Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 30 av 44 sitater

Det kunne vel i grunnen ikke undre henne , skrev jeg, at bøkene mine var som de var. Helt fra barndommen av hadde jeg vært utskuddet i familien , og den som er forstøtt og lever i eksil, skriver ikke solskinnshistorier.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men med all sin folkelighet var han ikke noen likhetsmaker, han kjente sitt verd og holdt på et naturlig skille mellom høy og lav. Arbeiderbevegelsen var fra første stund en torn i øyet på ham, og hvis noen våget å nevne ordet klassekamp, fnyste han og tok den hellige Skrift til vitne på at det måtte finnes herrer og tjenere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hans smasking skulle være så høylytt at alle som visste bedre, bleknet og så ned i tallerkenen. Men engang under en større middag, ble det for mye for vertens unge sønn, han glemte et øyeblikk at taushet er gull og bukket under for frekkhetens nådegave. Da han hadde sittet en stund og betraktet fenomenet fra alle synsvinkler, kunne han ikke lenger dy seg, men bøyde seg inn over bordplaten og spurte: - Unnskyld, herr skipsreder, men smaker det like godt som det lyder ?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Et sanatorieopphold var alt på tale da Spanskesyken kom og løste problemet på en mer gjennomgripende måte.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Under krigen hadde Augusta født ham tre barn med mindre enn et års mellomrom. Først en frisk og velskapt datter som var sin far opp av dage, siden to sønner som slektet til den andre kanten og var av mer tvilsom bonitet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men bare vent min lille høstblomst, så skal du merke hvordan det er å bli gift i den heteste av alle årets måneder. Jeg skal auguste deg , sier han truende, med et blink i øyet som tyder på at det mer er en forjettelse. Jeg skal ta deg med storm og knuselske deg til du blir borte vekk- og mister både pusten og augusten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det går en ekte varme gjennom ham når han sitter hos henne, det mangler ikke mye på at hennes uførhet blir et fortrinn. Han kjenner seg dobbelt habil, får lyst til å hjelpe og støtte henne og føre henne varsomt gjennom alle livets ujevnheter. Som hun sitter der på teppet er hun uten en brist og nettopp den han alltid har drømt om. Hva har hun egentlig på høykant å gjøre, når hun er så forførende i alle andre stillinger ?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Friluftsleker er en Guds gave, de må bare ikke bli så løsslupne at de går over i tre fjerdedels takt . "Napoleon med sin hær" kan passere, "hauk og due" varmt anbefales, og "tyven ,tyven" går også an, tross klamme hender og dissende bryster. Paringsdriften må holdes i age, men kan ikke bannlyses helt, og det får stå sin prøve så lenge den finner utløp i hopsasa og uskyldige krumspring.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I sin gledesrus satser han stort på det parvise, og hvem vet om han ikke har noe søtt og lystelig i tankene som vil bli kronen på verket og paret over alle pardannelser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I noen tid sitter de to menn tause og føler hverandre på tennene, en styrkeprøve som faller litt skjevt ut, ettersom skipperen har løstenner, mens matrosens tanngard er sterk og med et godt bitt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SgretemorSol SkipnesTheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikte