Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 12 sitater

Når man skriver en roman om voksne, vet man nøyaktig når man skal slutte - det vil si ved bryllupet.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En kort stund hadde de et lite håp - ikke fordi de hadde noe å håpe på , men fordi det ligger i menneskets natur at man håper så lenge skuffelser og nederlag i livet ikke har fjernet alt som heter håp.

Godt sagt! (6) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En grønn liten mark kom kravlende over et duggbelagt blad, og fra tid til annen løftet den to tredjedeler av kroppen opp fra bladet og lot til å snuse rundt før den fortsatte. Den måler opp, sa Tom til seg selv, og han satt musestille mens marken stadig kom nærmere. Håpet hans steg og sank ettersom marken kom nærmere eller lot til å ville gå en annen vei. Og da den omsider etter et spennende øyeblikk med den krumme ryggen i været, mens den lot til å tenke seg om, besluttsomt krabbet ned på benet til Tom og begynte på turen over ham, ble han fylt av glede. For det betydde at han skulle få nye klær fra topp til tå - og det kunne ikke være tvil om at det måtte være en elegant sjørøveruniform.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han var fra Constantinople som lå tjue kilometer lenger unna, så han hadde reist mye og sett verden.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og så behagelig var denne forkjærligheten av sorgen at han ikke tålte noen jordisk oppmuntring, det var ingen irriterende glede som skulle få forstyrre den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men ungdommens hjerte er ubesluttsomt og klarer ikke holde en fast form over lengre tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Liker det? Javisst, akkurat som jeg liker å sitte på en glovarm ovn hvis jeg bare sitter lenge nok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hadde han vært en stor filosof, slik som forfatteren av denne boken, ville han forstått at arbeid, det er hva som helst som en er nødt til å gjøre. Å stå i en tredemølle er det samme som å arbeide, mens det å streve og klatre opp på toppen av Mont Blanc er bare en fornøyelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Åffer skulle jeg ikke like å gjøra det?" Det er ikke hver dag at en får lov til å kælke et gjerde, skal jeg si deg." Kosten fortsatte å arbeide. Dette var noe nytt. Ben glemte faktisk å spise eplet sitt, og Tom arbeidet ufotrødent videre, tok et par strøk, gikk et par skritt tilbake og så kritisk på sitt verk, dyppet kosten og laget enda et strøk. Ben fulgte alle hans bevegelser og ble mer og mer interessert. Endelig sa han: "Tom, la meg prøve!"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Eirik RøkkumBritt ÅseRisRosOgKlagingSilje UlsteinIngunn SMaren Hjelle AuneAtmanØyvind BjørnerudAnniken RøilGro Anita MyrvangTonesen81Julie StensethLibraritas vAnitaBjørg Elin Nærlandrune røstenJohnny OlsenKirsten LundAnjaMarit HåverstadJan Erik  OlsenIngrid BrændenHallgrim BarlaupHildaLilleviLesevimsaAnne Lise JohannessenAndreas BokleserKarin BergWenche Vargaskjell kKristin F. JørgensenRufsetufsaBjørg  FrøysaaMarit HøvdeStine SevilhaugBente NogvaGro-Anita RoenReadninggirl20Ingeborg G