Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 27 av 27 sitater

" Why did they make birds so delicate and fine as those sea swallows when the ocean can be so cruel? She is kind and very beautiful. But she can be so cruel and it comes so suddenly and such birds that fly, dipping and hunting, with their small sad voices are made too delicately for the sea."

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gutten kunne se at den gamle mannen pustet, og da han fikk se den gamle mannens hender, stakk han i å gråte..."De slo meg, Manolin," sa han. Jamen slo de meg, ja." "Han slo deg ikke. Ikke fisken."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå var det ikke mer enn så vidt den gamle mannen greidde å trekke pusten, og han fikk en underlig smak i munnen. Det var en søt og kopperaktig smak, og et øyeblikk gjorde det ham redd. Men den var ikke særlig utpreget eller gjennomtrengende. Han spyttet i sjøen og sa: Ta og ét det, dere galanos. Og så får dere drømme at dere har drept en mann.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skulle gjerne kjøpt litt hell, hvis det er i handelen noe sted, sa han. Hva kunne jeg vel få kjøpt det med? spurte han seg selv. Kan jeg få kjøpt det for en tapt harpun og en brukket kniv og to vonde hender? Det kunne vel tenkes, sa han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han kunne kjenne at det dro jevnt og hardt i snøret hele tiden, og han hadde fått krampe i venstre hånd. Den strammet seg stivt om det tunge snøret, og han så på den med vemmelse. "Hva er nå dette for slags hånd da, sa han. Ja ja, så bare få krampe da vel, hvis du har lyst. Bare skap deg om til en klo, du. Det har du ikke noe igjen for." Hans venstre hånd hadde bestandig vært en forræder, som ikke ville gjøre det han ba den om, og han stolte ikke på den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han kalte bestandig i tankene havet la mar, for det er det folk kaller henne på spansk når de elsker henne. Det hender nå og da at de som elsker henne, snakker vondt om henne, men de gjør det bestandig som om det skulle være en kvinne. ...når hun gjorde seg skyldig i ville eller ondskapsfulle handlinger, var det noe hun ikke kunne for selv. Hun lar seg påvirke av månen, akkurat som kvinnene, tenkte han.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alle ting ved ham var gammelt unntagen øynene, og de hadde samme farge som havet og var muntre og ubeseirede.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge Serigstad