“Er det ikke en stjerne som kalles Mira? Jeg har sett efter, men jeg har ikke noe å se efter i. Det samme kan det være. Mira er en stjerne som kommer, lyser litt, og blir borte. Det er hele levnetsløpet. Å menneske her tenker jeg på deg. Av alt levende i verden er du født til nesten ingen ting. Du er verken god eller ond. Du er blitt til uten et tenkt mål. Du kommer fra tåken og går tilbake til tåken igjen, så hjertelig ufullkommen er du. Å menneske, setter du deg opp på en sjelden hest, så er det ikke noe som gjør den hesten sjeldnere. Støtt så, dag og vei. Sakte. Hopper du av og slår din hatt i jorden for to øyne, to øyne som du møter. Det har du ikke liv til. Just nu virvler det opp fra undergrunnen en ny og håpefull slekt. Den er så nyss født og uskyldig. Jeg leser om den, men kjenner ikke noen navn, det samme kan det være. Det er vandrelys alle til hopet. De kommer, skinner, og blir borte. Kommer og går. Som jeg kom, og gikk.”

Knut Hamsun

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Forlaget kalte det 'faktabok'. Så har de takhøyde for ymse kreative tilsprang...

'Kunsten å leve". oj, kan jeg gå opp i faget på nytt om jeg skulle stryke til Eksamen? ..tro?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg trodde den havnet i kategorien selvhjelp, men uansett en fin bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jan Vincents likte Weidemann, og hadde et blikk for billedkunst
som hjelpemiddel i sykepleie.
Alle bilder av Edv.Munch måtte renskes ut av bygget,
for de var da så altfor depressive..

Gjerne ukunstlede meninger om Kunsten !
Hamsun-sitatet kan da ikke være videre terapeutisk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg må innrømme at jeg aldri har lest På gjengrodde stier, så er ikke sikker på om dette er en særdeles positiv eller depressiv bok. Men dette sitatet finner jeg likevel både sant og beroligende, det at vi har et kort og meningsløst, men vakkert liv, og at vi selv må fylle det med mening. Og det er vel kunst dette og? Men det er klart at hver enkelt tolker et bilde eller en tekst forskjellig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte Furuseth