Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 5 av 5 sitater

Når en regjering finner det påkrevd å slå opp plakater med løfter om fred og velstand, må man være på sin post; for da kan man vente seg det motsatte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Det er tre ting som ikke lar seg skjule", sa osmanene, "det er kjærlighet, hoste og fattigdom."

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det så i det hele tatt ut som om den nåværende generasjon var mer opptatt av sitt livssyn enn av livet selv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Aldri føler man kapijaens vidunderlige og usedvanlige skjønnhet så sterkt som i skumringstimen etter en slik sommerdag. Man sitter der som i en fortryllet huske - snart nede ved jorda, snart ute over vannet, snart oppunder himmelen, og hele tiden likevel fast forbundet med byen og de hvite små husene på bredden med hagene og plommetrærne omkring. Mange av disse beskjedne borgerne, som ikke eier stort annet enn dette huset og den vesle butikken ved markedsplassen, kjenner ved kaffen og tobakken i slike stunder hvor rik verden er, og hvor umåtelige Guds gaver. Alt dette formår et byggverk å gi menneskene i århundre etter århundre, når byggverket er vakkert og sterkt og riktig tenkt ut og bygd på rette sted akkurat slik det skal være.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men neste morgen når dagen grydde, gikk tyrkerne og serberne til sitt arbeid og sine forretninger og traff hverandre og gikk forbi hverandre med tomme uttrykksløse ansikter, hilste på hverandre og uttalte de vanlige, høflige og bymessige ordene som de hadde hilst hverandre med i uminnelige tider, og som var i omløp i byen som falske penger som likevel gjør det alminnelige samkvem mulig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje Sivertsen