Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 13 sitater

Vi innser at tankene ikke er noe annet enn flyktige mentale hendelser, ikke virkeligheten selv, og at vi har bedre kontakt med livet slik det egentlig er, når vi tillater oss å oppleve ting ved hjelp av kroppen og sansene i stedet for hovedsakelig ved hjelp av ureflektert vanetenkning."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når vi fokuserer på misforholdet, avstanden, mellom forestillingen om hva vi ønsker å være, og forestillingen om hva vi er, føler vi oss bare enda verre enn vi gjorde til å begynne med

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mindfulness handler ikke om å legge bedre merke til ting, men å være oppmerksom på en annen og klokere måte, med hele sin sjel og sitt hjerte, og bruke alle kroppens og sansenes ressurser.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

GJESTEGIVERIET

Det å være menneske er et gjestegiveri.
Hver morgen ankommer nye gjester.
Glede, depresjon, ondskapsfullhet,
forbigående stunder av mottakelighet
kommer som uventede tilreisende.

Ønsk alle velkommen og underhold dem!
Selv om en hel gruppereise av sorger
herjer og feier huset tomt for møbler,
behandle likevel hver gjest ærbødig.
Kan hende gjør han deg rede
for en ny glede.

Den mørke tanken, skamfølelsen, skadefryden,
møt dem i døren med latter, invitér dem inn.
Vær takknemlig for alle og enhver som kommer,
for hver og en som er sendt deg som veileder fra oven.

Rumi (1207-1273), persisk dikter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tankene våre gjenspeiler ofte humøret og sinnstilstanden vår, ikke det som egentlig skjer, eller hvem vi egentlig er. Tanker er ikke fakta.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Vi forklarer hele tiden verden for oss selv, og reagerer snarere på våre egne tolkninger enn på selve virkeligheten.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Vi har nøyaktig de samme kamp eller flukt-reaksjonene enten vi forsøker å flykte fra en tiger eller fra vår egne følelser.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Å late som om de vonde følelsene ikke eksisterer, er som å kjøre på motorveien og skru opp volumet på bilradioen for å overdøve en mistenkelig lyd fra motoren. Det fungerer helt utmerket for å bli kvitt motorlyden, men det hindrer ikke motorhavari noe kilometer senere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ofte blir vår egen naturlige evne til å falle til ro og se klart, sammenlignet med et glass med grumsete vann. Rister vi glasset, vil vannet fortsatt være grumsete og uklart. Men lar vi det være i fred og venter en liten stund, synker grumset til bunns, og vannet blir klart.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er ganske enkelt slik at når tankene våre er helt andre steder, når vi ikke har kontakt med det som skjer rundt oss, vil gamle tankemønstre normalt ta over og styre både hva vi føler, og hva vi gjør hvert eneste øyeblikk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingPiippokattamarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine Louisemay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk Ottersen