Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 31 sitater

Om Krog hadde visst hva som befinner seg nede i dypene, ville han kanskje blitt kunsthistoriens første surrealist. På land leves livet horisontalt. Nesten alt foregår på bakken, eller maksimum på nivå med det høyeste tre. Fugler kan riktignok fly høyere, men også de tilbringer mesteparten av sin tid på bakken. Havet er derimor vertikalt, en sammenhengende søyle av vann der gjennomsnittsdybden er 4267 meter. Og det finnes liv fra topp til bunn. Nesten alt mulig livsrom finnes i havet. Alle andre lendskaper, inkludert regnskogene, blekner i sammenligning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Småfuglene sprudler som om de har drukket champagne til frokost..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For et par milliarder år siden var hele jorda dekket av vann, kanskje med unntak av noen små øyer fjernt fra hverandre. Fortsatt utgjør havet mer enn sytti prosent av jordas overflate. Noen skrev en gang at planeten ikke burde hete Jorda. Den burde opplagt hete Havet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi fokuserer på å hale inn skrei, og det er tette stimer der nede.
Under slike forhold skal det spesielle egenskaper til for å pakke sammen og dra til land, selv om båten er liten, uten oppdrift og i ferd med å fylles av flere hundre kilos ekstra vekt. Vi mangler disse egenskapene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Norske marinefartøyer bombarderte Å i Lofoten med spreng-granater." En slik overskrift vekker jo en viss nyskjerrighet, så jeg leste videre:

En feil under skyteøvelser som marinefartøyer hadde utenfor Lofoten søndag, førte til at en hel del granater falt ned i bebyggelsen Å på Moskenesøy. Det er et under at ingen mennesker ble drept eller alvorlig såret. En granat rammet et uthus midt i bebyggelsen og eksploderte, og splinter boret seg halvveis gjennom trevirket i et våningshus fem meter fra der familien spiste middag. 12-15 andre granater suste like over hodene på folk i det lille fiskeværet, og folk måtte søke dekning i grøfter langs vegen mens det hele stod på. Fire granater traff selve stedet, mens åtte falt ned mellom fiskeskøytene på havna. Da uthuset sprang i filler, gikk tre jenter i 10-årsalderen forbi på hovedveien bare 15 meter unna. De ble bare lettere skadd av splinter fra granatene, som spredte seg i en radius på 50 meter. Lamper og bokhyller i våningshuset falt ned fra veggene, og et stuebord veltet i stuen. Mindre enn 30 meter fra eksplosjonsstedet hadde nettopp 5 drosjer med om lag 20 turister stoppet for å se seg om, men ingen av dem ble truffet av splinter.
Lensmannen ble øyeblikkelig varslet, og telegrafbestyreren på Sørvågen radio fikk til slutt personlig kontakt med jageren Bergen og fikk stoppet bombardementet, før det gikk menneskeliv tapt.

Den norske marine. De hadde enorme folketomme områder til rådighet, men greidde altså å sikte granatene inn på sentrum av det lille fiskeværet Å, omgitt av ødemark ytterst i Lofoten. Det må ha vært et uhell, for om marinen hadde prøvd å treffe det lille målet, ville de neppe greidd det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er flere mennesker som har besøkt verdensrommet enn de store havdypene. Vi kjenner overflaten av Månen langt bedre, ja til og med Mars' uttørkede sjøer. Der nede er livet som en drøm av den typen det tar lang tid å våkne fra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Narcomedusaen høres også ut som en tøff liten jævel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da jeg stilte meg i baren for å kjøpe vin, begynte mannen ved min side å stirre. Til slutt måtte jeg stirre tilbake.
-Kansje vi skal slåss litt? foreslo han
Jeg ble forfjamset og spurte høflig om mannen kunne være så grei å vente til jeg ble full.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fortsatt utgjør havet mer enn sytti prosent av jordas overfalte. Noen skrev en gang at planeten ikke burde hete jorda. Den burde opplagt hete Havet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Selv små barn skjønner instinktivt hva det dreier seg om. Når de skal tegne verden, har den ofte klare farger, enkle, taggete konturer av fjell, og kanskje kroter de på litt grønt gress eller blått hav, og avslutter med et par gammeldagse hus. Uten at de er bedt om det, har barn over hele Norge en tendens til å sette seg ned og tegne Lofoten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti S