Jeg hører denne på lydbok og det tok veldig lang tid å komme i gang. Nå når jeg nærmer meg slutten liker jeg den bedre og bedre. Jeg synes ikke noe om Heathcliff heller, men det gjør ikke historien mindre fascinerende for min del.
Jeg er halvveis i Din næstes hus. Den er veldig annerledes enn Den lukkede bok. Mye nærere, saktere på en måte. Jeg liker den godt.
Jeg likte denne boka utrolig godt. Jeg mener at Kjersti Annesdatter Skomsvold sitt geniale talent ligger i de ordene hun velger. Hun velger ord med kraft. Og hun sier ikke for mye. Ikke for lite heller. Og så er hun faktisk også veldig morsom – reint språklig. Har skrevet om boka her.
Takk for tipset! Denne var veldig bra, og jeg kjente at en god krim var akkurat det jeg trengte nå.
Nok en gang må jeg anbefale The Hunger Games av Suzanne Collins. Dette er en av mine favoritter og de tilbakemeldingene jeg har fått fra ungdommene på videregående der jeg jobber er veldig positive. De som liker denne liker gjerne Gone av Michael Grant og Tomorrow-bøkene av John Marsden også. Ellers er Roald Dahl sine barnebøker populære blant de mindre avanserte leserne.
Jeg vil anbefale Harlan Coben som skriver veldig spennende bøker. Min favoritt er nok Borte for alltid. Ellers er den boken som har fenget meg mest på lang lang tid Dødslekene (The Hunger Games) av Suzanne Collins.
Det tror jeg du har rett i. Boka krever en god, lang ferie hvor man kan lese sammenhengende og konsentrert. Jeg synes forresten at noen av reisebeskrivelsene kunne bli dryge...naturbeskrivelser osv. Men det er jo en av de store leseropplevelsene mine. Faramir er min store favoritt.
Marie Gripe da jeg var omtrent 10 år for da fikk jeg mitt første litterære forbilde og forsto at jeg skulle lese og skrive hele livet.
Margit Sandemo (Isfolket) da jeg var 17 år. Jeg flyttet til Valdres og ble budeie i fem somre etter dette.
Doris Lessing nå nylig. Da forsto jeg hva god litteratur er. For meg.
Bøker som har skuffet meg:
Zadie Smith: Hvite tenner
Erlend Loe: L
Lars Saabye Christensen: Beatles
Kate Mosse: Sepulchre
Gunnhild Øyehaug: Vente, blinke
Noen av disse hadde jeg lest noe av før som jeg likte, og ble derfor skuffa. Andre er forfattere og bøker som jeg har hørt så mye positivt om, og som ikke jeg hadde noe særlig god opplevelse med.
Adrian Mole bøkene. Forfatter: Sue Townsend Morsomme og relativt lettleste
Jeg synes heller ikke slutten skilte seg så veldig ut fra resten av boken. Jeg visste ikke at det var Peter Jackson som regisserte Heavenly Creatures. Det er en favoritt som det nok er på tide å se igjen snart.
Jeg liker den tilbakelente stilen. Jeg liker luktene og bildene. Men jeg ble lei etter fem bøker - det ble for likt. Jeg tror det handler litt om hvilke forventninger man har til bøkene. Hvis man tror det er krim med store, komplekse plott så er man jo rimelig langt unna. Jeg synes det er noe 'hyggelig' over disse bøkene; litt sånn som dyrlegebøkene til James Harriot (tror jeg han het). Kan godt tenke meg at de passer godt som lydbok i bilen, ja.
Jeg likte også denne veldig godt. Jeg er stor Fossum-fan og synes dette er hennes beste på en stund.
Jeg synes også oversettelsen var veldig god, men kanskje jeg skal lese denne igjen senere en gang på engelsk.
Jeg reagerer stort sett ikke på språket i bøker oversatt til norsk. De få gangene er for eks når jeg har lest bøker med handling fra engelsk overklassemiljø eller sørstat-USA, hvor språket blir unaturlig pent på norsk eller sørstatsdialekt blir østlandsk-sleng. Da tenker jeg at jeg burde lest dem på originalspråket.
Minette Walters - Acid Row og Olive tok en øks Henning Mankell - Danselærerens tilbakekomst Agatha Christie - Ti små negerbarn Karin Fossum - Elskede Poona (hun har mange gode) Stieg Larsson - Menn som hater kvinner
Jeg vet ikke om det er høsten, at jeg leste den på engelsk, at jeg leste den på lesebrett eller en kombinasjon som kan ha bidratt, men jeg klarte bare tidvis å la meg gripe av denne. Jeg synes den var lavmælt og veldig fin, men den ble litt i overkant åndelig for min smak.
Akkurat ferdig med denne nå. Jeg likte den! Omhandler et homofilt trekantdrama i Venezia på 1500-tallet.
Gabriel Michael Vosgraff Moro skriver godt. Det jeg liker veldig godt er at pennen hans maner fram klare bilder i hodet mitt. Av en mann sittende ved et bord som spiser nøtter med ryggen til. Av to gutter på et tak under en nattehimmel. Av en dverg flytende på et skatoll langt til havs. Av væskende sår og blodig urin i et rom med innestengt lukt. Jeg grøsser ofte av detaljene som trer fram for mitt indre øye. Det er en mørk og til tider makaber roman. Anbefales!
Jeg har skrevet om boka i bloggen min her
Hvertfall treet som er i hodet mitt.
Jeg leser Kaarsbøl nå - deilige saker. Jeg vil gjerne ha Doris Lessing samlede under treet! Mange andre ønsker også; Mnem, alle bøker av Per Olov Enquist, Anna Karenina - tja...for å nevne noen. Hm...det blir fint!
Du kommer sikkert til å få like mange svar som det finnes bøker av Nygårdshaug. Jeg synes uten tvil at Prost Gotvins Geometri er den beste boka hans. Jeg synes at flere av bøkene hans, deriblant Dverghesten, havner litt for langt ut på de skrå bredder når det gjelder kvantefysikk og mystifistiske ting.