Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 15 av 15 sitater

"Det første du kan gjøre for meg," sa Jan Inge, "er å skaffe meg et lånekort, slik at jeg ikke på ulovlig og dermed uverdig vis går her og stjeler bøker fra det offentlige, for," la han til og tok et skritt fram, slik at han sto helt inntil skranken, "er det noe jeg misliker, sterkt, så er det lovbrudd generelt og uverdighet spesielt."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg elsker Bananarama. Og alt de står for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og viktigere, siden dette er en roman om vår Hillevågsgjeng, en roman som har dem som sitt sentrum og ikke fortiden, ikke framtiden, nei, Jan Inge, Rudi, Cecilie og guttene, det er de som bor her, kjære leser, det er de som eier denne romanen, og dermed, det sier seg selv, er det de som har loven på sin side, retten på sin side. Hvilken lov, hvilken rett, spør du, hva er det forfatteren babler om, sånn helt plutselig, jo, den absolutte, levende, fortellingens lov og rett. Er Hillevågsgjengen enige i dette synet på menneskelivet, på det "vakre" og på det "skjønne"? Hvis vi går dem så nær vi bare kan, vi lesere, vi fortellere, hvis vi lister oss så nær dem vi bare kan, vår trio av kjøtt og blod og kjærlighet og elendighet, Jan Inge, Cecilie, Rudi, hva sier de?

Kom, kjære deg, la oss gå på stille føtter, så nær disse englene vi bare kan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han bladde i bøker av for lengst glemte forfattere, alltid på jakt etter en setning som løftet verden ut av vanen, eller løftet ham selv, hvis det var det all denne søkenen handlet om – hans svakheter, hans blikks trøtthet, ikke verdens. Han ville at det skulle være slik det var når han åpnet en ny bok i ungdommen, den gang han slukte Shelley og Keats og Yeats, den gang han åt Dostojevskij og Kafka og Georges Bernanos. Sensasjoner, bevegelser, livsdilemmaer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

-Det føles som om Herren har en plan med oss. Som om han har sagt til englene sine at de der, de i Hillevåg, de skal vi ha med oss videre Spar dem.
-Tror du på sånt, egentlig?
-Jeg vet ikke. Jeg tror jo på Gud, så klart
-Ja ja, herregud, det gjør vi jo, så klart
-Jeg bli rett og slett veldig støtt når jeg møter folk som ikke tror på Gud
-Djises, ja.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Aud- HelenTor-Arne JensenElisabeth SveeVioleta JakobsenlesefolenJan Arne NygaardTralteHeidi HoltanMari BaardsethTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalLailaAnitaINA TORNESJohn LarsenCaroline Ekornes JohannessenBerit B LieHege LMorten BolstadAkima MontgomeryLinnPrunellaVigdis VoldRandiASissel ElisabethDemeterRonnyInger-LiseFrode TangenAnneWangHeidi LTone Maria JonassensvarteperAnneLars MæhlumHilde H HelsethGrete AmundsenHarald AndersenEllen E. MartolPiippokatta