Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 19 av 19 sitater

Hvis du bare bruker evnene dine for din egen skyld, vil du aldri vinne kjærlighet. Du kan kanskje oppnå beundring og misunnelse, men aldri kjærlighet. Hvis det var det du ville, har du bare kastet tida bort til ingen nytte (...)

Hvis du gjerne vil at de skal holde av deg, sa den gamle mannen fast, må du selv elske og tjene dem. Det er ikke gjort i en fart, det kan ta år, - men du må holde ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Rundt om dem på alle kanter hevet rosenrøde snøtopper seg opp av et purpurfarget hav.

Sola holdt på å gå ned, og mens tusmørket leiret seg nede i dalen, falt de siste strålene på de høye fjellene og badet dem i gullglans (...)

Litt etter litt sank sola, så bare selve toppene ennå flammet i karmosinrødt. Så svant glansen helt, og det var ikke annet å se enn kalde, isblå fjell. Bak dem kom stjernene fram. Snart ville månen komme opp, og da ville fjelltoppene bli som skinnende sølv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Markene på begge sider var som et stort teppe av ville pinseliljer, bare hist og her isprengt med strålende markblomster. Duften var sterk nok til å få hvem som helst til å falle i søvn og drømme søtt...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøkeknoppene var tykke og holdt på å springe ut, hist og her var et lite, dunet blad brutt igjennom. Snart ville alle knoppene briste, og skogen ville stå der som en domkirke med sitt fine, grønne bygningsverk mot den blå himmelen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det var så fint i skogen, trærne holdt på å våkne opp til vårens liv. Harpiksen drev nedover de grå stammene, og en søt, varm duft steg opp fra jorda, der solstrålene laget lysflekker mellom greinene. Skogen var liksom fylt av fred og et kjølig lys...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun arbeidet av kjærlighet, og da blir de tyngste byrder lette.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skyggene over snømarkene var kalde og blå, - underlige blå som tåke i en dal langt borte. Men høyt oppe var det ennå sol på fjelltoppene, og forrevne skyer drev omkring deroppe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dani var forresten alltid glad, fra han slo øynene opp om morgenen og til søvnen lukket dem om kvelden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortryllelsen varte ennå, og da hun sto her alene mellom snø og stjerner, syntes hun det var synd å gå inn med en gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LesevimsaGrete AastorpStein KippersundKirsten LundHanne Kvernmo RyeMarianne MTanteMamieAnne-Stine Ruud HusevågIreneleserReidun SvensliLeseberta_23BenedikteBeathe SolbergTheaPer LundJulie StensethReadninggirl30Hilde Merete GjessingChristoffer SmedaasEmil Varjord SöderströmStine SevilhaugTurid KjendlieSynnøve H HoelKarin  JensenAnniken LToveGroBerit REllen E. MartolsvarteperRandiAfornixConnieLinda NyrudVibekeReidun Anette AugustinStig TBjørn SturødAlice NordliTralte