Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 25 sitater

Renslighet er en sunn likevekt mellom tilstrekkelig mange snille bakterier og noen få slemme. Det betyr at man skal beskytte seg mot det som er virkelig farlig, og gå inn for å spre det som er godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I 2011 undersøkte noen forskere fra USA bakteriefloraen i navlen, bare for moro skyld. I navlen til en av deltakerne i studien, fant de bakterier som man hittil bare kjente fra havet utenfor Japan - og det til tross for at vedkommede aldri hadde vært i Asia. Globalisering skjer ikke bare når den lille lokalbutikken blir til en McDonalds - den foregår til og med i våre egne navler. Daglig flyr milliarder og atter milliarder av utenlandske mikroorganismer verden rundt uten å betale en krone.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Når den første tarmbakterien ser sitt tipp- tipp- tipp oldebarn svømme forbi, har vi ikke ligget mer enn et par timer i armene til foreldrene våre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den som vil oppdage nye kontinenter og folkeslag i vår tid, må kartlegge den lille verdenen som befinner seg inne i oss selv. Der er tarmen det mest fascinerende kontinentet. Ingen andre steder lever det så mange fascinerende arter og familier som her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alle som lider av angst eller depresjon, bør huske på at også en opprørt mage kan utløse negative følelser. Ofte er magen i sin fulle rett, det kan skyldes for mye stress, eller en matintoleranse som ennå ikke er avdekket. Vi bør ikke bare lete etter årsakene i hjernen, , eller skylde på hendelser i livet vårt, vi er mer enn som så.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er hjernen stresset, kaster man opp for å kvitte seg med tarminnholdet og derved spare fordøyelsesenergi. Så kan hjernen i stedet bruke energien til å løse problemene. Hvis tarmen blir stresset, kvitter man seg med tarminnholdet fordi det er giftig, eller fordi tarmen ikke er i stand til å fordøye den akkurat da. I begge tilfeller kan det være en fordel å tømme seg. Dette er simpelthen ikke det rette tidspunktet for hyggelig fordøyelse. Mennesker som kaster opp av ren nervøsitet, har en fordøyelseskanal som oppmerksomt forsøker å hjelpe til.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

I tarmen vår forekommer det ofte en arkebakterieart som lever av avfall fra andre tarmbakterier, og som er selvlysende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes godt og ondt her i verden - også blant mikrobene.
Det onde har for det meste èn ting til felles: Det vil egentlig bare det beste ... for seg selv.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Menneskene har alltid spist probiotiske bakterier. Uten dem ville vi ikke ha eksistert. Det må en gruppe søramerikanere si seg enig i. De brakte gravide kvinner til Sydpolen for at de skulle føde barna sine der. Tanken var at de senere ville ha lovlig rett til å utnytte oljeforekomstene der med tillatelse fra de «innfødte». Resultat: Babyene døde - senest på veien tilbake. Sydpolen er så kald og bakteriefri at de rett og slett ikke fikk nok bakterier. De normalt varme omgivelsene og bakteriene på tilbakereisen var nok til å ta livet av spedbarna.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Linda RastenAnn Christinmay britt FagertveitLene AndresenHarald KAnniken LTanteMamieDemeterEllen E. MartolReidun Anette AugustinIngunn SBjørg L.Bjørg  FrøysaaReidun SvensliRune U. FurbergIna Elisabeth Bøgh VigreDinaEster SmgeVannflaskeSynnøve H HoelRufsetufsaKristine87EvaThearitaolineCamillaKarin BergBeathe SolbergelmeVariosaMarianne  SkageConnieAxelinaPiippokattaKarina HillestadEmil ChristiansenGunillaHarald AndersenIngeborg