Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 15 av 15 sitater

Betydningen av ris i den nordkoreanske kulturen kan knapt overdrives. Risen står for velstand, frembringer nærhet til familien og velsigner et godt måltid. Leirfanger får nesten aldri ris, og fraværet av den er en daglig påminnelse om savnet av et normalt liv de aldri kan oppnå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

10 . Fanger som bryter lovene og reglene i leiren, vil straks bli skutt.
Alle fanger må oppriktig betrakte vokterne som sine lærere, og følge leirens ti lover og
regler, slik at de med slit og disiplin kan vaske bort sine tidligere feil.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sør-Koreas schizofreni i håndtering av Nord-Korea utspiller seg tidvis som et slags Kabuki-teater på grensen mellom de to koreanske statene, hvor avhoppere sender opp ballonger mot hjemlandet med budskap som er ment å fornærme Kim Jong Il. Flygebladene beskrev han som en dranker med forkjærlighet for dyr, importert vin, en forfører av andre menns kvinner, en morder, en slaveeier og "djevelen selv".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

... At amerikanerne var "djevler" som planla å invadere og ydmyke fedrelandet. Sør-Korea var en "kjøter" som logret for sin amerikanske herre. Nord-Korea var derimot et strålende land med modige og kløktige ledere som vakte misunnelse over hele verden. Han kjente faktisk ikke til at land som Sør-Korea, Kina og USA eksisterte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I Leir 14 for Nord-Koreas politiske fiender hadde fangene forbud mot å samles flere enn to av gangen. Unntaket var henrettelsene. Alle måtte være vitne til dem. Arbeidsleiren brukte drap i full offentlighet og frykten det skapte som lærestykke for fangene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Jarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie Stenseth