Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 31 sitater

Lyden av fuglen stemmer sinnet mitt til ro, og jeg takker gud som jeg bare tidvis kan få meg til å tro på, for denne morgenen på jorden.. Å våkne i sin egen leide seng av en katt som hopper opp på dynen, denne søvnige gleden som jeg for lengst har journalført som tapt for alltid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alt i alt synes jeg at jeg har det riktig så greit. Det er bare å bla om på utenriks, så skjønner man det.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Og jeg tror nok jeg tør si med en viss autoritet: Den som aldri har spart til noe, som aldri har lagt krone til krone med det for øye å erverve seg opplevelse eller objekt, ja han lider i sannhet et tap som han heldigvis ikke er klar over.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Noe av hemmeligheten ved å ha et stamsted, er at man ikke innlater seg personlig med verken eiere eller ansatte, tenker jeg fornøyd. Det er der det ligger. Man drar ikke på ferie med hun som serverer en gjennom resten av året.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og bak disken: De evig smilende bibliotekarene. Viktige bestanddeler av nasjonens ryggrad Erstatningsmødre for ilanddrevne sjeler. Jo her er det virkelig bare å slappe av. Dessuten ganske lett å orientere seg for oss som har funnet det bryet verdt å lære seg alfabetet.
Hører dere det, gutter? Begynn med alfabetet, så unngår dere både avdeling A og B nede på det gamle botsfengselet nede på Grønlandsleiret.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Vi var brødskivenes og blingsenes generasjon. Før oss hadde foreldrene våre vokst opp med krig og knapphet på varer. Men da nazistenes åk først var tilintetgjort, ble både frihet og lykke demonstrert og tydeliggjort gjennom maten. I helgene samlet man seg rundt kake og smørbrødfatene utenom de faste middagsmåltidene, og i hverdagen var det brødskiven, gjerne belagt med pålegg, midt i lek og alvor. Jo flere brødskiver utenom de obligatoriske måltidene, desto større var gleden og lykken. Slik så i det minste mødrene på saken, og det var jo de som talte i en tid da mennene ikke befattet seg med slikt, men så og si alt annet. Å styrte inn til mor og forlange en blings, for så å løpe ut og videre med den samme i hånden, var en daglig øvelse i etterkrigsvelstand.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Blåtrikken passerer forbi der ute, og i vinduet en liten pike som vinker så iherdig til en, som om Vårherre selv har pålagt henne det. Man vinker tilbake. Man gjør jo det, ellers ville man ha vært et dyr, og ikke et menneske.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

På nettet er det ikke bare skinnet som kan bedra, men en god del annet også.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er vel neppe helt tilfeldig hvem man velger å åpne felles legepraksis med. Det er noe som heter studietid og glade dager.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, hva vet ikke kassadamen om kunden om det livet han lever? År ut og år inn sitter hun der og slår inn de samme varene. Hun vet hva hver enkelt velger å putte i seg for å få blodet til å sirkulere i årene. Hvilken såpe de foretrekker å vaske seg med. "Åja, der kommer hun med det ekstra myke toalettpapiret. Jaja. Får håpe det går seg til etter hvert. Ny tannbørste nå igjen? Skal han ikke snart sette inn noe av plast? Øl på en vanlig mandag? Det spørs nok om du ikke må slutte med alt det potetgullet, Trulte.
Men ikke et vondt ord. Bare vennlige smil , og smalltalk i forbifarten.
Irettesettelser og slikt får andre ta seg av .

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

DinaLesevimsaGrete AastorpStein KippersundKirsten LundHanne Kvernmo RyeMarianne MTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserReidun SvensliLeseberta_23BenedikteBeathe SolbergTheaPer LundJulie StensethReadninggirl30Hilde Merete GjessingChristoffer SmedaasEmil Varjord SöderströmStine SevilhaugTurid KjendlieSynnøve H HoelKarin  JensenAnniken LToveGroBerit REllen E. MartolsvarteperRandiAfornixConnieLinda NyrudVibekeReidun Anette AugustinStig TBjørn SturødAlice Nordli