Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 14 av 14 sitater

Har du stått godt opp i dag?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Evigvarende lykke er kjedelig; det bør gå opp og ned.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er nigerianer fordi en hvit mann skapte Nigeria og ga meg den identiteten. Jeg er svart fordi den hvite mann har kontruert begrepet svart som det mest mulig forskjellige fra hans hvit. Men jeg var igbo før den hvite mann kom.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Landsmenn og landskvinner, dere som er Øst-Nigerias folk: I bevisstheten om den allmektige Guds høyeste myndighet over hele menneskeheten; om deres plikt overfor kommende generasjoner; fullt på det rene med at ingen regjering som har sitt sete utenfor Øst-Nigeria, lenger kan beskytte deres liv og eindom; fast besluttet på å oppløse alle politiske og ande bånd mellom dere og den tidligere republikken Nigeria, har dere gitt meg mandat til på deres vegne og i deres navn å erklære Øst-Nigeria en suveren, uavhengig republikk. Derfor erklærer jeg herved høytidelig at området og regionen som har vært kjent som og kalt Øst-Nigeria, med sin kontinentalsokkel og eget territorialfarvann, heretter skal være en uavhengig, suveren stat med navnet og tittelen republikken Biafra.

Ojukwus tale på radioen til Igbo-folket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad Wøien