Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 32 sitater

-Hvorfor har du kommet tilbake? spør jeg. Og jeg vet ikke om det er meg eller mor Fred ser på når han svarer: - For å fortelle deg alt dette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

..at det meste vet vi ikke, det er så lite vi vet at det knapt er synlig i forhold til alt vi er uvitende om, som en maur på Mount Everest, en dråpe i Dødehavet, og det lille vi vet må vi ikke glemme og det vi tror vi vet må også regnes med. Og jeg kan i hvert fall høre når disse tankene treffer, for etter et langt svev blir de til ord i min munn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi er ikke sporløse. Vi drar et kjølvann etter oss som aldri lukker seg helt, en flenge i tiden vi så møysommelig legger bak oss.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

[..] mens jeg ble igjen der nede i mosen og barnålene [..]

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og slik begynte det jeg kaller min mellomtid, min første mellomtid, som det skulle bli så mange av, og som noen helst vil stryke, klippe bort dramaturgene ser rødt når disse lange, stille scenene kommer, produsentene hiver manuskriptet i nærmeste søppelkurv, regissørene ber deg skrive inn en fremmed mann med maskingevær eller en ulykkelig barndom og går på toalettet mens de venter på ny versjon, de vil heller ha mord og høy musikk og nedtoning til sort, de vil heller ha reklame, de vil heller ha alt annet enn dette, for det de er reddest for er å kjede seg. Men de har ennå ikke skjønt at det er i disse hjørnene av fortellingen at vendepunktene kan ligge, den ventede uroen, som stiger sakte fra bunnen og sprer sine ringer nedenfra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Til Branum fra Fred.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og jeg skjønte at latteren ikke virker når du er alene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

-Er du syk? spør hun. Og Arnold Nilsen må snu seg mot veggen for at hun ikke skal se at han er like ved å gråte, for noen bryr seg om ham, noen lurer på hvordan han har det, og denne omsorgen bringer ham nesten ut av fatning.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

“For den gamle vet alt om sorg. Sorgen er Den Gamles kraft. Det er den hun lever på, den er hennes storm, den driver henne. Hun vil lære Vera dette, å bære sorgen som en triumf og smerten som en bukett som skal blomstre hver natt”

Godt sagt! (1) Varsle Svar

(…) i dette øyeblikket tok jeg en avgjørelse, uten å tenke, jeg bare tok den å visste at den var riktig: Jeg skulle skrive ned mine drømmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Marianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice Nordli