Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 41 til 45 av 45 sitater

Jeg sier at jeg er veldig knyttet til min familie, jeg. Også til min mor. Da jeg fikk Nordisk Råds litteraturpris, satte jeg hele verden i sving for at dette skulle sendes på Kveldsnytt slik at min mor kunne se det hjemme i Sandfjord. Det er en av de få gangene jeg har gått inn og forlangt noe av andre. Åsulv Edland var korrespondent i Stockholm, og han sa det var vanskelig å få plass til innslaget fra prisutdelingen i Kveldsnytt. Av tidsmessige grunner. Da slo jeg i bordet og sa: "Nei! Av hensyn til min mor skal dette sendes". Og slik ble det. Det ville ikke Henrik Ibsen gjort. For ikke å snakke om Hamsun.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, nå holder jeg akkurat på å venne meg til å skrive på en datamaskin. Det er omtrent like.... Denne datamaskinen er jo like uberegnelig som min mor. Den er fullstending uberegnelig. Plutselig kan man komme borti noe, jeg ser ikke at jeg er borti en knapp, men plutselig forandrer alt seg. Plutselig skriver den bare halve sider. Plutselig har Dag Solstad stokket seg hele veien, det står ingenting her som jeg har skrevet, det står noe helt annet, på helt uberegnelige og absurde måter. Det som kommer opp har ingenting med skriftspråk å gjøre. Vi mennesker har jo en utrolig evne til fortrengning, og jeg har faktisk fortrengt mesteparten, det er først når jeg begynner med denne dataen at hun dukker opp

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Egentlig skriver jeg bøker for folk som har behov, et indre, grunnleggende behov, for å lese bøker.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Johan Borgen har uttalt en setning som er utrolig vakker, det må være det vakreste han har sagt, en nydelig uttalelse av en representant for menneskeheten. Han sier: "Jeg misunner de unge som skal lese novellen "Høststjernen" for første gang." Det er veldig vakkert. Et menneske som sitter i et bibliotek, skal man ikke kimse av.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Men nå er jeg også lut lei av at folk absolutt skal ha så godt humør. Hvis jeg selv har det, er det egentlig mer en plage for meg enn noe annet. Det har jeg stadig irritert meg over. Hvorfor er det så viktig at folk skal være morsomme? Er Dostojevskij morsom? Er Jon Fosse morsom? Som humorist vet jeg mange som er bedre enn Jon Fosse.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne DahlJulie StensethÅsmund ÅdnøyLinda Nyrud