21 tanker for det 21. århundre

av (forfatter) og Lene Stokseth (oversetter).

Bazar 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.92 (12 terningkast.)

36 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra forlaget

Hvordan kan vi beskytte oss mot atomkrig, økologisk omveltning og teknologisk oppløsning? Hva kan vi gjøre med epidemien av "fake news" eller trussel om terrorisme? Hva skal vi lære barna våre?


Yuval Noah Harari tar oss med på en fascinerende reise gjennom dagens mest påtrengende spørsmål. Den røde tråden i hans nye bok, 21 tanker for det 21. århundre, er hvordan vi skal bevare vårt kollektive og individuelle fokus i møte med konstant og forvirrende forandring. Er vi fremdeles i stand til å forstå den verdenen vi har skapt?

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788202586997

EAN 9788202586997

Språk Bokmål

Sider 366

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 7 3 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ett mulig botemiddel mot menneskelig dårskap er en dose ydmykhet. Nasjonale, religiøse og kulturelle spenninger blir verre av den svulstige følelsen av at min nasjon, min religion og min kultur er det viktigste i verden, og derfor bør mine interesser komme foran interessene til noen andre, eller til hele menneskeheten. Hvordan kan vi gjøre nasjoner, religioner og kulturer litt mer realistiske og beskjedne med hensyn til deres sanne plass her i verden?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sammensmeltningen av informasjonsteknologi og bioteknologi truer de moderne kjerneverdiene frihet og likhet. En løsning på den teknologiske utfordringen må innebære globalt samarbeid. Men nasjonalisme, religion og kultur deler menneskeheten i fiendtlige leirer og gjør det fryktelig vanskelig å samarbeide på et glovalt nivå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En felles fiende er den beste katalysatoren for å utforme en felles identitet, og nå har menneskeheten minst tre slike fiender: atomkrig, klimaendring og teknologisk omveltning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I tidligere tider kunne ikke mennesker koste på seg å være så skjødesløse. De gamle sankerne var alltid årvåkne og oppmerksomme. Når de gikk i skogen og lette etter sopp, fulgte de med på bakken etter tegn til avslørende kuler. De lyttet til den minste bevegelse i gresset i tilfelle en slange lå på lur der. Når de fant en spiselig sopp, spiste de den ytterst oppmerksomt for å skille den fra en giftig slektning. Medlemmer av vår tids overflodssamfunn trenger ikke å være så årvåkne. Vi kan rusle mellom hylleradene på supermarkedet mens vi sender tekstmeldinger, og vi kan kjøpe alle mulige retter som blir nøye overvåket av helsemyndighetene. Men uansett hva vi velger, kan vi ende opp med å spise maten i all hast foran en skjerm mens vi sjekker mail eller ser på TV og knapt legger merke til hvordan maten smaker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En atombombe er en så åpenlys og umiddelbar trussel at ingen kan ignorere den. Global oppvarming, derimot, er en vagere trussel på lengre sikt. Når langsiktige miljømessige hensyn krever smertelige, kortsiktige ofre, kan følgelig nasjonalister la seg friste til å sette umiddelbare nasjonale interesser først og forsikre seg selv om at de kan tenke på miljøet senere, eller bare overlate det til noen andre. Alternativt kan de ganske enkelt fornekte problemet. Det er ikke tilfeldig at skepsisen til klimaendringene i stor grad har vært rådende for den nasjonalistiske høyresiden. Man ser sjelden sosialister på venstresiden tvitre at "klimakrisen er en kinesisk bløff". Siden det ikke finnes noe nasjonalt svar på problemet med global oppvarming, foretrekker noen nasjonalistiske politikere å tro at problemet ikke eksisterer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Borgerlønn - ideen som endrer spillet" av Ingeborg Eliassen
 • "Jenteloven - feministisk førstehjelp" av Ulrikke Falch
 • "Homo deus - a brief history of tomorrow" av Yuval Noah Harari
 • "Isen - thriller" av John Kåre Raake
 • "Gjør ingen skade - fortellinger om liv, død og hjernekirurgi" av Henry Marsh
 • "Informasjonen - roman" av Bår Stenvik
 • "Tigerjakt - en sann historie om overlevelse og hevn" av John Vaillant
 • "Ståsteder - 10 gamle ideer til en ny verden" av Svend Brinkmann
 • "Hjernesterk - hvordan fysisk aktivitet styrker hjernen" av Anders Hansen
 • "Insektenes planet - om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten" av Anne Sverdrup-Thygeson
 • "Det skjer nå - fortellinger fra en feministisk revolusjon" av Helena Brodtkorb
 • "Verdt å vite fra grunnskolens pensum - samfunnsfag, historie, geografi, naturfag, fysikk, kjemi, biologi" av Håvard Tjora
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver