Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 30 sitater

Psykopater misliker også som regel at partneren, deres barn, eller andre, går i terapi, og noen psykopater kan være svært foraktfulle og nedvurderende til terapi, psykologer og psykiatere o.s.v. De kan også komme med falske beskyldninger mot terapeuten, dikte opp historier, komme med løgner og ellers manipulere, for slik å skapeforvirring og ødelegge terapien for den andre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fordi det handler om berettigelse og makt i kraft av opplevd egen grandiositet,kan sjalusi hos en psykopat bli svært farlig for deres omgivelser. Innenfor familien har vi sett at det kan lede til både terror og drap, men det kan også være svært ødeleggende og nedbrytende, og også lede til drap, for eksempel på arbeidsplassen, blant skolebarn, foreningsliv, frivillige organisasjoner, politikk og i alle andre sammenhenger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Deres hensynsløse væremåte og storhetstanker gjør at de kan ta beslutninger som er ute av proporsjoner, og mest for å fremme dem selv. Når dette for eksempel skjer i politikken, kan det være vanskelig å oppdage bløffene og forføringen av velgerne bak en smilende og overbevisende fasade, og ikke minst bak store og forførende ord.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er vanlig at psykopater manipulerer og legger strategier for å få det som de vil, eller bare "tar sin rett" , noe som kan bli svært vondt og ødeleggende for den som er utsatt for det . Når man i kraft av sin grandiositet kan mene seg berettiget til det meste, og når omtanken for andre mangler, forstår man at konsekvensene kan bli katastrofale.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å endre atferd etter hva som lønner seg, er ikke noe bare psykopater gjør. Det kan vi alle gjøre. Forskjellen mellom psykopater og ikke psykopater ligger i mangel på empati, overbevisning om egen grandiositet og rett til makt over andre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Selv når det er psykopaten som har begått en urett, kan psykopaten vri det til at det er psykopaten selv som er offeret.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nyere forskning tyder på at psykopater bare kjenner ordbok - betydningen av ordene, og at de mangler den følelsesmessige verdien av dem. Robert Hare (2003), refererer følgende fra den kliniske litteraturen: "Han kjenner ordene, men ikke melodien".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å være snill og omsorgsfull slår godt an hos de fleste. Da blir vi mildere stemt og lettere å manipulere. Det er bare at denne "snillheten" og "omsorgen" hos psykopater ikke er genuin, og kan derfor brått ta slutt når det er noe som ikke passer dem.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ved å smigre, imponere, gjøre seg interessant, kort sagt fremstå akkurat slik de skjønner at den, eller de, andre både trenger og ønsker at de skal være, får de det ofte som de vil. Med en overbevisning og selvsikkerhet den beste skuespiller ville misunne dem, er de i stand til å få også de store skeptikere over på sin side. Fordi psykopatene mangler empati, har de heller ikke noen dårlig samvittighet eller følelse av ansvar for hvordan deres atferd berører andre, selv om de skulle gi inntrykk av det.. At de lyver, utnytter, overkjører og fører andre bak lyset er tema som psykopatene sjelden bryr seg noe om. Temaet er: meg selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det kan være det du ser ikke er det du ser.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Synnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleAnne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81Marianne  Skage