Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 25 sitater

Jeg er helt på linje med dr. Frankl når han hevder at ingen er kvalifisert til å gi noen fornuftig og generell forklaring på hva meningen med livet er, verken livet i sin alminnelighet eller livet for det enkelte mennesket. For meningen med livet varierer fra dag til dag, og fra time til time. Og det er bare den som lever det som kan finne ut av det. I ethvert øyeblikk, og i enhver situasjon, må vi spørre oss selv om hva som er meningen med livet vårt. Der og da. Å stille spørsmålet generelt vil være som å spørre en sjakkmester om hvilket sjakktrekk som er det beste i verden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi er alle ruset på ett eller annet. Og makt er et rusmiddel som ikke skal undervurderes. Like farlig som alkohol, kokain, sex eller prektighet.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når du er midt oppe i en krisesituasjon, er dine evner til problemløsning og selvbeherskelse brutt sammen. Du får angst og panikk og mister både selvfølelsen og egenverd. Da hjelper det lite at de omkring deg kommer med kjekke og snusfornuftige råd om du må ta deg sammen, for i krisen er det nettopp «ta-deg-sammen-evnene» som er gått i stykker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Suksess og fiasko, gevinst og tap, glede og sorg kommer og går som vinden. For å bevare oss selv er det viktig at vi står oppreist som et tre med gode røtter, slik at vi ikke blåses over ende.
Det beste vi kan gi våre barn er et godt selvbilde. Det er røttene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mot er ikke annet enn evnen til å gå fra nederlag til nederlag uten å miste entusiasmen. Til å møte sin frykt. Igjen og igjen og igjen. For er man ikke redd, så er man heller ikke modig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Publikum klapper til et fyrverkeri, men aldri til en soloppgang,» sa den store tyske dramatikeren Friedrich Hebbel.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

mennesket er villig til å lide hvis det føler at lidelsen har en mening.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

«Det er ikke årene i livet ditt som teller, men livet i årene dine,» sa den største amerikanske presidenten noensinne, Abraham Lincoln. Og han burde vite det. Depressiv som han var.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De omkring oss hører ofte at vi roper om hjelp, samtidig som stoltheten vår hindrer dem i å hjelpe oss. Ingen har skildret dette bedre enn Halldis Moren Vesaas i diktet «Draum»:

Det ropte frå sjøen om hjelp hjelp.
Ei røyst som eg kjende: di
Eg skunda meg nedtil, sprang sprang,
fekk båten i hast gjort fri.

Skauv ifrå land, greip årene,
sette meg ned for å ro,
men kom ingen veg. Makteslaust
mot vassflata årene slo.

Kom ikkje nedi. Fekk ikkje tak.
Vatnet var stivna som bly.
Og langt uti mørkret di røyst
som ropte og ropte på ny.

Med årene sat eg og slo slo
mot dette som ikkje brast,
slo og visste: du ropte om hjelp,
men du heldt òg båten fast.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En psykolog som ble arbeidsledig skrev i et brev til en venn:

«Krefter jeg ikke er herre over stenger dørene til det livsrommet som heter "nå". Jeg kan verken gå bakover ut døren til gårsdagen eller komme videre til morgendagen. Rommet er stengt, jeg flakser som fuglen mot vegger og tak, mer eller mindre svimeslått og angstfylt, mindre og mindre i stand til å finne en utvei.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Readninggirl20Tone Maria JonassenGVMari Nordø LommelunTove Obrestad WøienJenny Dahl BakkenKay NilsenHildeE .Randi FramnesMarte OnarheimAnne-Stine Ruud HusevågBjørg Marit TinholtVannflaskeEmilieskBentEllen E. MartolSynnøve H HoeliinaJanne BrovoldIngeborg GMereteIrakkBeate KristinCathrine Marie HansenTarjeiGroBjørg L.LesevimsamoiraAlmironLene AndresenKikkan HaugenDolly DuckFindusMarie ØstvoldDagfinn JakobsensiljehusmorLailaBoktimmyErik