anmeldelser.
Mulig det har noe med hva markedet vil ha. Det er tydeligvis en forkjærlighet for de slitte, alkoholiserte politimenn. Det er litt klisje: "politimenn har en tøff jobb, derfor må de drikke". For noen år siden utga jeg to bøker med en krimhelt som var noe annerledes, Dara Singh var 35, edru og Sikh. Det slo ikke helt an, så enten var ikke markedet rede for en unorsk helt, eller så var det fordi Dara var for ung og for edru ...
Jeg leser like gjerne nynorsk som bokmål. Det kommer helt an på boken - akkurat som jeg like gjerne leser på svensk eller dansk, egentlig.
Takk for tipset. Jeg har bestilt min kopi, og gleder meg til å ta det i bruk for fullt!
Denne er forsåvidt ikke Norge, selv om den er det likevel. Vestover til østen av Hild Henriksen. Anbefales absolutt - men er vel nå bare mulig å få tak i på biblioteket!
Kan i hvert fall anbefale Maria Konow Lunds 3 bøker om Freddy: Melding fra en morder, Spøkelsesmorderen og Djeveløyet. Spennende bøker med to tøffe jenter i hovedrollene.
Kan anbefale Terry Pratchetts bøker om Petronella Pine. Jeg rekkefølgen er: Skrellinger, En hatt full av himmel og Vintersmeden. Han har også andre gode bøker for barn. Han er en helt fantastisk forfatter! Liker hun litt skrekkbøker så sjekk Singh og Normanns bøker: Loftet, Byttingen og Parken.
Du kan jo prøve Edderkoppen (Terje Emberland) som er lagt til tredve-tallet og har mye av den samme tonen. Jeg synes det blir vel gammeldags og litt kjedelig ...
Sånn umiddelbart? Neverwhere (Neal Gaiman). For ett London å se!
He, he. Spørsmålet er vel heller: Hva er for mange bøker? Finnes det en grense? Jeg tror ikke det.