Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 28 sitater

Jeg sa ingenting. Jeg orket ikke noen diskusjon. Og Wollert Ellingsen klarte å diskutere helt alene. Han var da tross alt bergenser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tenk om jeg plutselig mistet kontollen over meg selv i juleselskapet! Hvis jeg ble så full at jeg slapp løs alle djevler fra fantasien!

Frykten for at dette skulle skje, fikk meg ironisk nok til å tenke at jeg burde ta meg en god dram nå, for å roe nervene. Men jeg så da heldigvis straks det vanvittige i denne ideen. For et idiotisk forslag, sa jeg til meg selv, å drikke for å døyve redselen for å bli full! Jeg banket meg i pannene med langfingerknoken på høyre hånd. Skjerp dere der inne, ropte jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje det er det meningsløse som gir livet mening, foreslo jeg. Hun smilte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hun hadde lagt seg drabelig ut. Eller så var hun gravid fra topp til tå. Selv fingrene hennes må i så fall ha vært det, jeg håndhilste på henne, det var som å gripe et knippe knakkpølser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er en egenskap ved verden, tenkte jeg. Den som har mye, skal få mer. Den som har lite, skal bli fratatt alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det at jeg fikk øye på mine egne svakheter og så dem uttrykt ved fjernsynets usympatiske, brautende snakkemaskiner satte meg på ingen måte i bedre stemning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så de ble straffet for å ha en ufør datter, mens andre blir belønnet for å fostre opp hele røverbander

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun het Tora, etternavnet fikk jeg ikke tak i, og det plaget meg straks, og har fortsatt med det, for jeg liker å vite hva folk heter. Jeg har på en måte kontroll over mitt bilde av dem når jeg vet hele navnet. I ettertid, det vil si etter verdensbegivenhetene i 2001, har jeg tenkt på henne som Tora Bora. Det har satt seg aldeles fast i hodet mitt, hun heter Tora Bora for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men det var noe ved deres innbilte dannelse som ga meg regelrett migrene. For hver bok de glemmer å avbestille i Bokklubben Nye Bøker blir de litt mer kultiverte i egne øyne

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kanskje jeg har vært uheldig med omgangskretsen min. Der har alltid de mest sentimentale og hårsåre menneskene vært de som har brydd seg minst om andres følelser. Men det har aldri hindret dem i å hevde sin følsomhet. Og de har alltid blitt trodd. Om enn ikke av meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Lise MuntheDemeterBerit RAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAstrid SæverhagenReidun SvensliHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadmgeBertyKaramasov11