Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 25 sitater

Jeg begynte selv å tro at jeg var innenfor rekkevidde av hva jeg kunne mestre. Dette skulle jeg klare. Det ene benet foran det andre. Tjueseks runder gikk med et skrik på en kveldstrening inne på Bislett. Jeg hadde saaaaakte fart. Jeg kunne ikke gå, men jeg kunne løpe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grete Waitz skrev at det å føle at en må tisse kunne gå over. Det er bare å løpe på så absorberes fuktigheten i kroppen. Når jeg forsøkte å kjenne etter på de litt lengre treningsøktene, merket jeg at det forbausende nok stemte. Tissepresset gikk over. Det var spennende å utfordre min egen kropp.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Valgmulighetene vi har i den vestlige del av verden gjør livene våre komplisert. Det meste er opp til oss selv. Et liv i for eksempel Sør-Sudan inneholder derimot sterke føringer og begrensninger. Jentebarn blir voldtatt på vei til skolen og barn føder barn. Sult og krig herjer. I andre land er kvinneundertrykking systematisk og har ofte sammenheng med religion. Kvinner blir nektet utdannelse og muligheten til å forsørge seg selv. Det er langt unna vår vestlige ressurssterke verden der valgmulighetene nesten er uendelige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Every breath you take, every move you make, every bond you break, every step you take, I'll be watching you. Oh can't you see, you belong to me ...
Sting

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har trengt utfordringer for å bli klar over mine strategier og mestringsvilje. Viljen min har blitt sterkere når den har blitt trent. Jeg er i konstant utvikling og mine mestringsstrategier blir til underveis i livet mitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg merker at de gangene jeg sliter med motivasjonen, stiller jeg bitte små krav til meg selv. Jeg møter meg selv der jeg er. Jeg forsøker å trigge de mekanismene som gjør at jeg kan hjelpe meg selv med å aktivere kreftene i meg. Litt er bedre enn ingenting. Noen dager dreier det seg om å løpe femti skritt og gå hundre skritt et par ganger før jeg gir opp. Bare det å klare det gir mestringsfølelse når motivasjonen er på minussiden.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Dyr klarer seg godt uten lange forklaringer eller illusoriske bekymringer for fremtiden. De forholder seg til nåtiden og handler på instinkt. Det er mye smartere enn å lage negative spiraler. Den egenskapen er forbeholdt oss mennesker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er aldri tungt å dø for den som har levd.
Petter Dass

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg forsøker å leve livet på en slik måte at jeg kan dø. Dette er tanker jeg ikke hadde før. Det dreier seg rett og slett om å være et godt menneske. Leve et liv som et menneske det er greit å forholde seg til. Ikke lage mye spagetti ut av ting jeg ikke finner meg i eller synes er vanskelig. Det handler om å slippe ting og gå videre, Sinne, sjalusi, tristhet og frustrasjoner kan jeg ikke ta med meg i døden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å kommunisere med vold er primitivt og uakseptabelt. Vold fra en mann i en nær relasjon er antageligvis den vanligste dødsårsaken for kvinner over hele verden. Jeg synes at tiden er inne for å lete etter mønstre i de tilfellene der menn velger voldelige løsninger. Målet må være å identifisere kriterier for familier i risikosone. Det er nødvendig med offensiv forskning på hva som skal til for at dette utvalget av menn kan velge fredelige fremfor voldelige løsninger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeStig TJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnneWangMarianne MHarald KBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøiengretemorCarine OlsrødAud- HelenPiippokattaGrete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgeWencheDressmyshelfRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjersti