Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 24 sitater

Somme folk er stort æmnet om de er smaa som sand ved havsens bred til at begynde med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I Marken har hver Aarstid sine Undere, men altid og uforanderlig den tunge, umaatelige Lyd fra Himmel og Jord, Omringelsen til alle Kanter, Skogmørket, Trærnes Venlighet. Alt er tungt og bløtt, ingen Tanke er umulig der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Isak hængte klokken på væggen med forsigtige hænder og stillet den efter et skjøn, han trak loddene op og hadde den til å slå. Barnet vendte øinene efter den dype klang og så derefter på morn. Ja du kan gjærne undre deg! sa hun og tok gutten til sig og var selv rørt. For av alt godt her i ensomheten kunde intet måle sig med en stueklokke som gik hele den mørke vinter og slog timerne pent.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Å poteten er en makeløs frugt, den står i tørke, den står i væte, men vokser. Den trodser veiret og tåler meget, får den litt pen behandling av mennesket lønner den femtenfoldig igjen. Se, poteten har ikke druens blod, men den har kastanjens kjøt, den kan stekes eller kokes og brukes til alt. En mand kan være brødløs, har han potet så er han ikke matløs.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

«Gud eller satan! mumlet han, og slikt sa ikke Isak uten at han var nødt til det.»~ Markens Grøde

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det gode går oftest en sporløs vei, det vonde drager alltid følger efter sig.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

De gikk inn i gammen og år av hennes niste og drakk av hans geitmelk; så kokte de kaffe som hun hadde med i en blære. De koset seg med kaffe før de gikk tilsengs. Han lå og var grådig efter henne om natten og fikk henne. Om morgenen gikk hun ikke igjen og hele dagen gikk hun heller ikke igjen, men var til nytte og melket geitene og skuret kjørler med fin sand og fikk dem rene. Hun gikk aldri mere. Inger hette hun. Isak hette han.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det gode gaar oftest en sporløs Vei, det onde drager altid Følger efter sig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den lange, lange sti over myrene og ind i skogene, hvem har trakket op den? Manden, mennesket, den første som var her. Det var ingen sti før ham. Slik ble stien til gjennem den store almenning som ingen eiet, det herreløse land.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Glæde er ikke moro.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørn SturødEllen E. MartolSynnøve H HoelKirsten LundPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWang