Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 21 til 29 av 29 sitater

For alle fødes vi navnløse, men får straks eller veldig raskt et navn slik at det skal bli ørlite vanskeligere for døden å hente oss

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet du, jeg tror åtti prosent av alle de kjerringene jeg kjenner, leser hele tiden. Hver eneste kveld. Hver eneste dag. Og da mest romaner. Den er underlig denne interessen kvinner har for bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hun lukker øynene og skjelver ørlite. Menneskets stemmebånd leder fra halsen og rake veien ned til hjertet. Trenger dypt inn der. Det er derfra sangen kommer. Derfor kan den få oss til å skjelve. Derfor kan den forandre verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dere tror at livet er endeløst, og at det er mulig å gjøre allting i morgen. Men av og til kommer aldri morgendagen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Men iblant er bare ikke nok for et helt menneskeliv. Iblant kan jeg kysse deg, iblant kan jeg holde rundt deg, iblant kan jeg sovne til pusten din, iblant kan jeg våkne av at du hvisker navnet mitt. Iblant er det samme som sjelden. Iblant er ikke ofte, men bare en gang imellom. Iblant betyr at det er langt imellom, og at du derfor er dømt til å være ulykkelig. Så faller husene sammen over livet ditt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og hva er egentlig meningen med å snakke norsk? Nordmenn snakket islandsk for syv hundre år siden. Det var ingen grunn til å slutte med det, ingenting som tilsa det. Ligger forklaringen kanskje i deres hemmelige beundring for svenskene, og er norsk da nordmennenes mislykkede forsøk på å snakke svensk? Man slutter ikke bare å snakke morsmålet sitt, det er jo helt absurd. Et folk som mister språket sitt, kan like gjerne bo der oppe på den helvetes månen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvem er tjoret hardest fast til stolpen, den gamle kvinnen med denne praktfulle utsikten, ..., eller vi, omhyggelig festet til folkemeningen, tidsånden og alle disse verdiene som vi i stor grad har samtykket til og slukt uten å tenke oss om,...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Innerst inne har de fleste islendinger alltid sett på Jesus som en latsabb som helt sikker ville endte opp på sosialen , til ergrelse og byrde for oss alle, hadde han vokst opp her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den som kan prate lenge om dikterkunst uten å ruske seg selv i håret, løsne slipset, krølle skjørtet, burde trolig snakke om noe helt annet. Kanskje om hustaket helling.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Ellen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa