Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 16 sitater

En klok gammel mann ble spurt om hva han hadde lært om meningen med livet. "Vel," svarte han, "jeg har lært at jeg er her på jorden for å hjelpe andre mennesker. Det jeg ikke har funnet helt ut av ennå, er hvorfor de andre er her".

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det finnes en historie om en mann som hevdet at verden holdes på plass fordi den ligger på ryggen til en stor elefant. Da han ble spurt om hva elefanten står på, svarte han at den står på ryggen til en stor skilpadde. Og skilpadden? På ryggen til en enda større skilpadde. Og den større skilpadden? Mannen ble irritert og sa: "Ikke tenk mer på det. Derfra og nedover er det skilpadder hele veien".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du derimot ønsker å bevare en viss kontroll over din egen personlige eksistens og livets fremtid, må du løpe fortere enn algoritmnene, Amazon og myndighetene og bli kjent med deg selv før de gjør det. Hvis du skal klare å løpe fort, bør du ikke ta med deg så mye bagasje. La illusjonene ligge. De er så tunge.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Folk er redde for å bli fanget i en boks. De forstår ikke at de allerede er fanget i en boks - hjernen - som er fanget i en større boks - menneskesamfunnet med sine mange fiksjoner. Når du slipper ut av matrisen, finner du bare en større matrise.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De fleste av urettferdighetene i dagens verden er resultater av strukturelle fordommer i stor skala, ikke av individuelle fordommer, og jeger-sanker-hjernen har ikke uviklet seg for å avsløre strukturelle fordommer. Vi er alle medskyldige i noen slike fordommer, og vi har ikke tid eller krefter til å avsløre alle sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Systemet er bygd opp på en måte som gjør at de som ikke anstrenger seg for å vite, kan fortsette å leve i lykkelig uvitenhet, og de som anstrenger seg, vil finne det svært vanskelig å finne sannheten. Hvordan er det mulig å unngå å stjele når det globale økonomiske systemet utrettelig stjeler på mine vegne uten at jeg er klar over det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mennesker tenker sjeldent selv. Vi tenker i grupper. Det skal en hel landsby til for å oppdra et barn, og det skal også en hel landsby til for å finne opp et redskap, løse en konflikt eller lege en sykdom. Ingen enkeltpersoner vet alt som skal til for å bygge en katedral, en atombombe eller et fly. Det som ga Homo sapiens et overtak på alle andre dyr og gjorde oss til herrer over kloden, var ikke den individuelle fornuften vår, men vår enesteående evne til å tenke sammen i store grupper.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange kapitalister gjentar stadig mantraet for frie markeder og økonomisk vekst uavhengig av realitetene på bakken. Uansett hvilke fryktelige konsekvenser som kan oppstå på grunn av modernisering, industrialisering og privatisering, avviser sanne kapitalister dem som rene "voksesmerter" og lover at alt vil bli bra etter enda mer vekst.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hver voldelige handling i verden begynner med et voldelig ønske i noens tanker, og det forstyrrer denne personens sinnsro og lykke før det gjøre det samme med andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I terrorisme er det frykten som er viktigst, og det er forbløffende stort misforhold mellom terroristenes faktiske styrke og frykten de klarer å vekke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken